Pelkkä meri ympärillä. Eteenpäin hitaasti purjeilla keikkuva vene. Netti ei toimi, kirja on hyvä. Lasissa limeboolia. Aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja minä olen löytänyt oman pesäni laivan kannen päällä nököttävästä kumiveneestä. Voiko mikään olla rentouttavampaa?

Katselin koko matkan ylpeänä poikaystävääni nostelemassa purjeita - ystäväkapteenimme oli hyvä opettaja. Minä opin  tekemään siansorkkia, paalusolmuja ja ehkä muitakin, minkä nimiä en kyllä enää muista. Opin fenderivastaavaksi ja löysin piilevän (hyödyllisen) taidon järjestellä ne isot muovipötköt pieneen tilaan penkkilaatikkoon. Vähän kuin pelaisi tetristä! Viikossa oppii kaikenlaista.

 

Muuten annoin miesten hoitaa ankkuroinnit ja köysien kiristelyt. Löysin oman paikkani – mistäs muualtakaan kuin keittiöstä. Pienessä keikkuvassa keittiössä oli todella rentouttava kokata. Sellainen tyttöjen hetki, ja voi vitsit miten hyviä ruokia saatiinkaan loihdittua vähäisistä vaihtoehdoista. Yllättävän nopeasti sitä heittäytyy pois oman keittiön mukavuusalueelta ja keksii vaikka minkälaisia luovia ratkaisuja, kun kaapeista löytyy lähinnä makaronia, oliiveja ja tonnikalapurkkeja.

 

Alkaa olla jo ikävä tuota keikkuvaa sijaiskotia. Ympäriinsä purjehtimista, poukamien luokse rantautumista. Lounashetkiä veneessä ja eri saarille öisin rantautumista. 

Kommentit (8)

Minni

Ihanan näköistä ja kuuloista! Ja jälleen kerran näytät totaalisen upealta. Ilo katsella susta kuvia. ☺

Vierailija

Vau minkä näköstä ja kuulosta! Tuo on aina ollu mullakin haaveena. Toivottavasti joskus vielä toteutuu :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Toivotaan niin! :) Oli ihan huikea kokemus! Toivottavasti vielä onnistuu purjehtimiset toistekin myös omalla kohdalla :)

Alinaa

Voin niin samaistua näihin purjehdus fiiliksiin kun oon jokaikisen lapsuuteni kesän viettänyt perheeni kanssa veneillen. Harmi että nyttemmin aikuisiällä veneelle ei ehdi kun ehkä pitkäksi viikonlopuksi pitkien välimatkojen vuoksi, mutta nyt niitä lapsuuden kuukauden kestäviä venereissuja osaa arvostaa kun niitä ei ole :-) pakko muuten kertoa että olet yksi tärkeimmistä inspiraation lähteistäni, kun olet aina tyylikäs, elegantti ja naisellinen:) tuntuu niin monesti että kaikki ympärillä yrittää vaan liikaa kun yksinkertaisemmin olisi tyylikkäämpi :-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei kuulostaa IHANALTA <3 Me ei kyllä koskaan purjehdittu pienenä :D Onneksi sain sen kuitenkin kokea nyt aikuisena edes kerran (toivottavasti joskus vielä toistekin :))

Ja KIITOS <3 niin kauniisti sanottu :) Arvostan ihan mielettömästi että kerroit, tuli niin kiva mieli :) Yksinkertainen on kaunista <3

Vierailija

Siis APUA miten täydellisen kuulosta. Odotan lisää reissupostauksia! Itekin kävin just Kroatiassa ja rakastuin. Ainut miinus oli se, että kaikki ihanat paikat oli niiiin täynnä turisteja, mutta kuinka täydellistä oliskaan vierailla siellä just tolleen purjehtien ja kierrellen saaria! aaah

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Reissupostauksia vielä paljon tulossa :) 

Kroatia oli kyllä ihan huikea, mutta olen samaa mieltä - turisteja ihan liikaa! Pikkusaarilla paljon enemmän omaa rauhaa :)

Kunpa pääsisi pian uudestaan! <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram