Kuten aiemmin mainitsinkin, poikaystäväni onnistui murtamaan mökkitöitä tehdessään poskiluunsa. Onneksi poski on saatu jo leikattua ja naamakin palautunut ihan entiselleen, mutta aika pitkän mentiin ihan vain keittoruokavaliolla.

Itsehän olin näistä keittoviikoista aivan innoissani. Rakastan keittoja! Tein joka päivä jotain erilaista. Purjoperunasosekeittoa, bataatti-inkiväärikeittoa ja ah, tätä niin hyvää tomaattikeittoa. Tämä nousi potilaankin suosikiksi, joten resepti jakoon myös tänne :) 

 

n. 1kg tomaatteja
1 porkkana
puolikas chili
2rkl tomaattipyreetä
oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 dl vettä
kanaliemikuutio
1 rkl sokeria
0,5 dl valkoviiniä
0,5 dl kuohukermaa
suolaa & mustapippuria
tuoretta basilikaa
vuohenjuustoa

 

Kuumenna kattilassa reilu loraus oliiviöljyä. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, chili ja porkkana. Kuullota miedolla lämmöllä.

Kalttaa  seuraavaksi tomaatit.
Kiehauta vesi kattilassa ja tee tomaattien päätyyn terävällä veitsellä ristiviilto.
Laita tomaatit kiehuvaan veteen ja anna niiden olla siellä n. reilu minuutti kunnes kuori alkaa irrota.
Jäähdytä tomaatit ja irrota kuoret. Itse irrotin kuoret  kattilan päällä, missä sipulit, chili ja porkkana, jotta sain kaiken tomaateista irtoavan nesteen suoraan kattilaan. Kuoret roskiin ja tomaatit puristelin käsin kattilaan sipulien ja porkkanan joukkoon.

Lisää tomaattien lisäksi joukkoon kanaliemikuutio, valkoviini, tomaattipyree, sokeri ja mausteet. Jos keitto näyttää paksulta lisää 1-2 desiä vettä.

Kiehauta ja anna porista hiljalleen, kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella niin että keittoon jää kuitenkin hieman kokkareita ja purutuntumaa. (Jos tykkää täysin samettisesta, niin soseuta kokonaan).

Laita takaisin liedelle ja sekoita joukkoon vielä kerma.
Tarjoile tuoreen basilikan ja vuohenjuustomurusten kanssa.

 

Kommentit (10)

Vierailija

Kiitos! Laitoin heti testiin ja ai miten hyvää!! :) mieskin kuka ei ala syömään mitään keittoja jopa tykkäs!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

JEEE, et tiedäkkään miten iloiseksi tästä tulin! On niin kiva saada palautetta onnistuneista reseptikokeiluista. Kiitos <3

Vierailija

Millä vois korvata valkoviinin, jos ei viitsisi avata pulloa puolen desin takia? Vai onko valkoviini keitossa ihan must? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Itse tykkään juuri valkoviinin tuomasta mausta, mutta voihan sitä koittaa jäljitellä esim ihan tilkallisella valkoviinietikkaa (veteen laimennettuna) :)

mrsi
Liittynyt24.7.2016

Kuulostaa ihanalta, kokeiluun menee! Ruokareseptisi ovat olleet jo pitkään suosikkejani <3

Mrs. I

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mitä kaapista löytyy :D Yleensä kuiva tai puolikuiva riesling, mutta en usko että sillä on niin väliä :) en tosin jälkkäriviineistä ruuanlaitossa osaa sanoa, mutta kaikki perusviinit varmasti menee :)

Tiiina

Kiitos tästä reseptistä! Tomaattihulluna piti päästä heti kokeilemaan. Paras tomaattikeitto mitä olen syönyt! Ja mikä parasta, tämän keiton myötä sain mieheni pitämään vuohenjuustosta!! (hän ei voinut ennen sietää)
Myös meksikolainen kanakeitto reseptisi on huikea. Siihen tulee aika ajoin ihan himo! Olen jo monesti tehnyt sitäkin, vaikka en tosiaan ole kokki-ihminen. Nämä kaksi reseptiä ovatkin lähes ainoat mitä koskaan koskaan :D
Kiitos Julia ihanasta, inspiroivasta blogista, olet upean oloinen ihminen <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

JEEEEE !!! <3 Niin ihana kuulla, ettet tiedäkään! 

Kiitos, että tulit antamaan palautetta, merkkaa minulle paljon :) 

<3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014