Olen vähän vältellyt tätä aihetta, mutta pakko kai se on myöntää, että välillä mietin olenko täällä ihan yksin huutelemassa. Epäilemässä itsekseni onko koko blogini analyytikka vain isoa huijausta ja kymmenet tuhannet kävijät eksyneitä numeroita väärässä taulukossa.
Hassua etten ennen edes seurannut sen koommin kävijälukuja. Nykyään se on paikka mistä toisinaan joudun tarkistamaan että mielenterveyteni ja lukijani ovat vielä tallella :D Että postaus on ihan oikeasti avattu yhtä useasti kuin ennenkin. Ainut ero on vain etten tiedä mitä siitä ajatellaan. Vuorovaikutus on nykyään blogissa vähän enemmän kuiskauksien tasolla.

Ollaan pohdittu kommenttikatoa useiden bloggaajien kanssa. Ja vaikka tavallaan on lohduttavaa, etten ole yksin ”ei uusia kommentteja” -ilmoituksen kanssa, on se toisaalta vähän harmillistakin. Kommenttiboksin keskustelu on aina ollut oma osansa blogeja. On mielenkiinoista lukea muidenkin kuin bloggaajan itsensä ajatuksia. Keskustelu on siirtynyt enemmän snäpchattiin ja Instagramiin, ja vaikka siinäkin on hyvät puolensa, kaipaan eniten juuri blogikommentteja.

Älkääkä käsittäkö väärin, ymmärrän kommentoimisen hankaluuden täysin. En itsekään sitä kovin paljoa harrasta. On toisinaan mahdotonta että jokainen postaus olisi niin aktivoiva, että siitä haluasi aina jotain sanoa. Vaikka haluaisikin, ei sähköpostikenttien täyttäminen, tai numeroiden luotteleminen robottikoodeja vastaan ole välttämättä ihan se asia mihin on aikaa kaupan kassajonossa.
Blogit ovat myös pyörineet jo vuosia. Saman ihmisen sivut päivittyvät monta kertaa viikossa. Osa teistä tuntee meidän juttumme jo kyllästymiseen asti. Jos meistä bloggaajista välillä tuntuu ettei keksi aina uutta kirjoitettavaa, niin voin vain kuvitella ettei lukijatkaan keksi aina uutta kommentoitavaa.

Kirjoitin kerran ”testing” kommenttikenttään itselleni. Halusin nähdä tuleeko se oikeasti läpi ja kun se sieltä heti kirjautuessani sisään kilahti kommenttikulmaan tuli vähän hölmö olo. Luulinko oikeasti, että vika voisi olla tekniikassa?
Samalla tulin miettineeksi onko kyse edes ”viasta”. Tarvitseeko jokaista höpölöpö juttua kommentoida? Tiedän kuitenkin että olette siellä ja mikä parasta, aina kun kirjoitan jostain vähän tärkeämmästä jutusta saan sieltä mielettömästi vastakaikua. Kuluneina vuosina on tullut niin paljon viisaita sanoja, hauskoja kommentteja, rakentavaa palautetta, kannustusta ja liikuttumiseen asti kauniita sanoja, että hiljaisuus täysin arkisissa postauksissa ei kai välttämättä ole huono asia?

Kommentit (132)

Vierailija

Moikka, täällä ollaan vaikka todella harvoin tuleekin blogeihin kommentoitua. Kiitos kuitenkin ihanasta ja hauskasta blogista sun tarinat omasta elämästäsi on ihan parhaita! Ja tsemppiä sulle hiljaisuudessa bloggaamisen :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jeee, siellä siis todella ollaan vielä :D Ihana oli huomata että näin nopeasti oli jo tullut kommentteja - en ole siis ihan pöpilässä :) Kiitos <3

Vierailija

Vastaatko kommenttiin aina heti kun päästät sen moderoinnissa läpi ? Mulla ainakin on jäänyt kommentointi pois niihin blogeihin joissa kirjoittaja vastaa lukijan kommenttiin yävasta seuraavana päivänä. Eniten kommentoin varmaan Alexa Dagmarin blogiin kun siellä vastaus tulee heti ja tulee olo että kommenttini oli tärkeä ja toivottu. :))

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Vastaan yleensä aina ennen kuin julkaisen seuraavan postauksen, mutta minulla on huono tapa intoilla ja julkaista kommentit heti kun ne tulevat, vaikka en niihin ihan heti ehtisi vastata. Pitääkin ottaa tuo käytänö, että julkaisen kommentit silloin kun pystyn niihin myös heti vastaamaan :) Kiitos palautteesta, tämä oli hyvä tietää :)

Emppuuu

Kyllä musta julia on nopeasti vastannut kun itse olen kommenttia laittanut!

Wendy

Täällä ollaan :) ja kaikki postaukset olen lukenu vaikka aina ei jaksa tai ehdi kommentoida. Kommentointi on jäänyt vähemmälle, ennen luin vain paria blogia, nyt taidan lukea.. öö... Ainakin pariakymmentä suomalaista blogia. Luen usein töissä (tauolla ;) ) tai salilla lämmittelyn aikana, silloin kommentointi on hankalaa. Mutta jos joku postaus oikein innostaa saatan palata vaikka jälkikäteen kommentoimaan, aihe saattaa olla hyvin lähellä omaa sydäntä tai asu erittäin inspiroiva.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jes<3 ja haha, ymmärrän täysin ettei ehdi kommentoida. Itsekin luen todella monia blogeja ja usein ne menee vain nopeasti selatessa. Kiitos kuitenkin tästä kommentista, oli ihana kuulla että siellä silti ollaan! P.s salilla lämmittelyn aikana on ihan paras hetki selailla blogeja. Teen sitä itsekin aina :D

Ide

Pakko oli tulla sanomaan se, että tämä cosmon alusta on kyllä eritysen huono kommenttien kannalta. Itsellä ei ainakaan käy edes mielessä kommentointi, kun muiden kommentit ja kommenttialustan joutuu erikseen avaamaan.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Joo buu :( Olen kuullut saman palautteen ennenkin. Pistän viestin uudelleen eteenpäin ja todella toivon, että asialle voitaisiin tehdä jotain! Olisi todella tärkeää että kommentointi olisi mahdollisimman mutkatonta. Kiitos palautteesta :)

Vierailija

Oon samaa mieltä tästä Cosmon alustasta, ja muutenkin ulkoasu laahaa aika paljon perässä moniin muihin suomalaisiin blogeihin verrattuna. Mutta hauskasti kirjoitat ja kaikin puolin hyvä blogi sulla! :)

Eerika

Oot ihana! :) Todellakin edelleen täällä ollaan, liian harvoin vaan nykyään mihkään kommentoi. Fiilaan kyllä miltä tuntuu. Ja varmasti olisi kiva saada palautetta. Välillä sitä vaan lukee postauksen ja jatkaa tyytyväisenä elämää, ja vaikka pään sisällä nouseekin jonkinlaisia ajatuksia niin koko kommentointimahdollisuus vaan on jotenkin unohtunut.. Koitetaan skarpata :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana Eerika, kiitos <3 Ja haha teenhän itsekin ihan samaa. Välillä saatan miettiä jotain lukemaani postausta pitkin päivää, mutta en silti kommentoi. Pitää itsekin skarpata!

Iina

Hei! Sun blogi on ehdottomasti mun tän hetkinen lemppariblogi ja ollut oikeastaan jo aika kauankin. Tekstit ovat aina viihdyttäviä ja ne tuovat ihanaa piristystä arkeen sekä niihin on myös usein helppo samaistua. Tää taitaakin olla mun ensimmäinen kommentti tänne ja tämän postauksen jälkeen aloin itsekkin miettiä, miksi ihmeessä. Asia täytyy korjata ja kommentoida täst edes omia ajatuksia postauksiin useammin, nimittäin usein sun postaukset saa pohtimaan asioita, hyvällä tavalla. Jatka ehdottomasti samaan malliin, täällä ollaan kyllä aina innoissaan odottamassa uutta postausta!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Iina ensimmäisestä kommentista <3

Ehdottomasti laitan useammin jos vain aikaa löytyy, on niin kiva kuulla juurikin myös teidän ajatuksia. Ihan mitä vain ajatuksia! Ja ihana kuulla, että nämä kirjoittelut voi laittaa jonkun pohtimaan joitain asioita. Todella tärkeä palaute minulle, kiitos :)

SanniSe

Seuraan blogiasi Bloglovinin kautta ja sen päivityksissä sun blogin suhteen on ollut ilmeisesti jotain ongelmia, koska välillä se ei ilmoita uudista postauksista ollenkaan ja nyt esimerkiksi se ilmoitti kerralla neljästä viime postauksesta, mutta blogin nimenä näkyy "Cosmopolitan", vaikka siinä ennen on lukenut sun blogin nimi! Joka tapauksessa piti tulla sanomaan että diggailen sun tyylistä tosi paljon ja kaiken lisäks oot super kaunis ja vaikutat hauskalta tyypiltä. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Joo apua :D, juuri laitoin sinne meiliä, että mikä ihmeen Cosmopolitan Blogloviniin on ilmestynyt? :D Tässä olen käynyt jo kaksi viikkoa sähköpostisotaa niiden kanssa. Kukaan ei tunnu tietävän missä on vika ja miten sen saisi korjattua. :( Harmi kun tosiaan tuntuu että postaukset menevät isolta osalta ihan ohi, mutta täällä sitä silti ollaan päivittelemässä :)

Ja kiitos <3

Lauraaa

Omalta osaltani tykkään blogistasi ihan valtavasti! Sun kirjoitustyyli on niin erilainen ja saat kaiken kuulostamaan niin hauskalta ja mielenkiintoiselta. Mutta kommenttia en osaa siltikään kirjoittaa, vaikka mieli on tehnyt monta kertaa. Olen monesti aloittanut ja kuitenkin miettinyt päässäni, että tämä on aivan turha ja lopettanut. Täällä kuitenkin ollaan :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mitä? Aloittanut jo kommentin, mutta lopettanut :/ Eeeei :D olen iloinen kommentista vaikka siinä lukisi vaan moi :D Oikeasti saa kirjoittaa koska vaan ihan mitä tahansa. Mikään kommentti ei ole mielestäni turha :)

Minna

Joo hei mulla on tuo sama, että aloitan kommentin mut saatankin jättää sen sitten julkaisematta jos en jaksa jäsennellä ajatuksiani tai minulla ei oikeastaan olekaan mitään järkevää sanottavaa! :D lisäksi itsellä vaikuttaa selkeästi se, että lukee niin montaa eri blogia ettei koskaan tule kirjotettua sellaisia ns keveitä kommentteja vaan lähinnä silloin, jos on ollut jotain painavaa asiaa.. Luen melkein aina blogit puhelimella ja naputtelu kestää niin kauan kaiken lisäksi.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No ymmärrän täysin. Puhelimella näpyttely on hankalaa ja itsekin sorrun kommentoimaan aina kun on jokin ehkä painavanpi asia aiheilla :)

Vierailija

Tää ei oo nyt mikään "yritämpä nyt säälistä keksiä jotain positiivista että toi bloggaaja ei ainakaan lopeta" -kommentti mut sun blogi on pysynyt kyllä vuodesta toiseen ihan lempparina!:D Susta välittyy aitous ja sellainen jalat maassa -asenne:) Se on kyllä totta että kommentteja ei tule niin usein enää kirjoitettua kun luen postaukset useimmiten puhelimella selaillen ja tässä en tarkoita nyt sua mutta joskus on harmillista kun on oikeen panostanut kommenttiin ja bloggaajan vastaus on luokkaa "kiitos kommentista:)" saatika siihen vastata ollenkaan.
Olisi muuten kiva lukea enemmän niitä hauskoja arkisia höpötyksiä, ja steinertraumoista olisi kiva lukea vieläkin, niille on tullut naurettua vuosien saatossa enemmän kuin laki sallii:D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahahahah ihana :D :D En kestä että muistat vielä steinertraumatkin! Apua <3 Nyt on kyllä pakko alkaa muistella kouluaikoja jos iskisi joku inspiraatio puuska vaikka eurytmiatunneista! 

Kiitos ihanasta ja piristävästä kommentista. Lupaathan tulla sitten viimeistään uudestaan moikkaamaan tulevaisuuden steinerpostauksissa :)

Sopa

Vaikka ite ylipäätään kommentoin aika harvoin blogeihin niin mun(kin) on pakko mainita tästä Cosmon sivusta et tää on jotenkin tosi ärsyttävä. Vähän sellanen sekanen ja sotkunen ja se et pitää klikkaa ne näkyviin ja sillonkaan ei kaikki ees näy ja yöhh. Kommentit pitäis mun mielestä olla luonnollisesti ja helposti selattavissa heti postauksen jäkeen, koska muiden kommentit usein kirvoittaa itteäkin kirjoittelemaan. Mulla kyl muutenkin henkkoht tökkii tää cosmon sivu (fontti ja just sekasuus esim "suosituimmat postaukset"nauha postausten välissä yyyhh).

Niin ja tääki. Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yksi kolme. Seriously, liikkuuks tääl niin paljon jotain hiton botteja?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jep, ymmärrän kyllä täysin! Kumpa vaan voisin koodata kokonaan oman sivun tänne :D (okei millainenkohan sotku siitä tulisi), mutta siis uskokaa pois, en muuta niin paljon haluaisi kuin täydellisesti toimivan selkeän blogialustan! Asialle on tehtävä jotain kyllä pian. Tämä palaute ainakin salamana eteenpäin. Kiitos kun kerroit tästä :)

Vierailija

Cosmon kommentointi iha peppudesta! Mutta täällä ollaan. Oot aikuistunu hirveesti, jonka vuoksi kiva lukea sun juttuja :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha ymmärrän :D Toivottavasti siihen saadaan jotain selkeyttä vielä pian! 

Ja kiitos, hauska kuulla että juttuja on vielä kiva lukea. Vähän tässä ollaan kyllä kasvettu matkan varrella :)

Jeannay

Tiedän niin tämän fiiliksen itsekkin bloggaajana ja oon tässä muutaman viikon harmitellut tätä! Mahtavaa, että uskalsit puhua tästä avoimesti :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Eikä olla tosiaan ainoita :) Mutta mitä käsitin niin yleinen syy on vain blogien lisääntyminen lukulistalle ja sehän on vain positiivinen asia :)

Taija

Moi Julia! Oon lukenut sun blogia jo varmaan viisi vuotta ja luen uskollisesti kaikki postaukset. Sä oot todella tyylikäs pukeutuja ja hyvä kirjoittaja! Syyt miksi en kommentoi (tämä on toinen kerta): 1) en keksi mitään nasevaa sanottavaa 2) kommentointi kännykällä hankalaa 3) kirjoitat aika harvoin mitään mielipidejuttuja, ja sit asupostauksiin ei viitsis aina laittaa "ihana asu". Näyttäis oudolta jos sama nimimerkki kehuis 320 kertaa vuodessa :) Täytyy kuitenkin skarpata ja jättää silloin tällöin kommentti, en tullut edes ajatelleeksi, että se olisi Sinulle tärkeä asia. Aurinkoista kevättä Helsinkiin toivottelee Taija

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

oikeasti? Olet ollut mukana ihan siis miltei alusta asti apua kiitos <3 Ja hahaha sama nimimerkki kommentoimassa 320 kertaa vuodessa ei kuulosta ollenkaan pahalta :D 

No ei mutta oikeasti, ei tarvitse edes olla mitään erikoista sanottavaa, iiihan kaikki kommentit kelpaa. Olen jo otettu siitä, että joku jaksaa ottaa sen ajan ja kirjoittaa tänne pikkuisenkin kommentin :)

Aurinkoista kevättä myös sinne :)

ellul

Moikka!:) En itse ole koskaan pitänyt blogia, mutta noin 3 vuoden ajan lukenut säännöllisesti monia blogeja ja huomannut myös, että kommentointi on yleisesti vähentynyt.. En kommentoi usein postauksiin "arkisten kiireiden" takia vaikka postaukset pyrin kaikki lukemaan. Sulla on tasokas blogi, aina hyvät kuvat ja lahjakkaat tekstit. Ehkä pitäisi niistä useammin huomauttaa:) Kasvokkainkin unohtaa välillä sanoa kehut ääneen muille, vaikka hyvää ajatteleekin ja toinen olisi palautteesta varmasti mielissään. Ehkäpä se on joku psykologinen juttu? x)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se on ihan totta, liian harvoin muistaa sanoa myös kasvokkain niitä kehuja. Niiden antamisesta ja kuulemisesta tulee kuitenkin niin hyvä mieli :) Ja kiitos ihanasta palautteesta. Juurikin tästä tuli todella hyvä mieli :)

milli

Kukkuu, täällä ollaan edelleen :) itsellä ainakin kommentoimattomuus (?) johtuu siitä, että vuosien saatossa blogien lukumäärä omalla lukulistalla on lisääntynyt ja valitettavasti samalla tahdilla kommentointi vähentynyt. Johtunee myös siitä, että postaustahti on useilla bloggaajilla kasvanut niin kerran illassa bloglovinin avattaessa postauksia kertyy jo niin paljon luettavaksi että valikoi niistäkin vain mielenkiintoisimmat itselleen. Sinun juttujasi kyllä edelleen tulee todella paljon seurattua ja nimenomaan jokaisessa mediassa; täällä, instagramissa ja snapchatissa. :) 

Ihanaa kevättä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Heii heii! Kiva että olet siellä :) Ja tiedätkö, jotenkin todella lohduttava kuulla, että kommentointi on vähentynyt juurikin blogien lisääntymisen takia. Sehän on vain positiivinen juttu että blogeja luetaan enemmän :)

Ihanaa siis että seurailet paljon ja myös näitä minunkin juttujani, kiitos <3

Julia

Itse harvemmin kommentoin blogeihin siitä syystä, että seuraan varmaan 30 blogia aktiivisesti joten harvemmin jaksan ruveta kommentoimaan, mikä on kyllä tosi harmi. Sun juttuja on aina kiva lukea :) seurailen sua myös snäpissä, ne on ihan mahtavia päivän piristyksiä! Linjoilla siis ollaan vielä!!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jee, kiva kuulla että olet useilla linjoilla :) Pitääkin muistaa snäppäillä enemmän :D (heti huomenna)

Kiitos kommentista <3

Eveliina Mäkinen

Moi Julia! Harmi, et sulla on ollu tommonen olo ettei vastakaikua tuu tarpeeks! Niinku muutki on tossa todennu, nykyään tää kommentointi tuntuu kauheen hankalalta kun snäpit ja igt on koko aikases käytös. Ja mäki haluun sanoo, et tää cosmon alusta ei varsinaisesti siihen kannusta... Mutta, sulla on ihanan erilainen blogi!<3 Sä kirjotat meille lukioille, etkä epäsuorasti postauksen mahdollistaneille sponsoreille. Nykyään tuntuu et lifestyleblogit on täysin menettäy sen "life" osionsa, sisältö on samaa marmoripintaa kaikilla. Mutta, sä oot onneks saanu säilytettyä tän upeen ja samaistuttavan blogin semmosena mistä me tykätään, eikä pelkät sponssit. Sulla on ihana kirjotustyyli ja hauskat jutut - monta kertaa poikaystävä on mult kysyny et mitä oikeen kännykältä naureskelen iteksee :D Tsemppiä vaativaan työhön, josta ei varmasti paineita puutu. Mut meille tää on ihana paikka, josta saa sitä iloo omaan harmaaseen arkeen. Kiitti ja mukavaa tiistai-iltaa, mä valmistaudun kattoo Armanin uusint jaksoo! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei heei ihana :) No enää ei ole yhtään sellainen olo. Kiitos teille tämän postauksen kommenteista! Ja todella kiva kuulla, että vielä välittyy se samaistuttava pinta täällä :) Yritän pitää siitä parhaani mukaan kiinni vaikka yhteistyöpostauksia teen myös välillä. 
Ja ihanasti sanottu myös nuo tsempit tähän työhön, mistä ei varmasti paineita puutu. Oli pakko tarttua siihen kun harvemmin kuulee vastaavaa. Usein kun vieläkin bloggaamisesta on se ihan väärä kuva, joten todella kannustavasti ja fiksusti sanottu, kiitos siitä <3

Vierailija

Täällä kans yks pitkäaikainen lukija! Joka päivä tulee sivut avattua, mutta juurikaan koskaan ei tule kommentoitua. Lupaan petrata tässä, koska sen ymmärtää myös teidän bloggaajien kannalta. Suurin syy on varmasti juuri se, että nykyään tulee luettua niin paljon blogeja, ettei millään kerkeä/jaksa jokaiseen laittaa viestiä :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se on todella hyvä syy se. En tiedä miksi jotenkin ajattelin syyn olevan ehkä se että blogeja ei niinkään enää lueta vaan ne vaan nopeasti selataan. Että kiinnostus on vähän lopahtanut. Olenkin siis todella positiivisesti yllättynyt, että syy onkin se että blogeja luetaan enemmän :D Ihan mahtavaa! 

Emilia1

Hei :) luen myös ahkerasti sun blogia ja ihastelen sun kauniita kuvia. Itse tykkään kommentoida muitten blogeja koska:
1. Postauksiin menee paljon aikaa ja ymmärrän että tulee kurja olo jos ei saa mitään palautetta
2. Joskus kuvat/asut/mielipide jäävät pyörimään ajatuksiin että tulee oikein tarve kommentoida jotain :D
Mutta...
Tulee joskus kurja olo jos antaa palautetta ja mukavia kohteliasuuksia mutta ei tule mitään vastausta takaisin :|

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olet ihanan ajattelevainen :) Ja ymmärrän ehdottomasti fiiliksen myös teidän lukijan kannalta, tuntuu kurjalta jos ottaa sen ajan kirjoittaa kommenttia, mutta siihen ei saa mitään vastausta. Muistan itsekin kun joskus ihan blogien alku aikoina kommentoin suosikkibloggaajalleni enkä saanut mitään vastausta. En muuten koskaan enää kommentoinut uudestaan samaan blogiin :/

Lil

Oon vuosia lukenu sun blogia, mutta en ehkä koskaan kommentoinu. 😁 Luen puhelimella ja useimpiin blogeihin kommentointi on tosi hankalaa ihan teknisesti. No nyt tulee testattua, miten tämä toimii. Sun jutut on hyviä! 😄

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No hyvä että vuosien hiljaisuus on nyt saatu rikottua :D Ymmärrän mobiilikommentoinnin vaikeiuden täysin, mutta onneksi ainakin tämä tuli hienosti perille. Kiitos :)

Kiti

Yritän kommentoida aina kun vaan on oikeasti jotain sanottavaa, koska tiedän miltä tuntuu kaivata kommentteja postauksiin. :) Mutta arkisiin postauksiin on välillä vaikea keksiä mitään sanottavaa, vaikka ne olisi miten kivoja.

Blogimaailma on kasvanut räjähdysmäisesti, ja varmaan monet seuraavat kymmeniä blogeja. Siksikin kommentointi on vähentynyt, kaikkiin postauksiin ei jaksa vastailla. :)

Sulla on upea, tyylikäs ja silti maanläheinen blogi, tykkään!

T: Kiti
www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Kiti, sullakin on ihanan pohdiskeleva ja runollinen blogi :) Pitää ehdottomasti itsekin kommentoida paljon enemmän jatkossa :) Ja tosiaan hyvä vain että blogit on lisääntynyt lukulistoilla. Parempi niin päin kuin toiseen suuntaan :) 

Ellie

Voi Julia:) Täällä todellakin ollaan ja aina yhtä innoissaan lukemassa sun uusia julkaisuja. Tulin juuri ajatelleeksi, että ei mikään ihme jos välillä tuntuu vähän hassulta ja "tyhjältäkin" julkaista postauksia , joihin käyttää kuitenkin paljon ajatusta ja aikaa, saamatta kuitenkaan mitään niin sanotusti vastakaikua tai reaktiota takaisin. Haluan kuitenkin sanoa että jokaisen sun tekstin luen ajatuksella. Se, että saat samat lukijat palaamaan sivuillesi yhä uudestaan vuosista toiseen, kertoo jo jotain:) Olet huippu ja arvostan todella paljon sitä miten paljon panostat tähän blogiin, olemalla samaan aikaan oma ihana itsesi.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olipas kauniisti kirjoitettu kommentti Ellie, kiitos :) En odottanut tähän postaukseen näin paljon kommentteja ja nyt olen ihan hymy korvissa täällä. Olette ihan huipputyyppejä siellä ruudun takana. Olitte sitten kuinka hiljaa tahansa <3

Sonu

Täällä myös yksi tyytyväinen lukija! Sulla on ihan mahtava tyyli ja huippujutut, yks mun ehdottomista lemppariblogeista. Keep up the good work - kiitos :-) !!!

hannah

Lopetin tai ainakin harvensin tosi paljon kommentointia tän uuden cosmon sivujen tultua.. Se on ainut syy.. Jotenkin vaikeampi kommentoida.

Julia

Oot aivan ihana, yksi mun suosikkibloggaajista. Jokaisen postauksen luen vaikka en kommentoi :D oot paras koska oot niin jalat maassa-tyyppi ja ihanan samaistuttava höntti.

ns

Minua häiritsee se, että nämä cosmon sivut on jokseenkin sekavat käyttää ja todella hankala selata puhelimella, kun näyttö pomppii sinne tänne ja kun yritän avata jotain tiettyä postausta niin ei sitten millään avaudu tai avautuu joku toinen postaus eikä se mitä yritin avata :D kerran mä olin kirjottanut sulle sellasen superpitkän kiitos/kehuviestin, mutta en tiiä mikä tökki kun yritin parikin kertaa eikä viesti vaan suostunu lähtemään kun lähetä-nappia painelin. Lyhyesti vielä, että blogiasi luen kuitenkin joka päivä ja toivon, että jatkaisit bloggailua vielä pitkään, koska vaikutat olevan sellainen oikeasti hyvä ihminen ja hyvien ihmisten blogeja on mun mielestä parasta lukea :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Eikä!! Voi höh, en tiennyt, että se tolla tavalla pommaileekin vielä :/ Harmi että viestisi hävisi, mutta onneksi tämä sentään pääsi perille asti, kiitos siitä :)

Ja aivan ihanasti sanottu tuo viimeinen lause<3  

Vierailija

Omat ajatukseni kommentoimattomuudesta:

- Mobiilikommentoiminen on hankalaa

- Blogeissa ei tunnu olevan enää tiettyä kosketuspintaa. Kun kaikki on täydellistä ja kuvat suoraan kuin hienoista lehdistä, niin ei tee mieli enää kommentoida. Se feikkiys vieroksuttaa. Esimerkiksi joitain blogi- ja ig-kuvia muokataan niin rajusti, että tuntuu hölmöltä kehua niitä, koska silloin kehutaan oikeastaan vain kuvanmuokkaus"taitoja". Eli jotain feikkejä auringonsädefeidejä... Nojoo, en välttämättä puhu sun kuvista mutta näin yleisesti :)

- Kommentteihin ei vastata, tai niitä ei jostain syystä julkaista vaikka sisältö ollut kaikkea muuta kuin tylyä. Tai sitten ne julkaistaan viikon parin päästä, jolloin ei kyllä enää vastauskaan kiinnosta :D

- "Kivat vaatteet" on mun korvaan ainakin todella turha kehu :D

Tällasta. Ja tämän kommentin nyt kirjoitin kännykällä sittenkin :D koska oli kerrankin sanottavaa.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Todella hyviä pointteja ja tavallaan nyt kun ajattelen tarkemmin niin feikkeys todellakin vieroksuttaa. Vaikka itse rakastankin laadukkaita ja hyviä kuvia, en pidä siitä jos koko sisältö on pelkkää kiiltokuvaa. Pitäisi itsekin muistaa se useammin :) Ja ei tosiaan liikaa niitä feikkejä auringonsäteitäkään :D 

Hyvä että oli vihdoin sanottavaa, tässä oli paljon asiaa :) kiitos!

inni

Lueskelin muiden kommentteja ja ihmettelin, etteikö muilla ole samaa ongelmaa, mutta löytyihän se.
Olen lukenut Juliaa alusta asti ja muutenkin lukenut blogeja jo vuoosia (oho, ainakin 6 vuotta). Nykyään blogit ovat niin paljon pidemmälle vietyjä ja kuvat priimaa ja kuten edellinen kommentoija sanoi "kosketuspinta puuttuu". Tulee enemmän fiilis, että selaisi laadukasta lehteä. Saa inspistä ja nauttii kuvista, mutta vaan nyökkäilee ja ihastelee ja kääntää sivua.
Toki on ymmärrettävää, että kun kirjoitetaan tuhansille lukijoille niin vaikeaa siellä on asioita samalla lailla jakaa kuin alussa sadalle kirjoittamisessa. Ole Julia huonompi :D Ei vaiskaan, jatka samaan malliin. Koska juuri sen samaistuttavuuden ja aitouden takia jaksan sinua lukea kaikkien muiden vaihtoehtojen sijaan. Nykyisin, kun postataan päivittäin ellei useimminin niin itse luen kerran viikkoon tai harvemmin useamman postauksen ja tuntuisi hölmöltä kommentoida neljän postauksen takaiseen kommenttiboksiin, vaikka mieli tekisi jotakin aiheesta sanoa.
Tämä oli tälläinen hyödytän liibalaaba-"mielipide", mutta toivottavasti sait jotain kiinni tästä ajatuksestani.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ole Julia huonompi :D haha ihan mahtava! 

Mutta siis ymmärrän täysin! Itsekin tykkään lukea blogeista välillä vähän "rosoisempia" postauksia. Pitäisi koittaa hellittää välillä. Tässä työssä tuuppaa jotenkin koko ajan pyrkimään parempaan kun ala kehittyy niin hurjaa vauhtia. 

Kommentoijja

Minä olen niitä ihmisiä kuka on seurannut blogiasi ihan  alusta asti. Ihan ensimmäinen ongelma on kyllä tämä Cosmon alla toimiminen ainakin minulle. Mun mielestä et sovi tänne. Mielestäni sovit enemmän tuonne aikuisten maailmaan kuin tänne missä lehden lukijat tekee testejä miten paljon poikaystäväsi rakastaa sinua-tyyliin (tosin luin Cosmoa viimeksi yli 10-v sitten ja se oli silloin jo 2-kymppiselle liian lapsellinen,en tiedä onko asia muuttunut). Myös kommentoinnin  puolesta on takunnut.Ei ole kiva kirjoittaa pitkää kommenttia kun tulee herjoja nimimerkeistä ja kaikki katoaa. Joskus aikaisemmin sanoin, että sun blogia lueskellessa tuntui, että olisin teillä kylässä. Nyt kaikki postaukset on vain vaatejuttuja ja matkajuttuja ja ei enää arjen tarinointia ja vessan siivouksia. Pakkohan se on ymmärtää, että elämä menee eteenpäin ja tyyli ja asenteet kaikkeen muuttuu, mutta ihmettelen kyllä miksi uutta lukijakuntaa ei kiinnosta kommentoida..?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos palautteesta, arvostan sitä paljon ja se sai minut miettimään asioita :)

Olen samaa mieltä myös että enemmän arjen juttuja tänne. Toivottavasti joskus vielä on tunne että olisitte kylässä :)

Vierailija

Olen lukenut samoja blogeja monia vuosia. Myös sinun. Harmikseni, mitä tunnetummaksi blogit tulevat sitä kliinisempiä ne ovat. Kuvat on niin tarkkaan harkittuja, muokattuja ja kameroituja ja tekstit joko mainoksia tai kommentteja kevään säästä useammassa blogissa. Ymmärrän toisaalta täysin. Some on ihan hulluna vähästäkin, joten bloggaajat eivät uskalla enää kirjoittaa vapautuneemmin. Ja joka kerta ei vaan ole sanottavaa.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Niinhän se valitettavasti vähän menee :( Olisihan se kiva jos omia juttuja tuotaisiin rohkeammin esille, mutta lähes aina kun kirjoitaa jotain hieman poikkeavaa on julkaisunappulaa niin pelottava painaa :D

blanche

Ehkä kommentointi on jäänyt pois, koska ainakin itsestä tuntuu, että bloggaajat ylipäätään eivät kirjoita enää yhtä paljon sellaisia juttuja, mihin olisi jotain järkevämpääkin kommentoitavaa :D myös joidenkin blogien negatiivinen kommenttiboksi karkottaa saman tien pois, en kyllä nyt puhu sun blogista. Monien muiden tavoin kyllä pitää yhtyä siihen, että tää Cosmon alusta ei oo mikään järin hyvä.
Oot kyllä mun lempparibloggaajia, sun juttuja on niin hauskaa lukea, sulla on tosi persoonallinen ja mielenkiintonen tyyli! Kirjoituksellisesti, mut ihailen myös tyylitajuasi. Et täällä ollaan, monta vuotta jo oltu, ehkä vaan vähän hiljasina! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Niin se on totta, paljon nojataan vain hienojen kuvien varaan. Jossain vaiheessa sekin alkaa jo kyllästyttämään :)

Onneksi Cosmon alustaa saatiin vähän paranneltua - se oli todella sekava uudistuksen alussa, huh. Toivottavasti vielä lisää hienosäätöä tulossa. 

Ja kiitos ihanasta kommentista, kiva kun luet hiljaisenakin :)

Vierailija

Toisaalta Julia muista myös et monesti kommentteja ei jätetä kun ei ole mitään "valittamista". Ehkä muutkin lukijat kuten minä olemme vain tyytyväisiä blogin sisältöön :) Mutta Cosmon alusta on kyllä hankala. Jos nimimerkki kohdan täyttää omalla nimellään se sanoo "tämä nimimerkki on jo rekistöröityneen käyttäjän" ja jotenkin sekava sivu.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No tuo oli kyllä lohduttava kuulla :D mieluummin ehdottomasti niin päin <3

Ja äh, tuosta nimimerkkijutusta on tullut paljon palautetta. Luulin että se jo korjattiin. Pitää tarkistaa asia. 

Piilotyyppi

Nyt on ensimmäisen blogikommentointini aika, hui :D Olen ollut valitettavasti tälläinen "hilhainen piilolukija", ymmärrän todellakin, että haluat vastakaikua meiltä lukijoilta. Täällä kuitenkin ollaan, eikä mihinkään olla lähdössä! Blogisi on yksi suosikeistani, kirjoitustyylisi ja huumorisi on niin mukaansatempaavaa! Havahdun usein siihen, että hyvmy leviää kasvoilleni lukiessani postauksiasi. Muutenkin pidän blogisi visuaalisesta olemuksesta ja kuvat ovat aivan ihania :) Nyt mietin, miksi en aiemmin ole kommentoinut..ehkä osa syy on jonkinlainen "itseluottamuksen" puute. Syyllistyn yleensa ajatteluun, ettei minulla ole mitään järkevää tai hienoa sanottavaa. Nyt kuitenkin haastan itseni tekemään ryhtiliikkeen :D Sinä annat minulle paljon, haluan antaa jotain takaisinkin. On vaan fakta, että vuorovaikutukseen tarvitaan enemmän kuin yksi osapuoli :) Kiitos!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei ensimmäinen kommentti! :)

Ja kiitos puolestaan nyt siitä hymyistä näillä kasvoilla! Ihan mahtavaa palautetta! Jotenkin todella liikuttavasti sanottu tuo paljon antaminen. <3 iso kiitos :)

 Ja hei, sen komemntin ei tosiaan tarvitse olla mitenkään mietittyä tai järkevääkään. Voi tulla sanomaan ihan mitä vain pyörii mielessä. Puhun täällä oikeasti mielelläni vaikka säästä :)

IngaC

Itse en kommentoi kenenkään blogeihin kun se tuntuu jotenkin liian virtuaaliselta :D mutta täällä ollaan nyt kommentoimassa. Olen lukenut blogiasi jo vuosia! Päivittäin käyn kurkkaamassa mitä sulle kuuluu :) Blogisi on ehdottomia lemppareitani koska tyylisi inspiroi minua paljon ja tapasi kirjoittaa on omanlaisensa muihin tusinablogeihin verrattuna.. So there it is my fist comment!! 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha jes ensimmäinen virtuaalikommentti! Arvostan :)

Jos ikinä törmätään "oikeassa elämässä" niin silloin ainakin tulet sitten moikkaamaan! Kiittäisin itsekin mieluummin kasvotusten ihanasta palautteesta :)

M

Täällä ollaan oltu mukana ocJulioista lähtien, mutta koskaan ei varmaan ole tullut kommentoitua. Sulla on tosi ihana ja hauska ja lähestyttävä kirjoitustapa! Tykkään sun jutuista ja just niistä miten esität asiat, mutta se voi myös olla sinänsä este kommentoinnille. Usein kirjoitat sellaiset arkiset jutut tai hassut sattumukset tai asutekstitkin suhteellisen "toteavasti" (tyyliin "näin sattui. olin iloinen.") siis tarkoitan niin, että lopuksi helpoin kommentti kirjoittaa on "olipa hauska juttu!" tai jotain vastaavaa, sen sijaan että siitä lähtisi keskustelua aikaseksi kyseisestä aiheesta. Oliko tämä nyt ymmärrettävästi selitetty? :-D Ja siihen taas on juuri se sama ajatus kuin jotkut kirjoittivat aiemmin eli ei sitten viitsi aina kommentoida, että "kiva asu". Tämäkin teksti oli enemmän pohdiskeleva, joka saa ihmiset keskustelemaan ja jakamaan omia ajatuksia aiheesta. Blogisi on siis hyvä ja tykkään, mutta tällainen asia tuli vain mieleen :)

Pakko kyllä olla muiden kanssa samaa mieltä, että tämä sivusto on aivan kaamea, vaikeasti selattava, sekava, liikaa kaikkea. Se nyt sitten taas ei tietenkään ole sun vika, mutta laitetaan nyt kaikki palaute samaan :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha alkuperäinen ocJulio kiitos erilaisesta näkökulmasta! Tässä todellakin oli järkeä ja aion ehdottomasti ottaa tästä hyvän neuvon ja aktivoittaa lukijoita höpötyksissäni enemmän :)

Ja hyvä vaan että annat palautetta sivusta, on tärkeä kuulla että se ei toimi teille. En todellakaan halua "tyytyä" sivuun mistä ette pidä. 

Kikka85

Mä oon aikalailla samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Selkeesti omaat loistavan "kirjoitusäänen" joka on hauskaa ja sujuvaa luettavaa. Täällä cosmossa se ei oikein pääse oikeuksiinsa. Vaikka vaate jutut ym on kivoja, olisi sinulla paljon annettavaa myös muissa jutuissa ja niitä toivoisinkin enemmän, koska blogi maailma on täynnä kaikkea pinnallista hölynpölyä ja huonoja kirjoittajia. Eli siis yhteenvetona luota taitoihinsa/taiteellisuuteesi enemmän ja anna palaa, hyvä siitä tulee! :)Oot mielenkiintoinen tyyppi ja siksi me täällä seurataan sua (vaikka cosmossa henk.koht. inhoan :D) Kiitos blogista ja ihanaa päivää! Oli muuten eka kommentti ikinä heh!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

"luota taitoihisi/taiteellisuuteesi enemmän ja anna palaa, hyvä siitä tulee!" - ehkä tsemppaavin kommentti koskaan! Ja tuli sellainen fiilis että hemmetti JUURIKIN NÄIN! Vaikka siis Cosmohan ei määrittele mitenkään mitä kirjoitan, täällä on ihan vapaat kädet, mutta ehkä olen unohtanut oman juttuni muutenkin. Kaivetaan sitä enemmän takaisin. Kiitos :)

Jenni New life
Liittynyt24.11.2015

Heippa Julia! :) Sä oot kyllä lahjakas kirjoittaja. En oo varmaan ikinä lukenut sun tekstejä naama peruslukemilla vaan aina sun tekstit saa mulle jonkun tunteen, huvittuneisuutta, hämmästystä ja samaistumista muun muassa. Mä oon huomannut, että näille uusille Cosmon sivuille mulle ei ole tullut yhtäkään kommenttia. Sen sijaan mun "oikeaan" blogiin tulee silloin tällöin kommentteja. Niillä on kyllä iso merkitys. Mä ainakin sorrun usein miettimään, että näin monta sivunkatselua eikä kellään oo mitään kommentoitavaa. Itse yritän muistaa kommentoida aina silloin tällöin, on muka liian kiire kommentoida useammin. Ennen mulla oli sellainen tapa, että jos joku toinen bloggaaja oli käynyt kommentoimassa mulle kävin myös kurkkaamassa hänen bloginsa ja kommentoin myös hänelle. Tässä voisin vähän petrata taas, sillä tiedän että se piristäisi jonkun päivää.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana Jenni kiitos :):) Sulla on ihana blogi, tyyli ja upeat kuvat! Lukulistalle heti!

Ja joo se on totta, sivujen uudistuksen myötä kommentointi laski ihan älyttömästi. Onneksi sivuja myöhemmin myös paranneltiin ja homma vähän selkeytyi, mutta kaikille taisi jäädä se mielikuva että kommentointi on todella hankalaa täällä. Toivottavasti lisää parannuksia tulee ja siitä voisin sitten kirjoittaa ihan oman postauksensa niin lukijat tietää että voi taas yrittää kommentoida :D

Täti-ihminen Naantalista

Heippa!

Jatka vaan Julia samaa rataa. Minä oon jo vanha yli viiskymppinen akka, joka seurailee blogeja visuaalisesta nautinnosta ja ideoiden saamisen takia. Kommentoinnista en niin paljoa perusta, mutta nautin kirjoituksistanne. Blogit tuovat hyvän irtioton arkeen ja piristystä päivään.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

JES :) Ihan mahtavaa! En tiedä oliko kyseessä sinä vai joku toinen itseään myös hieman vanhemmaksi "täti-ihmiseksi" kuvaileva lukija joka aikoinaan ilahdutti paljon kommenteillaan. Ne kaikki ovat jääneet syvästi mieleeni. Kuten myös nyt tämä. Kiitos :)

Hanne

Mulla ehkä kommentointi on jäänyt senkin takia kun et juurikaan enää kirjoita. Postaat kyllä mutta suurin osa on pelkkiä asukuvia tai muutaman lauseen juttuja. Ennen kirjoitit paljon enemmän ja juttuja oli tosi kiva lukea.

Edelleenkin käyn päivittäin tsekkaamassa blogisi mutta ehkä siinä ei ole enää niin paljoa sisältöä. Olet silti huippu:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Okei, kiva kuulla että tekstiä saa siis olla enemmänkin. Toisinaan olen saanut palautetta että postaukset ovat välillä liian pitkiä :D Yritän pitää mukana vähän molempia. Lyhyempiä ja sitten pidempiä höpinöitä :)

Linnea

Moi! 

En ole ikinä kommentoinut blogiasi, mutta nyt on pakko kun tälläinen puheenaihe. Minusta sinun blogisi jotenkin lössähti, kun tuli cosmolle.

Jotain vain tapahtui, koska ennen sinun kiinnostava blogisi ei enään jaksa kiinnostaa. En tiedä johtuuko se tästä älyttömän huonosta cosmon sivusta vai että et jaksa enään kirjottaa niin ihania ja inspiroivia juttuja. Mutta tämä cosmon alusta on ihan älyttömän huono ja vanhanaikainen verrattanu moneen muuhun blogiin. Myöskään esim bloglovinin kautta, josta seuraan kaikkia blogeja joita luen, niin ei päivity sinun uudet tekstit. Ne tulee parin viikon välein sellaisena ryppäinä. Esim tänään kun avasin tämän, niin jostain syystä huomasin että sinulla on tullut 3 uutta postausta joita en ollut nähnyt. Johtuuko cosmosta vai bloglovinista, en tiedä. En halua sanoa mitä sinun pitäisi tehdä, mutta kannattaisi miettiä ihan omaa sivua/toiminimeä. Mun mielestä se, että olet cosmon alla ei vain toimi ja blogisi hukkui saman tien. Toivon, että otat tämän rakentavana kritiikkinä, koska mitään pahaa mieltä sinulle en tällä kommentoinnilla halua.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Harmi kuulla :( Muistan kyllä itsekin ajan, milloin en kokenut oloani yhtään inspiroituneeksi ja oli todella vaikea keksiä tänne juttuja. Olisin halunnut, mutta en vain jotenkin "osannut". Vaikea selittää. Uskoisin kuitenkin, että se oli vain pieni ajanjakso. Nyt riittää taas intoa ja toivottavasti vanhoja juttuja :)

Ja kiitos palautteesta. Bloglovin sivuani yritetää korjata koko ajan (sekä cosmon, että Bloglovinin päässä. Kukaan ei tunnu tietävän missä vika on). Ja palautteet sivusta on annettu eteenpäin Cosmolle. Toivon todella että kaikkeen saadaan mahd pian selkeyttä ja toimivuutta. 

Minulle on tärkeää, että sivut toimivat ja yritän kaikkeni että jatko näyttää paremmalta. 

Sanna V.

Meinasin olla tapani mukaan hiljaa, mutta kun kommentteja aloin lukea ja huomasin muillakin olevan samankaltaisia ajatuksia, niin pakko tuoda esiin omanikin! Tämä Cosmon sivu/sivusto on aivan kamala ja järkyttävä ja järkyttävän kamala! Olen ihan oikeasti lähes lopettanut ihanan blogisi lukemisen, kun en vaan kestä tätä sivustoa. Okei, olen vähentänyt blogien lukemista ylipäätään, mutta kieltämättä tämä blogi ei enää ole ihan ykköslistalla kun niitä harvoja lueskelen. Se on sääli. Seuraan silti yhä sinua instassa ja facessakin, josta sitten ajoittain klikkailen tänne blogiin jos joku postaus vaikuttaa erityisen mielenkiintoiselta (kuten tämä). Eli tällä valitusvirrellä ei siis ole mitään tekemistä sinun kanssasi! Kirjoitat ihanasti ja hauskasti, kuvasi ovat upeita, reseptisi tuovat veden kielelle, matkakuvasi saavat tuntemaan kuin olisi itsekin jossain lämpimässä, vaikutat herttaiselta ihmiseltä ja varmasti pitäisin sinusta kovin ihan oikeassakin elämässä :) Mutta ehkä ihan hyvä tuoda ilmi tämä omakin ärsytys tätä pohjaa kohtaan kun muillakin vastaavaa on, jospa siellä suunnittelijoissa joku heräisi ja tekisi ensi kerralla työnsä paremmin, ettei blogit menetä lukijoitaan ihan turhanpäiten? :) 

Koitin toki miettiä konkreettisia seikkoja mikä sen ärsytyksen tekee, jotten vain tyhjää mankuisi, mutta jouduin huomaamaan etten oikein osaa selittää sitä. Mainokset ovat ehkä vähän liian vallitsevia tai häiritsevissä kohdin..? Fontti liian isoa tai jotenkin liian leveää (anteeksi, mutta tulee olo kuin minua pidettäisiin jotenkin aivovammaisena, että koitetaan lähes tavata kaikki mitä sanotaan :D)? Täällä kommenttiboksissa fontti on inhimillisemmän kokoista. Liikaa boldauksia (blogiarkiston ei kenties tarvitsisi olla kokonaisuudessaan boldattua/noin tummaa tekstiä, samoin kuin kategorialuettelon. Onko tämä kirjoittamani kommenttitekstikin blodattua vai onko se vain tämä fontti..)? Okei, nyt mennään ehkä vähän liiallisen nillittämisen puolelle, mutta koitan tässä vain ymmärtää itseänikin, että miksi ärsyttää :D Pystykuvat ovat liian isoja, ei mahdu minunkaan jättinäytölläni edes kokonaan kerralla ruutuun, jolloin katselunautinto kärsii. Ainakin selkeä ärsytys on "blogimaisuuden" katoaminen: seuraava postaus ei jatkukaan ihan heti pienen "kommentit" -linkin jälkeen, vaan siihen väliin on laitettu joku ihmeellinen Suosituimmat tekstit -palkki. Ekoilla kerroilla en meinannut tajuta skrollata alas kun ajattelin siellä olevan sitten enää vain Cosmon mainoksia ja yhteystietoja ja sen sellaisia, ja mietin että missä hemmetissä ne loput postaukset on, "pitääkö mun joka postaus avata erikseen sivupalkin arkistoista?!" :D Ja nyt kun tätä kommenttia aloin kirjoittaa, niin ainakin yksi selkeä parannusaihe löytyi: avasin kommentit, luin ensimmäiset ja kun halusin itse kommentoida, painoin luonnollisesti End-näppäintä, että pääsen sivun loppuun jossa oletin kommenttiboksin olevan. Mutta ei! Päädyin sillä johonkin ihan oikeaan sivun loppuun, joidenkin vanhojen postausten loppuun. Jouduin siis menemään takaisin sivun alkuun ja hiirellä skrollaten etsiä tämän kommenttiboksin, jotta pääsin kirjoittamaan. Jotenkin turhan hankalaa tuommoinen, kivempi sellainen vanhanaikainen, että jos kommentteja tiirailee niin pääsee ns. postaukseen sisään ja sitten näytöllä näkyykin enää vain juuri se yksi postaus. Jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Vähän jo kadun tässä vaiheessa, että tällästä kilometrin mittaista valituskirjelmää aloin tänne kirjoittaa, mutta jos niikseen, niin toivottavasti poimit tuolta mieleesi lähinnä tuon lauseen jossa kehun sinua ja blogiasi kovasti :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Sanna, hyvä ettet ollut hiljaa. Tästä kommentista oli paljon hyötyä ja oli todella hyvä kuulla tarkasti sivun ongelmakohdat. Laitoin palautetta näistä eteenpäin ja olen kanssasi samaa mieltä monesta asiasta. Itse olen paininut samojen asioiden kanssa tässä sivulla (ja näköjään niin moni muukin) jo pitkään. Tämän postauksen myötä heräsi niin paljon huomiota koskien sivuston toimivuutta että pakko alkaa tapahtua :D

Kiitos kun näit aikaa 

katoamaton

Täällä ollaan :) Oon lukenut blogiasi jo vuosia, ja kommentoinutkin muutamasti, mutta kaipa niitä kommentteja tulee niin harvoin laitettua koska ei ns ole mitään asiaa. Kuulostaa tosi keljulta, mutta mitäpä siihen kommentoimaan kun osaat kirjoittaa jostain ihan tyhjänpäiväisestäkin niin hauskasti tai tyhjentävästi. Olen kommentoinut sitten, jos on oikeasti ollut jotain sanottavaa.

Lisäksi täytyy myöntää, että puhelimella nakuttelu pikkiriikkiseen parin rivin laatikkoon ei oikein nappaa. Yleensä jos mulla on sanottavaa, sitä on sen verran ettei tää boxi oikein riitä. En voi yhtyä tähän "seuraan niin montaa blogia etten ehdi" -kuoroon, sillä oikeasti seuraan vain muutamaa blogia ja niistäkin tää taitaa olla ainut muoti/ lifestyle -blogi jonka seurassa en naureskele partaani kuinka naiivi bloggaaja on tai kuinka yksiuloitteiseksi teksti jää. Olipas kamalasti sanottu, mutta totta! :D Tarvitsen blogiin muutakin kuin kuvan kengistä ja tekstin "katsokaa kuinka täydelliset kengät! Sain ne liikkeeltä x" ja blogisi taitaakin tällä saralla olla ainut, jonka kohdalla se tarve aidosti täyttyy. Tätä jaksan myös lukea, en vain selata.

Olen niin vanhanaikainen, etten ole blogisi seuraaja millään listoilla, vaan vaivaudun ihan itse vähintään kerran päivässä osoiterivin kautta tsekkaamaan onko tullut mitään uutta. (Tätähän ei esim blogiarvonnoissa ymmärretä koskaan...) En vaan halua liutaa some-tunnuksia hallintaani. En oikeastaan ole kovin kiinnostunut edes monestakaan aiheesta josta kirjoitat, vaan roikun täällä ihan vaan sinun itsesi takia - huumorintajusi, elämänasenteesi ja nasevien ajatustesi tähden. Oikeastaan ainoat aiheet jotka mua oikeesti koskettaa, liittyy just niihin pintaa syvemmälle ulottuviin teksteihisi tai esim steiner-kokemuksiisi. Sinänsä jo saavutus, että täällä roikun! Vähänkuin taidemaalari lukisi moottoripyöräblogia vain tekstin itsensä tähden. Teet itse tekstistä ja aiheista mielenkiintoisia.

Oon myös monesti kokenut teknistä ongelmaa kommentoinnissa ja lopulta luovuttanut - en välttämättä juuri sinun blogissasi, vaan noin yleensä. Lisäksi oon harmikseni huomannut, ettei kommentoinnillani ole ollut niin suurta merkitystä bloggaajille, jotka vastaavat hitaasti tai ei ollenkaan tai vastaus on tylsää tyhjänpäiväistä kliseetä. Toisaalta ymmärrän ettei kaikkiin kommentteihin jaksa tai ehdi keksiä persoonallista vastausta.

Jo tuolla muidenkin mainitsema feikkiys tuntuu juurtuneen osaksi tätä blogimaailmaa. On vaikea tunnistaa kuka bloggaaja oikeasti aidosti ilahtuu tälläisen tavallisen tallaajan kommentista. Vaikka sinusta en kyllä ole saanut ylimielistä mielikuvaa. Kuvatkin on jo niin ammattimaisia, että niidenkin huikeuteen on jo ehtinyt tottua - se on normi. Harmi kyllä, kun aavistaa paljon työtä niiden taakse kätkeytyy. Täytyy myös nostaa taas vanhanaikasuus-korttini esiin: en käytä snapchatteja tai muita hilavitkuttimia, ja oon jotenkin olettanut että bloggaajatkin mieluiten käyvät kanssakäymisen siellä eikä kaltaisteni jääkausilaisten kanssa kommenttikentissä. Hauska huomata, ettei näin aina olekaan.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Katoamaton. Miten mielettömän ajatuksia herättävä kommentti. Uppouduin tähän ihan täysin ja toivoin vähän että se olisi ollut pidempi (tai mieluiten oma blogi :D).  Nauroin ääneen taidemaaralille lukemassa moottoripyöräblogia. Ei herranjestas miten upeaa porukkaa siellä on - jääkausilaisia ja kaikkia :D Jotenkin vetää nöyräksi että edes luette oikeasti näitä mun juttuja ja samalla tsemppaa niin paljon kirjoittamaan vielä enemmän! 

En tiedä mitä muuta sanoa kuin mielettömän iso kiitos.

veerala

Kukkuu! Täällä ollaan! :) Täytyypä skarpata kommentoinnin kanssa... Tykkään sun blogista hirmuisesti, joten ehkä ne tunteet pitäisi myös osata näyttää ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei heei :) Kiitos, ihana kuulla <3 Tämä meininki on tänään täällä kommenttiosiossa ollut ihan huikea. Ihan sanattomaksi vetää :)

Pinja

Eikä! Mietin just eilen, miksi sun blogiin tulee niin vähän kommentteja ja miten ärsyttävää on, ettei näin hyvään blogiin kommentoida. Mutta täällä mä oon :D Ja täytyy sanoa, että sulla on ihan huippu blogi ja sun huumorintajuiset postaukset piristää aina päivää <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha eikä :D No täällä on onneksi ollut eilen ja tänään ihan mieletön meininki! Huh, ajattelin että saan ehkä neljä kommenttia, mutta vitsit miten sainkin yllättyä!

Kiitos <3

Kaisa

Tuntuu vähän ehkä pahalta sanoa tätä, etten taida olla ikinä kommentoinut ja sun blogia oon lukenut varmaankin 4-5 vuotta ...? Pakko skarpata, kirjotat niin kivasti ja mukaansatempaavasti! Oot ihana ja ehdottomasti alan jättämään kommentteja :-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei se mitään kuule :) Ihan mahtavaa että luet silti (hiljaa tai kommentoiden, pääasia että olet täällä <3)

Marjo87

Hei vaan :) Olen lukenut blogiasi vuosia ja kun aikoinaan sinut löysin niin aloin lukemaan postauksia ihan alusta lähtien. Eli siis kulutin tunteja siihen että luin ja hihittelin. Koskaan en ole kuitenkaan kommentoinut. Ja se johtuu siitä, että kun joskus olen johonkin toiseen blogiin kommentoinut niin siihen ei ole vastattu ollenkaan. Ja sitten jotkut ihan kirjoittavat ikävään sävyyn että "mulla on tärkeämpääkin tekemistä kuin vastailla blogin kommentteihin". Sen jälkeen ei todellakaan halua kommentoida, kun tulee olo että se ei bloggaajaa kiinnosta. Mä myös sanon että tämä cosmon sivusto on aika hölmö. Ei pääse helposti selaamaan postauksia järjestyksessä. Mutta sä olet huippu ja tykkään sun tyylistä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Eikä! Luit tunteja ja hihittelit, en kestä <3 Ihana, kiitos :)
 

Ja mitä ihmettä kuka nyt noin kirjoittaisi. Kaikki bloggaajat keitä tunnen arvostavat paljon kommentteja :) Toivottavasti niin on myös jatkossa! 

Ja joo sivut eivät ole saaneet varsinaista huippu vastaanottoa :D Toivottavasti jaksatte vielä silti sinnitellä siellä. Sivujen on ehdottomasti muututtava.

Jaana

Jokaisen tekstin luen, mutta vähän tulee stalkkeri-fiilis, jos kaikkiin postauksiin laittaisi palautetta tai kommenttia.. :D Kommentoin siis aina silloin tällöin ja vain sellaisiin blogeihin joista tulee jotain muuta feedbackia kuin copypastettu <3 tai :). En myöskään jaksa bloggaajia, joiden kommunikointi lukijoiden kanssa on enemmänkin "tää on mun blogi ja sä oot väärässä, lopeta lukeminen jos ei kelpaa." Haukkuja ei tietenkään kenenkään tarvitse sietää (järkyttävää että joku ylipäätään purkaa pahan olonsa toiseen ihmiseen), mutta lueskelen kommenttiketjujakin välillä ihan vain mielenkiintoisen jatkokeskustelun takia.
Hyvänä esimerkkinä hyvästä vuorovaikutuksesta bloggaajien ja lukijoiden kesken on sinun, SS:n  Hannan ja Kiran blogit. :) Te jaksatte vastata kaikille lukijoille ja jatkaa pohtimista enemmänkin.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah, no tänne ei ainakaan ole vielä välittynyt kenestäkään stalkkerifiilistä :) Saa kommentoida niin paljon kuin sielu sietää jos minulta kysytään. 

Ja joo ymmärrän ettei lyhyet hymiövastaukset kannusta pidempiin keskusteluihin kommenttiboksissa, eikä varsinkaan nuo "lopeta lukeminen jos ei kiinnosta" -jutut. Palaute on aina ollut todella tervetullutta ja kasvattavaa ainakin omalla kohdalla (ja sainkin sitä alussa toooosi paljon). Ilman niitä huomautuksia ja kaikkea sitä kritiikkiä täällä, kirjoittelisin vieläkin varmaan tekstit ilman pilkkuja ja kuvailisin omaa naamaani samalla "oikea poski sivukulma virnistysposeerauksella". Lukijathan on se koko juttu. Ilman palauttta, ideoita ja kannustusta on vaikea kehittyä ja keksiä uutta.

Vierailija

Täällä ilmottautuu myös yksi aktiivinen blogin lukija mutta todella passiivinen kommentoija!
Minulla on vähän samanlainen kuva kuin muutamalla muullakin kommentoijalla, etteivät bloggaajat niin "kaipaa" lukijoiden kommentteja; kommentteihin vastataan sillon tällöin ja samat vastaukset toistuu kommenttoboksissa. Tarkoitus ei tietenkään ole "syyllistää" bloggaajia tästä, ymmärrän kyllä, että on muutakin elämää kun kommenttiboksin väijyminen ja on mahdotonta vastata lähes samanlaisiin kommentteihin eri tavalla. Lisäksi bloggaajissakin on varmasti paljon eroja tämän suhteen, toisaalta niin on myös lukijoissa; toiset ovat aktiivisia kommentoijia, toiset eivät edes avaa kommenttiboksia.
Joka tapauksessa tarkoitukseni oli sanoa, että täällä ollaan! :) Ja jatkossa yritän avata sen kommenttiboksin useammmin ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Näin se taitaa juurikin mennä :) Itse tykkään kuitenkin todella paljon kommenteista ja palautteesta. Siellä on niin fiksua ja kivaa porukkaa että aina ihan korvat höröllä kuuntelen ja opin teiltä paljon :)

Hennamv

Voi vitsit! Siis mun mielestä blogien kommenttiboksit ja sieltä luettava kanssakäyminen on melkein yhtä kivaa luettavaa kun itse blogitekstit, mutta miksen itse sitten ikinä liity sinne keskusteluun.. Tosi hyvä postaus, oot herättänyt paljon ajatuksia ja keskustelua joita on ollut tosi kiva lukea :) Mä kans toivoisin monien muiden tavoin lisää sitä tarttumapintaa, lifestyleä, olit yks ihan ekoja kenen blogia aloin lukea vuosia vuosia sitten ja silloin ehkä tulikin kommentoitua enemmän. Kuten joku jo sanokin, minustakin "ihana asu"- kommenttien jättäminen tuntuu turhalle, vaikka nyt ymmärrän sunkin näkökulman siihen, että niitä olisi silti kiva saada. Hmm. Herätitpä ajatuksia :) Näitä postauksia lisää <3 Kauniit kuvat on kauniita mutta niistä on vähemmän sanottavaa. Sinä jos joku pystyt yhdistämään hyvät kuvat ja sisältörikkaan tekstin, oon ihan varma siitä!! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No niinpä!! Kommenttiboksit on ihan parhaita :D mutta hei, kuten sanoin itsekin olen siinä muiden blogeissa ihan liian laiska. 

Ja apua, täällä tulee kohta ihan postauspaineita <3 kiitos. 

Henni

Löysin blogiisi ihan vähän aikaa sitten ja jäin kyllä lukijaksi kerrasta :D Selailin postauksia taaksepäin ja nauroin jutuillesi ääneen, se aika uusi postaus missä olit laittanut hiukset poolokauluksen sisään nauratti ihan vedet silmissä... Ja sit katoin kommentit joita ei siinä vaiheessa tainnut ainakaan olla, että mitä, eikö kukaan muu pidä juttujasi ihan mahtavina, mutta siis näköjään pitää, muutkin kuin minä :) Vaikka sitä ei ääneen aina syystä tai toisesta sanota, nyt on onneksi aika moni sanonut :) Pitää vielä mainita sekin, että kielioppijutut ja muutenkin ilmaisullinen lahjakkuus on myös plussaa sun blogille mun mielestä, hienoa työtä mikä ei suinkaan ole blogeissa itsestäänselvyys :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahaha jes, ajattelin jo että ihmiset pitää mua ihan pöljänä kun kirjoittelen jostain hiusvirityksistä poolokauluksissa, mutta kiva kuulla että siellä ehkä hiljaa osattiin asialle vähän naureskella :)

Kiitos <3

Miia

103 kommenttia tähän postaukseen, jokainen on tyhjä. Näkyy että sulle on kommentoitu ja olet vastannut mutta joka ainoa laatikko on tyhjä. Siinä vasta kommenttikato :DD

Mutta joo, kommentointiaktiivisuus jäänyt itseltänikin aika vähille ja joskus nimenomaan ei tiedä mitä sanoisi koska jokin "olen täysin samaa mieltä" tuntuu niin tiurhalta. Ja joskus myöskin kun joku ei vastaakkaan yhtään mitään kommenttiin, niin tulee itselle ajatus että miksi edes vaivaudun kommentoimaan.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mitä? oikeasti?! Mitä ihmettä, minulla ne näkyy ihan hyvin. Toivottavasti vain joku hetkellinen häiriö. Menin jo hetkeksi ihan paniikkiin että ne kaikki hävisi :D Alan kohta tallentamaan näitä jonnekin :D

Emmii

Hei!
Seuraan paljon blogeja ja kommentointiin ei aina ole aikaa ja intoa kun opiskelut painavat. Halusin kuitenkin sanoa, että olet ehdottomasti yksi suosikkibloggaajiani, sinulla on ihanan rento ja humoristinen asenne ja tekstisi ovat todella hauskoja, että nauran usein ääneen. Erotut persoonallisella kirjoitustyylilläsi huimasti muista bloggaajista, jotka tuntuvat usein panostavan kuviin blogin sisällön sijaan. Lisäksi ruokapostauksesi ovat erittäin inspiroivia, vaikka muuten olenkin laiska ruunalaitoin suhteen, on pari reseptiäsi mennyt kokeiluun! ;) Myös äitini innostui kesäkurpitsavene-reseptistäsi :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ääneen nauraminen on paras palaute mitä voin varmaan saada, kiitos <3

Ja jes, ihanaa että kesäkurpitsavene maistui. Tsemppiä paljon opiskeluun :)

Vierailija

Moikka! 

Itse kommentoin todella harvoin blogeihin, vaikka varsinkin sinun blogisi on ehdoton suosikkini! Ihania kuvia ja ennen kaikkea kirjoitustyylisi on aivan mahtava, hauskalla kirjoitustyylilläsi todellakin erotut joukosta. Jatka saman malliin! :) 

Varsinkin tässä cosmopolitanin blogialustalla koen kommentoinnin hiukan hankalaksi, koska jos painan "kirjoita kommentti" kenttään, niin joudun skrollaamaan kaikki kommentit alas ennenkuin pääsen kirjoittamaan. Olisi kivempi jos tämä kirjoitusboksi olisi jo ylempänä ja aukeaisi heti tekstin jälkeen. Nämä on näitä laiskan ihmisen ongelmia :D Ihanaa kesän odotusta sinulle! Blogisi on aivan huippu! 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minä jatkan, kiitos paljon <3

Ja kiitos kommentointipalautteesta. Teen juuri tässä kunnon ongelmakohta listaa Cosmolle ja lisään tuon siihen :)

souf

Täytyy itsekin aloittaa tää kommentti sanomalla, että sun juttuja on tullut seurattua jo ocJulia-ajoista lähtien, mutta kirjoitetut kommentit voi laskea varmaan yhden käden sormilla... Hups. 

Syitä kommentoimattomuuteen on pari, jotka täällä on jo kaikki mainittukin, mutta avaudutaan nyt kun kerran aloitin hehe! 

Tää Cosmon alusta on kyllä syntipukki numero yksi. Tai en edes tiedä, onko tää niinkään vaikuttanut mun kommentoimiseen (kun en tosiaan koskaan ole kovin aktiivinen sillä saralla ollut), vaan oikeastaan siihen että sun blogissa tulee käytyä enää vähän harvemmin. Tää visuaalinen ilme on suoraan sanottuna tosi kökkö. Fontti ei ole lukuystävällinen, ja esim asupostauksissa fonttikoon vaihtelu asun yksityiskohtien kohdalla, keskitys ja jäätävät rivivälit näyttää enemmän virheiltä kuin harkitulta tekstiasulta. Iso leveä teksti koko postauksen laidasta laitaan ilman sisennyksiä ja ilman sivujen tasauksia on vaan jotenkin epäsiistin näköinen, ja vaikea lukea. Ja toi postausten scrollaus, kommenttien avautuminen epäkäytännöllisesti, ja se, että vanhat postaukset aukeavat samalle sivulle samaan pötköön, eikä uudelle sivulle 2,3 jne. Olin ite pidemmällä matkalla alkuvuodesta, jossa en konetta käyttänyt, ja sen jälkeen halusin lukea seuraamieni blogien postauksia, jotka olin missannut, kronologisessa järjestyksessä. Täällä Cosmon puolella se jäi kuitenkin suuremmaksi osaksi välistä, koska olisi vaatinut hemmetinmoista scrollailua kuukauden takaisiin postauksiin pääsemiseen. Lisäksi toi "Suositummat" -palkki postausten välissä ärsyttää, ja kaikkein eniten se, että siellä on blogin suosittujen postausten lisäksi jotain Kaupallinen yhteistyö -liibalaaba randomlinkkejä. Se palkkihan voi olla ihan kiva väline siihen että "Hei, tykkäsit tästä postauksesta, kurkkaa nämä!" mutta jotkut ihan asiaan liittymättömät mainokset siinä pistää vaan ketuttamaan. 

Lisäksi, kuten joku hyvin mainitsi, blogien muuttuminen yhä ammattimaisemmiksi ja editorial-lehtimäisemmiksi on yksi syy miksi kommentointini on vähentynyt. Kun blogia tekee yhä useampi päivätyökseen, ja ainakin itse ymmärtää, kuinka paljon aikaa siihen menee, tuntuu ettei bloggaaja enää vastaa tai kiinnostu kommenteista, koska täytyy jo suunnitella seuraavan päivän postaus/yhteistyökamppis/mitä vastaan sähköpostilla asiakkaalle/miten laskutan tämänkin tms. Vaikka eihän se näin varmasti ole, ja mitä enemmän vaivaa postauksen tekemiseen on nähnyt, sitä kivempaahan se varmasti on saada kommentteja! Lisäksi editorial-kuvat ja tekstin irtautuminen arjesta luo sellaisen fiiliksen, mitä joku sanoikin, että selailee blogeja vaan menemään ja ajattelee että onpas kiva kuva, inspiroiduinpa tästä, mutta ei itse blogiin ole mitään kommentoitavaa. Blogien arkisuuden väheneminen ja luxuksen ja pinnan lisääntyminen vähentää lukijan kosketuspintaa, eikä ole helppo kommentoida jotain, johon ei voi samaistua, tai postauksiin, jossa ei kuitenkaan kerrota asioista hirveästi pintaa syvemmin. Mihin silloin voisi kommentillaan edes tarttua? Ja tällä en tarkoita sun blogia sinänsä vaan blogimaailman kommenttikatoa yleisesti. 

Ne ainoat kerrat, kun itse kommentoin, on postaus yleensä mielipidekirjoitus tai muu ajatuksia herättävä avaus. Sullakin on niin ihanat asut ja kuvat, mutta ei sitä vaan tule sellaisia asioita kommentoitua. Ehkä se tuntuu, ettei sillä ole mitään lisäarvoa bloggaajalle onko 10 "kiva asu!" kommenttia vai 11, tai että on vähän yli-innokas lukija jos joka postausta kommentoi. Pakko myös lisätä että oon pari kertaa nähnyt sut livenä, veikkaan että asutaan samoilla kulmilla, mutta ei tulis mieleen tulla moikkaamaan koska itelle tulis just sellanen hei olen hullu stalkkeri -fiilis :D

Mutta siis, pidän sun blogista edelleen hurjasti, vaikka käynnit on ehkä harventuneet. Sun kirjoitustyyli on todella persoonallinen ja aito, ja näköjään muut on myös tätä mieltä, joten käytä sitä hyväksi! Se on se tekijä, joka erottaa sut muista blogeista, että osaat kirjoittaa hauskasti ja mukaansatempaavasti arkisistakin asioista, osaat kuvailla mielenkiintoisesti ihan mitä vaan, etkä epäröi kirjoitella tänne hölmöjäkään sattumuksia. Eikä sillä, että sun kuvissakaan mitään vikaa olisi, ne on ihan älyttömän kauniita ja esteettisiä, mutta sun kirjoitustyyli luo tänne blogiin just sen ominaisen helposti lähestyttävän, aidon ja hyvän tunnelman. Sun kirjottelujen, oli ne sitten arkihöpinöitä tai syvällisempää juttua, takia mä ainakin edelleen tänne palaan :) Keep it up! 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jes, kiitos kunnon palautteesta. On oikeasti tosi hyvä saada tarkkaan tietää mikä on teidän mielestä sivussa hankalinta ( eli miltei kaikki :D)

No ei mutta olen kanssasi samaa mieltä. Fonttikoko on alusta asti sattunut omaankin silmään ja palkit, scrollaukset ja yleinen epäkäytännöllisyys harmittaa paljon. Tämän postauksen myötä sain kuitenkin niin paljon laitettua palautetta eteenpäin, että eiköhän vikalistaan pian uppouduta. Eihän se palvele ketään jos sivut tökkii tällä tavalla.

Ymmärrän myös täysin tuon blogien editorial pinnan. Siitä on välillä itsenikin vaikea saada otetta, vaikka rakastan visuaalisesti näyttäviä kuvia. Yleensä on aikamoisen työn takana keksiä hyvä teksti ja ladata päälle vielä ne täydelliset kuvat. Kai sitä voisi vähän jokainen hellittää hieman ja antaa enemmän ajatusvirran ja rennon otteen palata :)

Ja hei mitä ihmettä, saa todellakin tulla moikkaamaan jos törmätään kadulla. Menen siitä luultavasti vähän hämillei ensin, muuta joka kerta kun joku on sanonut moi, se on jäänyt mieleen. Siis positiivisella tavalla.

Heini

Täällä ollaan <3 Jokaisen postauksen lukenut viimeiset neljä vuotta! Tämä oli toinen kerta kun kommentoin :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oikeasti?! Nuo vuodet kuulostaa niin pitkältä ajalta. Apua, ihan mieletöntä <3 Kiitos että luet ja kommentoit toistamiseen vielä :)

Vierailija

Minulla on kaiketi joku perisuomalainen alitajuntaan syöpynyt ajattelumalli, että kun ei tahtoisi vaivata turhaan. Olen jotenkin ajatellut, että bloggaajat saavat niin paljon viestejä, että kommenttini yksittäiseen julkaisuun on vain "vaivaa" ja lisätöitä bloggaajalle, varsinkin jos minulla ei ole siinä ollut mitään tähdellistä sanottavaa... Kiva kuulla että kommentteja kaivataan, koitan siis jättää jatkossa useammin :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oho, tuota en tullut jotenkin edes ajatelleeksi. En ainakaan itse ollenkaan koe kommentteja niin, mutta ymmärrän kyllä pointtisi. Kuulun itsekin nimitäin vähän muutenkin elämässä tuohon "en halua olla vaivaksi" kastiin :D

Vierailija

Olen jo useamman vuoden seuraillut sinua :) kuitenkin nykyään kun blogiasi katsoo, ajattelen että sulla olisi enemmänkin annettavaa. Itseäni harmittaa eniten ehkä se, että nykyään kuvissa pääpaino on asukuvissa, ennen oli paljon muutakin. Tuntuu että kaikki on niin loppuunharkittua, etkä anna persoonallisuutesi enää näkyä. Ja tämä nyt on makuasia, mutta omaa silmääni miellyttävät kuvat joissa on enemmän väriä (kun nykyään kaikki on vaan sitä valkoista ja harmaata). Anteeksi jos kommenttini kuulosti kovin negatiiviselta, ajattelin nyt kuitenkin ajatuksiani listailla :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei kuulostanut ollenkaan negatiiviselta, kiva saada palautetta ja tiedän hyvin mistä puhut! Värikuvia ja persooaa kehiin ehdottomasti <3

Jemi

Komppaan kaikkia aiempia kommentoijia, kyllä täällä ollaan! :)

Olen välillä yrittänyt kommentoida mutta sivu herjaa että nimimerkki tai sähköposti ei kelpaa, eikä ole sitten ollut niin painavaa sanottavaa että olisin yrittänyt ongelmasta kertoa. Katsotaan saanko tämän lähtemään! Muillakin on ilmeisesti ongelmia ollut joten toivottavasti nämä saataisiin korjattua. :)

Ihanaa torstaita sulla!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jee ihana kuulla <3 Kiitos että kommentoit nyt ja anteeksi hieman myöhästynyt vastaus otin vähän vappulomaa blogista :)

Ja joo testasin itse uudestaan tätä kommentoimista ja sivu heitti kyllä ihan kuperkeikkaa ja meni itsellänikin hermot, joten ymmärrän täysin! Olen laittanut tästä palautetta eteenpäin, joten toivottavasti toimii paremmin pian. 

Anskuuuu

Munkin pakko tulla nyt kommentoimaan! Täytyy tunnustaa, etten itse oikein koskaan kommentoi blogeja. Mulle postaukset ovat vähän kuin lehtien artikkeleja, jos niistä kommentoin jotain niin jonkun ystävän kanssa sitten kasvotusten keskustellaan! Ehkä se on se blogien määrä, tai sitten juuri se postausten "arkisuus", eli uutta sanottavaa tai keskusteltavaa ei niin ole, että kokisi tarpeelliseksi kommentoida. Mutta nyt kyllä yritän tsempata, koska osaan kuvitella sen kyllä antavan bloggaajalle paljon, kun tietää mitä postauksista tykätään. :) Sulla on yksi parhaimmista blogeista, mitä seuraan! Sun tyyli inspiroi, reseptit on aina hyviä ja kokeilun arvosia, kuvat on hyviä ja kirjoitat mielenkiintosesti!! Kaikki palaset kohdallaan siis. :) Ja musta on jotenki tosi ihanaa, miten hyvälle tuulelle oot näistä kommenteista tullu, jotenki tuntuu että jos kommenteilla voi piristää jonkun päivän ees hitusen, niin sitä pitäis kyllä tehdä enemmän!!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi kyllä, kommentit piristävät ihan mielettömästi päivää ja palautteen saaminen (oli se sitten mitä tahnsa), on aina tosi tosi tervetullutta :)

Mutta samalla kyllä ymmärrän, että tämä blogimaailma on jo niin arkipäivää, että ei vain ole enää mitään erikoista kommentoitavaa. Kuten sanoin, enhän itsekään kovin useasti muita kommentoi :) 

Ihana kuitenkin kuulle, että luet ja todella tsemppaavaa kuulla, että pidät vielä blogini kaikista osa-alueista! Ihan mieltön palaute <3 kiitos.

Vierailija

Kommentoin nyt tähän vähän myöhässä :)

Olen itse seurannut blogiasi sieltä lähes alkuajoilta asti, kommentointi on jäänyt varmaan muutamaan kertaan. On totta että kun blogeja lukee enemmän, ei vain tule kommentoitua jokaiseen, jos ei herää jotain todella erityistä sanottavaa. Välillä on tullut myös se fiilis (en viittaa tällä sun blogiin vaan yleisesti blogeihin) että kommentit on bloggaajalle ehkä jotenkin ylimääräistä rasittavaa työtä :D Siis tarkoitan et jos bloggaja kertoo et taas on sen ja sen verran kommentteja hyvöksymättä ja läpikäymättä, ja yrittää kyllä ehtiä tekemään sen silloin ja silloin, niin on kai tullut se fiilis että se on sellainen pakollinen hoidettava juttu, eikä niinkään mikään kovin mieluinen asia. Ja huomaan että itsekin kommentoin mieluiten uudestaan niihin blogeihin, joissa kommenttiin on saanut vastauksen bloggaajalta (vaikka en siis mitenkään ajattelekaan että bloggaajan pitäisi vastata). Täytyy sanoa että sun blogissa oon saanut aina ne harvat kerrat kommentoituani sulta vastauksen, ja vielä tosi mukavan sellaisen, ja siitä on tullut tosi hyvä mieli :) Hmm aloin näköjään kirjoittaa ihan kunnon romaania nyt tähän :D Mutta siis halusin vaan sanoa että täällä ollaan edelleen, sun blogi on pitkään ollut ja on edelleen yksi mun lemppareista, vaikken usein jätäkään kommenttia. Mutta nyt kun tiedän että ainakin sulle kommentit on mieluinen asia eikä mikään rasite, niin ehkä mä alan jättämään niitä useammin :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei, pahoittelut, että vastaan itsekin vähän myöhässä. Pidin pienen vappuloman pois koneelta :)

Ihana kuulla, että olet lukenut noinkin pitkään! Kiitos siitä <3 Ja eihän se haittaa jos ei aina komemnttia jätä, tämän postauksen myötä nyt ainakin tiedän että siellä olette ja tykkäätte edelleen lukea. Enempää en voisi toivoa!

Mulla ei myöskään koskaan tunnu kommentit ylimääräiseltä työltä, vaan päinvastoin! Pikeemminkin palkinnolta tehdystä "työstä" :) 

M

Täältä tulee kans meitsin kommentti vähän jälkijunassa :D

Mä olen tehnyt sellaisen huomion kommentoinnissa ja olen tästä johonkin toiseenkin blogiin joskus kommentoinut, että lukijat ovat yleensä ns. hiljaa tyytyväisiä. Jos postaus on hyvä, siinä on kivat kuvat ja kiva teksti, niin siihen ei usein kommentoida. Mutta jos jokin asia postauksessa lukijaa pännii, niin siitä kyllä jaksetaan kommentoida ja antaa palautetta. Hiljaisuus on siis hyvin usein (ainakin omasta mielestäni) positiivinen juttu siinä mielessä, että lukijat ovat kyllä tyytyväisiä blogiin ja postauksiin. Tietenkään bloggaajan näkökulmasta tämä varmaan tuntuu juuri päinvastaiselta, kun tulee se tunne, että missä ne lukijat oikein ovat. Mutta luota vaan niihin lukuihin ja analytiikkaan, kyllä täällä ollaan, hiljaisina ja tyytyväisinä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram