Näyttääkö nämä väritalot tutuilta? Tuntuu, kuin puoli maapalloa olisi löytänyt  tämän korttelin lähes samaan aikaan. Se on vilahdellut monissa muotikampanjoissa, mainoskuvissa ja Kapkaupungissa vierailevien bloggaajien instassa. Korkea aika siis kai minunkin ottaa tämä väripalikka blogiini ja heittää kasa karamellisia kuvia tänne.

Bo-Kaap on Kapkaupungin keskustan rinteellä muutaman korttelin kokoinen enimmäkseen islaminuskoinen naapurusto. Alueen asukkaat alkoivat aikoinaan maalata talojaan kutsuvin pastellivärein juhlistaakseen apartheidin päättymistä.

Vaikka olen tottunut siihen, että tämä Kaupunki on värikkäämpi kuin näiden talojen maalipinta. Silti edelleen hämmästyn sitä miten lähes jokainen alue on niin erilainen. Välillä tuntuu kuin vierailisi monessa eri maassa saman maan sisällä.

Arkkitehtuuri, ruoka, ihmiset, maisemat. Yhtä värikästä soppaa kaikki ja oikein hyvä niin. 

                                                                                                                                                                                                                      Top - Adidas (HERE*)
                                                                                                                                                                                                                     Skirt - Nelly (HERE*)
                                                                                                                                                                                                                  Shoes - Adidas (HERE*)
                                                                                                                                                                                                         Sunglasses - RayBan (HERE*)
                                                                                                                                                                                                                      Bag - Chanel

                                                                                                                                                                                                                  Photos: Saara

                                                                                                                                                                                                                    Does these color houses look familiar to you? It seems like half the globe have found this block at the same time. It’s been in many fashion campaigns, advertising pictures and bloggers Instagram photos. So I guess it’s time for me too to take this block of color on my blog and throw these caramelized pictures here.

Bo-Kaap is small mostly Muslim neighborhood area in the center of Cape Town.
Area residents began to paint their houses with inviting pastel colors to celebrate the end of apartheid.

Even though I'm used to that this city is more colorful than these houses, yet I am still amazed at how almost every area is so different. Sometimes it feels like I’m visiting several countries within the same country.

Kommentit (9)

Nina

Sorry, offtopic:

Onko kukaan koskaan sanonut että olette laulajan Rachel Platterin kanssa jotenkin tosi samannäköisiä... Katselin ruotsin tvstä Skavlania ja hän oli siinä vieraana ja mietin koko ajan että miten toi on noin tutun näköinen kunnes keksin että teissä on samaa näköä. Hänellä enemmän meikkiä mutta molemmat kauniita .

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oi kiitos! Ei ole koskaan ennen vastaavaa kommennttia tullut kuultua, mutta todella kaunis nainen on, joten otetaan isona kohteliaisuutena täällä :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Emme itseasiassa olleet suunnitelleet menevämme sinne. Satuimme vain kulkemaan ohi, mutta asteita oli +36 ja paikka täynnä turisteja, kuvauksia ja vähäpukeisempia ihmisiä kuin minä niin ei minua siellä kukaan edes huomannut :) Alueella asuu myös muitakin kuin muslimeja ja on muutenkin niin värikästä porukkaa täynnä että en usko pukeutumisen olevan ehkä ihan niin konservatiivista siellä

Vierailija

Moi Julia!

Haluaisin kovasti lähteä Kapkaupunkiin mutta hieman mietityttää se turvallisuus siellä.. Miten oot kokenut turvallisuuden kun olet siellä niin monesti käynyt? :) Kiitos jos ehdit vastata, tarvitsisin mielipiteitä!!

Karo

Kiitos Julia vastauksesta edelliseen kysymykseeni :) Lähtö Kapkaupunkiin ylihuomenna ja ihan samaa kuin täällä kommenteissa jo kysytään olin tulossa kysymään. Meitä kun on ruvettu hirveästi varoittelemaan, että siellä on niin vaarallista, ikinä ei mitään arvokasta mukana, pimeällä ette liiku minnekään, auton ovet aina lukossa jne.. Ja näistä sun kuvista (kamerat ja merkkilaukut mukana) saa tosi turvallisen fiiliksen. Eli mikä se todellisuus on?! Ja toinen kysymys, onko siellä hyvin pankkiautomaatteja vaikka suositteletko rahan vaihtamista etukäteen? Kiitos taas hirveästi jo etukäteen :) 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei,

No tämä on aina vähän vaikea kysymys, nimittäin onhan kaupunki iso ja siellä on paljon erilaisia alueita ja ihmisiä. Itse en ole koskaan tuntenut oloani turvattomaksi Kapkaupungissa, eikä meille koskaan ole mitään pahaa tapahtunut. Tietenkään emme ole olleet missään syrjäseuduilla ja sellaisia todella välttäisinkin. Päivisin olen käynyt yksin lenkillä, sekä kävelllyt ystäväni asunnolta keskustaan. Turistialueet ovat myös todella turvallisen tuntuisia. Pimeällä en kuitenkaan enää kävelisi pitkiä matkoja yksin (muutenkin kannattaa liikkua pidemmät matkat autolla, tai uberillä ym). Ihan sellaisen maalaisjärjen kanssa kun kulkee niin hyvin pärjää :) Pankkiautomaatteja on myös paljon ja niistä saa kätevästi nostettua rahaa. En yleensä vaihda rahaa etukäteen. Maksan kortilla ja nostan vähän käteistä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram