*Kaupallinen yhteistyö Pandora

 

Olen viime aikoina miettinyt aika paljon mitenköhän minusta tuli tällainen. Jääräpäinen ja väkisinkin niin ”itsenäinen” nainen. Omat rahat on tehtävä ja kaikki itse hoidettava. Ennen kukaan ei saanut tarjota minulle edes drinkkiä baarissa, tai auttaa kotona pikku rempoissa. Niin kauan kuin muistan, olen halunnut pärjätä omillani ja ehkä jotenkin näyttää, että yksin naisena pärjään. Nyt kun mietin, on ajatusmaailmani ollut alun perin vinksallaan – miksi sukupuoleni takia minun pitää mitään todistella? Miksi en halunnut pyytää apua, vaikka tiesin, että saan itse tehtynä aikaan enemmän vain tuhoa.
Muistatteko mm. miten asensin autooni akun niin huonosti että katsastuksessa mekaanikko oli kuolla nauruun? Kuinka kerroin että 18-vuotiaasta lähtien potkin pölykapseleita hammasta purren paikoilleen, koska ’minähän en renkaitani missään vaihdata’. Ikeahyllyt piti kasata itse ja ostaa syntymäpäiväksi saamallani Stockan lahjakortilla porakone, jotta saisin kaiken itse päin mäntyä vielä myös ruuvattua.

Meitä naisia on niin monenlaisia, ei oikeaa eikä väärää tyyppiä. Toinen tykkää hemmottelusta, joku niistä porakoneista. Kaikki ovat omalla tavallaan ihania, persoonallisia ja varsinkin vahvoja. Kaikissa naisissa on mielestäni sellaista piilevää oveluutta, mikä syttyy vaikean ongelmatilanteen kohdalla. Jokainen nainen ansaitsee halutessaan kukkakylvyn, ehkäpä lahjaksi kauniita koruja (tai työkaluja), mutta kaikista eniten aina herrasmiehen kohtelua.

Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta valitettavasti naisen asemassa ei ole kaikissa maissa helppo olla. Naisten ja miesten välinen eriarvoisuus on maailmanlaajuisesti yhä voimakasta ja monissa maissa tyttöihin kohdistuu väkivaltaa ja syrjintää sukupuolensa takia. Joillain ei tule edes tilaisuutta valita ostaako porakoneita ja vai meikkejä paikallisesta tavaratalosta. 

Onneksi on monia tahoja jotka ajavat naisten asemaa ja nykyään moni brändikin on toiminnassa mukana.
Kuvissa näkyvät korut ovat Pandoran kevään mallistosta ja naisena seison ylpeänä sellaisten brändien takana kuten Pandora, joka valmistaa koruja vastuullisten liiketoimintaperiaatteiden mukaisesti ja ajaa vahvasti naisten asemaa. Pandoran kaikki korut viimeistellään käsityönä Thaimaassa, jossa pidetään hyvää huolta korutyöläisten työolosuhteista, annetaan reilut työsuhde-edut, sekä tehdään hyväntekeväisyyttä ihmisoikeuksien puolesta. Lue lisää täältä.
Pienestä tanskalaisesta korupajata ei ole mielestäni turhaan kehittynyt yksi maailman johtavimmista korumerkeistä. Laadukkuus, eettisyys ja ainutlaatuisuus ei nimittäin näy liikaa hintalapussa, vaan mahdollistaa monille pienen palan kimalletta.

Pandoran kevään lampanja on nimeään Do Pndora.
Sana “Do” kannustaa naisia olemaan uniikkeja, seuraamaan unelmiaan ja pitämään rohkeasti ääntä haaveistaan. Ajattele rohkeasti eritavalla, seiso suorana tyylisi takana ja muista että erilaisuus on hyvä asia :) 

 

Kommentit (5)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram