Pyörässäni oli vaihteita kolme. Se oli vaaleanpunaisen ja valkoisen sekoitus. Tie hevostallille oli jyrkkä ja inhosin sitä.
Siinä viimeisimmät muistoni pyöräilystä. Kaupunkijopoa en ole koskaan omistanut ja spinningpyörätkin olen jättänyt kuntosalilla rauhaan. Ajattelin, ettei pyöräily vain ole mun juttu.

 

”Pyöräily on todellakin mun juttu” - uhosin silti poikaystävälleni, kun kesän saaristopyöräretki uhkaavasti lähestyi. Uskottelin itselleni, että helppo homma. Kauniita maisemia ja leppoisaa polkemista.

Leppoisasta ei ollut tietoakaan, kun ensimmäisen ylämäen kohdalla meinasin jo luovuttaa. Poikaystäväni koko perhe viiletti jo kukkulalla ja minä olin vasta alamäessä jalat maitohapoilla huohottaen henkeni edestä.
Vuokratunturini kumit löysällä ja vaihteita en edes muistanut käyttää.

 

Mietin miten ihmeessä selviän kolmen päivän pyöräretkestä, kun päässä pyöri jo ensimmäisillä kilometreillä. Millä supervoimilla koko muu kansa pyöräilee kun itse en pääse edes eteenpäin. Ei kai pyöräily näin vaikeaa voi olla?

 

Ja eihän se lopulta ollutkaan. Onneksi. Heittämällä yksi kesän kohokohdista ja ihan mielettömän kivaa! Kun kroppani pääsi siitä ”mikä ihmeen pyörä” –shokista, kumit pumpattiin ja vaihteiden olemassaolo muistettiin, niin hommahan lähti rullaamaan sellaista vauhtia, että kärpäset vain lensivät suuhun ja kauniit maisemat vilahtelivat yli sata kilometriä kuin hujauksessa ohitse. 

 

Tältä reissulta sai hyvät muistot, rusketuksen ja todella kipeät pakarat. Kiitos mahtavalle pyöräseurueelle ja poikaystävälleni, joka jaksoi tsempata (vetää pyörääni perässään ylämäissä). Jos jotain opin niin sen, että polje hemmetin kovaa alamäkeen, niin vauhtia riittää myös enemmän ylös.

 

 

Sain kyselyitä reitistämme, joten tässä se tulee aikatauluineen:

29.06. Keskiviikko
klo 07.00 Autoilla Helsingistä Nauvoon (ajoaika 3h)
klo 10.00  Pikku Nauvo, Pyörävuokraamo, mistä pyörämatka Västergård-Nauvo
klo 11.00 Lounas Nauvossa
klo 12.00 Pyräillen Nauvosta Korppoon, Galtbyn satamaan
klo 15.30 Yhteysalus Galtbystä Kökariin (2,5 h)
klo 18.00 Kökarin satamaan josta pyöräily hotelli Brudhalliin.
klo 20.00 Ilallinen ravintola Brudhallissa

30.06. Torstai
klo 08.00 Aamiainen
klo 09.00 Kierrellen nähtävyyksiä ja pyöräillen saarta ristiin rastiin
klo 12.30 Yhteysalus Korppoon Galtbyhyn
klo 15.00 Galtbystä pyöräillen Korppoon saaristokeskukseen ja sieltä Hotelli Nestoriin
Klo 20.00 illallinen

01.07. Perjantai
klo 09.00 Aamiainen
klo 10.00 Nestorin luontopolku
klo 12.00 lounas
klo 13.00 Pyöräillen Nauvoon
Nauvosta autolla Helsinkiin.

 

(Pakko antaa erityishehkutus tunnelmalliselle Nestori hotellille ja sen luontopolulle, missä tallusteltiin paljain jaloin taideteokselta toiselle.  Nykytaidenäyttely metsässä, sisältäen kaikkea harsotetusta ladosta peilimetsään oli todella mieleenpainuva). 

Kommentit (2)

Pauliina123

Oi ihanaa ❤ Voin vain kuvitella millaista on kaatua sänkyyn pitkän pyöräpäivän päätteeksi ja simmahtaa noissa maisemissa! Joku kesä vielä minäkin 😀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram