Kaupallinen yhteistyö Triple Dry*

 

Mitä eroa on deodorantilla ja antiperspirantilla? Millöin dödöä kuuluu käyttää? Miksi hiki haisee?

 

Oma hikihistoriani on hieman outo. En ole koskaan ollut kova hikoilemaan, enkä esim. Spinningtunnilla valuta hikipisaroita yhtälailla kuin kanssapyöräilijöiden olen huomannut valuttavan. En vaikka polkisin kahtasataa pää punaisena.
Hikeni ei ole myöskään ennen erityisemmin haissut. Huom. Ennen. Olin ennen niin hiki-free, etten edes tajunnut kun muutama vuosi sitten kainaloissani jokin kääntyi päälaelleen. Edelleenkään en hikoile länttejä paitaan, mutta myönnetään nyt tässä tuhansien ihmisten edessä, että kyllä – olen minä joskus kokenut juuri sen hieman nolon hetken kun minulle on huomautettu hieni hajusta.
Silloin teki mieli juosta suihkuun ja pestä painepesurilla kainaloita kaksi tuntia, mutta kiitos tuon huomautuksen, opin tajuamaan, että hiellä on ihan oma elämänsä ja että kainaloni tarvitsevat vain oikeanlaista deororanttia.

Tuon putilon löytäminen ei vain ollutkaan niin helppoa. Kaikenlaista tuli kokeiltua, mutta ainoastaan yksi vastasi odotuksia ja piti pisimmän aikaa hajun poissa. Triple Dry antiperspiranttisarja.
Tieni Triple Dryn luokse löysin jo muutama vuosi sitten kun apteekissa farmaseutti suositteli sarjaa - ja jos ei lasketa yhtä jenkkidödöä minkä ostin Kiran suosituksesta Nykistä, olen mennyt jo vuosia Triple Dry kainalossa. Siksi on myös kiva, että voin hymyssä suin ja kainalot hajuttomina seistä tämän yhteistyön takana :)

Triple Dry on apteekeista saatava erittäin tehokas, alkoholiton, mutta hellävarainen ja turvallinen antiperspiranttituotesarja jonka roll-on-, stick- ja spray-antiperspirantit estävät hikoilun ja pitävät tämän lisäksi myös kainaloiden lisäksi kädet ja jalat kuivina.
Triple Dry vaikuttaa vain paikallisesti hikirauhaseen, eikä siis imeydy muihin kehon osiin ja sisältää hoitavia ainesosia. 

 

 

Muutama hikidödöfakta:

Hiki itsessään ei haise
Hiki itsessään on aina hajutonta. Haju syntyy siitä, kun iholla olevat bakteerit alkavat hajottaa hiessä olevia rasvayhdisteitä.(Kainalossa sijaitsevien hikirauhasten erittämä hiki sisältää mm. rasvaa ja valkuaisaineita, joita iholla olevat bakteerit hajottavat).

Deodorantti vs. Antiperspirantti
-Deodorantti peittää hienhajun, mutta ei estä hikoilua. Toisin sanoen dödö ainoastaan pyrkii peittämään bakteerien touhuista syntyviä hajuja.
-Antiperspirantti ehkäisee hien erittymistä tehden geelimäisen tulpan hikirauhaseen, jolloin bakteereillekaan ei jää ns. hajotettavaa.

Dödöä illalla?
Jotta antiperspirantti toimisi, sen pitää päästä hikirauhasiin ja tukkia ne. Sanotaan, että yöllä hikirauhaset eivät toimi niin aktiivisesti, minkä ansiosta suurempi määrä antiperspirantin vaikuttavista aineista pääsee imeytymään ihoon.

Stressihikoiletko?
On selvää, että kuumalla säällä hikoillaan. Se on kehon tapa jäähdyttää itseään hikoilun avulla, mutta tiesitkö, että henkisestikin ns. ”kuumat paikat” onnistuvat saamaan hien pintaan. Kun stressihormoni pääsee valloilleen, hikirauhasetkin kiihtyvät.(Stressihiki myös yleensä haisee pahemmalta, koska se on erilaista kuin jäähdytyshiki).

Myös tulinen ruoka nostaa hien pintaan, koska esim. Chilin sisältämä kapsaisiini käynnistää kehossa viilennysreaktion, mistä seuraa hikoilua. 

Vaatteiden materiaalivalinnat?
Olen itse ainakin huomannut, että tiivis polyesteri- tai silkkikangas vain pahentaa hikoilutilannetta. Varsinkin silkkityyppisiin paitoihin hien haju tarttuu kankaaseen kuin apina palmuun.

Jokainen haistaa hien omalla tavallaan
miehen hiessä oleva feromoni nimeltä androstenoni tuoksuu eri nenissä erilaiselta – kaikki riippuu haistajan geeneistä. Jotkut eivät haista tuota androsteonia ollenkaan.

Dödöjen sisältämä alkoholi & alumiini?
Deodorantit sisältävät usein alkoholia (Triple Dry on alkoholiton), joilla saadaan antibakteerinen vaikutus. Alkoholi voi ärsyttää joillakin ihoa.
Myös alumiinisuolot voi ärsyttää herkkää ihoa. Antiperspirantissa alumiiniyhdisteet ovat yleinen ainesosa ja ne ovat puhuttaneet viime vuosina. Teknokemian yhdistys sanoo kuitenkin että Antiperspiranteissa käytetyt aliumiinisuolot ovat turvallisia, eikä niillä ole todettu yhteyttä mihinkään sairauksiin tai rintasyöpään. (Ihminen saa alumiinia myös ruoasta ja juomavedestä sekä lukuisista muista kosmetiikkatuotteista).

 

 

Jos hiki häiritsee, niin kokeile tätä:

1. Laita Triple Dry roll-on -antiperspiranttia neljänä peräkkäisenä iltana pesun jälkeen ennen nukkumaanmenoa.

2. Peseydy normaalisti aamulla äläkä lisää roll-on antiperspiranttia.

3. Kun hikoilu on tasaantunut, roll-onia suositellaan käytettäväksi noin 2–4 kertaa viikossa tai tarvittaessa. Lisää antiperspirantti aina iltaisin parhaan tehon saavuttamiseksi. Hikoilun estoon tarkoitetun antiperspirantin teho säilyy pesun, suihkun ja urheilusuorituksenkin jälkeen.

4. Älä käytä antiperspiranttia heti karvanpoiston jälkeen, tai rikkoutuneelle, ärtyneelle iholle.

 

 

Että sellaista! Mitä kuuluu teidän kainaloihin? :D Meitä on niin erilaisia hikoilijoita, että olisi kiva kuulla myös teidän kokemuksia. Mikä häiritsee ja mikä on ollut avuksi jne :)

 

Photos: Mona Salminen

Kommentit (11)

Vierailija

Heei, hyvin sanottu ja tosi kattava infopaketti ei ehkä niin yleisesti puhutusta aiheesta. Se on vaan totta, että iän myötä myös kehon eritteiden määrä ja haju muuttuu :D , itse olen myös turvautunut apteekin tuotteisiin ja erityisesti Triple Dry on suosikkini.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiva jos tykkäsit 😘 ja ihanaa että kuulut myös TripleDry perheeseen 💪🏻
Itsehän vasta oivalsin tämän kaiken hikitiedon vasta muutaman vuosi sitten, joten toiv oli jollekin jotain uutta infoa myös tästä :)

Iina

Siis nyt mä vasta sen tajusin! Oon niin stressihikoilija! Työhaastatteluun menossa - hiki valuu pitkin naamaa, puhumattakaan kainaloista. Muuten vaan kiire ja paniikki - heti kotiin päästyä hikinen paita pesuun. Mutta muuten musta tuntuu etten oikein hikoile :D

Charlotta

Tuttu merkki! Koko perhe tyyliin käyttää Triple Dryta - ja vannoo sen nimeen. Itekin oon ostanut monta purkkia ja käyttänyt, muttaaa... Se ei sit kuitenkaan vaan jotenkin toiminut mulla. Ehkä en sitte laittanut oikeisiin aikoihin (muistanut tota neljän päivän sääntöä), mutta se toimi satunnaisesti mulla ja usein petti. Lisäks kuivatti ja ärsytti kainaloiden ihoa. :( Loistava tuote siis, mutta ei mulle. :D Onneks nyt oon löytänyt - ihme kyllä - luomudödön, joka oikeesti pitää hajut poissa ja kainalot melko kuivinakin. Oon luopunut ajatuksesta, että ois olemassa dödö, joka oikeesti pitäis IHAN kuivana ja IHAN hajuttomana, mutta tää uus luomudödö kyllä pääsee lähelle. 

Dödöt on oikeesti kyllä mielenkiintoinen aihe :D ja hikoilu - kenelläpä ei ois jakaa jotain noloa hikimuistoa?

x Charlotta

www.charlottaeve.com/fi

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihan Triple Dry perhe :D <3

Ja varmasti on ihmisiä, kenellä tämäkin pettää. Meitä on niin moneen junaan ja kaikille toimii eri tuotteet eri tavalla :) Kuulostaa superhyvältä tuo luomudödö, minäkin tahdon tietää mikä se on? :D <3

Vierailija

Mäkään en oo kova hikoilemaan. En tienny, että siinä voi tapahtua tollanen käänne. Toistaiseksi mun lempidödö on ollu born to bio. Se on tosi luonnollinen ja miellyttävän tuoksunkin oon löytäny. Monista dödötuoksuista tulee päänsärky, mutta tästä ei. Ei ehkä sovi koville hikoilijoille.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Toivottavasti kännettä ei tapahdu :D Minulla on ystäviä ketkä eivät tarvitse dödöä ollenkaan ja sehän vasta olisikin ideaalitilanne :)

Charlotta

Heh, tulin tarkastamaan miten otettiin vastaan toi mun kommentti, kun se ei hehkuttanut tätä tuotetta (jäin vielä miettimään, olisiko pitänyt jättää jakamatta). Mut nimenomaan, mun mielestä ei oo olemassa huonoja tuotteita, on vaan erilaisia tarpeita. :)

Siitä luomudödöstä oon ehdottomasti kirjottamassa vielä blogiinkin, mutta voin paljastaa, että se on siis Evolve beautyn deodoranttivoide. Ja itellä tuoksuna fresh cotton, joka on ihanan tuoksunen vielä plussana <3 en tiedä onko niissä tuoksujen välillä eroja.. Mutta täältä siis mun oma: https://www.houseoforganic.fi/product/2176/evolve-organic-beauty-cotton-...

x Charlotta
www.charlottaeve.com/fi

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Eikä <3 Kommenttisihan oli superihana ja asiallinen. Parasta onkin juuri jakaa omia kokemuksia ja vinkkejä :) Ehkä jos jollain toisella ei Triple Dry tehoa niin voi löytää vinkin tuon luomudödön luokse :)

Kiitos paljon linkistä ja näistä kommenteistasi <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram