*Yhteistyössä Almondyn kanssa
 

Vaikka viihdyn keittiössä, en ole kummoinen leipoja. Tykkään kyllä tehdä raakakakkuja ja toisinaan perinteisiä korvapuusteja, mutta mitään sokeritaideteoksia ei näillä käsillä taiteilla. Ehkä se on se mittailu ja tarkkailu?  Koko kakulta menee pohja, kun unohtaa hiivapalan tai keltuaisen välistä, eikä tilannetta pystykään enää korjata.

Ihmettelin kerran kun poikaystäväni tuli kotiin silmät innosta kiiluen. Rapussa oli kuulemma tuoksunut pulla! Pettyneenä se saikin kohdata kylmän uunin, ja todeta tuoksun tulleen ikkunalaudalla palavasta toffee-tuoksukynttilästä.

Toffeepullia en ole vieläkään tehnyt, mutta tuo ilta sai minut ajattelemaan enemmän leipomista ja sitä, miten sen kanssa pääsisi mahdollisimman helpolla.

Valmistaikinoita ja pakasteita on hyllyt täynnä kaupoissa, mutta mitkä niistä on hyviä? Ja vaikka olisi hyviä, niin niitäkin on pakko aina vähän tuunata. Suoraan pakastimesta pöytään on myös oma vaihtoehtonsa, mutta toisinaan liian tylsää omalla kohdalla.

Siksipä olenkin keksinyt kaikenmaailman variaatioita valmiin -ja itse tehdyn välillä.  Viimeisin niistä tämä jäätelökakku, käyttäen apuna Almondyn uutuutta - laktoositonta ja gluteenitonta Creamy Chocolate -pakastekakkua.

Pidän Almondyn kakuista sellaisenaankin, ne on oikeasti todella maukkaita, mutta murustettuna kookosjäätelön sekaan tästä jäätelökakusta tuli ihan taivaallista.

 

Kookosjäätelö

1 prk (400ml) kookosmaitoa
1 prk (400ml) kuohukermaa
2 kananmunaa
2 keltuaista
0,5 dl sokeria

Kuumenna kookosmaito ja kerma kattilassa kokoajan sekoittaen (n.3min) anna jäähtyä.
Vatkaa sillä välin kananmunat, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää kerma-maitoseos.

Kakku

Sulata Almondykakku ja leikkaa sen se pieniksi muruiksi. Ota sivuun osa muruista pohjaksi jäätelökakulle.
Sekoita jäätelö ja loput kakunmurut keskenään. Painele sivuun jäteytistä Almondykakun muruista tasainen pohja kakulle ja kaada jäätelöseos korkeisiin leivosmuotteihin tai laakeaan vuokaan. Pakasta muutama tunti.

Jäätelöä yleensä sekoitellaan jäätymisen alkuvaiheessa muutama kerta, jotta siitä ei tulisi suurikiteistä. Itsepähän tietenkin unohdin tämän vaiheen kokonaan, mutta en edes huomannut eroa.

 

Kakku oli kuin sellainen unelma jäätelöpaketti, missä on paljon yllärimurusiaa. Tiedättekö, niitä mitä kaivaa aina jäätelön seasta, mutta ei koskaan saa tarpeeksi. 

Seuraavaksi kokeilen maidottoman terveysjäätelön kanssa :)

Kommentit (4)

Jäätelökesä

En ole koskaan tullut ajatelleeksi että jäätelöä voi edes tehdä itse! Onko se oikeasti helppoa? Ihana resepti, pitääkin kokeilla noita kakkuja :-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

On todella helppoa :) Ja jos haluaa tehdä sen vielä helpommaksi, niin voi jättää kokonaan tuon kiehauttamisen väliin aj sekoittaa kaikki ainekset vain keskenään ja kylmiltään pakkaseen :)

Eva

Ei vitsit miten hyvän näköistä! Pakko testaa tätä viikonloppuna. Nää sun reseptit on ihan parhaita, moni on päässyt mulla testiin ja jokainen on ollu delicious! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram