Matkoilta tulee kerättyä mitä maukkaimpia reseptejä reseptivihkoon, mutta tämä tulinen, raikas ja makea Thaimaalainen papaijasalaatti Som Tam on niistä ehdottomasti kotikeittiössä eniten kokatuin ja himotuin.

 

PAPAIJASALAATTI
2 vihreää mahdollisimman raakaa papaijaa
1 iso porkkana
n. 10 kirsikkatomaattia
n. 100g vihreitä papuja
0,5 dl paahdettuja pähkinöitä (cashewpähkinöitä, tai kuorittuja maapähkinöitä)

 

KASTIKE
1 punainen chili
1 iso valkosipulinkynsi
0,5 rkl ruokosokeria
2 rkl kalakastiketta
1 limen mehu

 

Halkaise chilit, poista siemenet ja pilko hieman pienemmiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja paloittele se. Lisää chili ja valkosipuli mortteliin tai kulhoon ja murskaa niitä survimella painellen.
Mittaa sokeri, puristettu limen mehu ja kalakastike joukkoon. Painele ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee joukkoon.

Valitse kaupasta mahdollisimman raaka papaija. Salaatissa ei käytetä papaijan kypsää punaista hedelmälihaa. 
Kuori papaija kuorimella ja raasta papaijan vaaleasta osasta pitkiä ohuita suikaleitta julienne-kuorijalla. Jos et omista julienne-leikkuria, Leikkaa papaijasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä ja suikaloi lastut ohuiksi suikaleiksi veitsellä.

Raasta myös porkkana ja lisää raasteet isoon kulhoon. Puolita tomaatit ja leikkaa pavut kolmeen osaan, lisää raasteen joukkoon. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja lisää joukkoon.

Kaada sekaan kastike morttelista. Sekoittele ja survo ainekset kiinni kunnolla toisiinsa.
Tarjoile sellaisenaan alkuruokana, tai ruokaisammassa versiossa riisin, kanan, katkarapujen tai kalan seurana.

 

Vinkki:
Jos et löydä kaupasta raakaa papaijaa, voit korvata sen mangolla.

 

Kommentit (1)

Aino

Hih, papaijasalaatti on parasta vaikka välillä thaikkulassa niin tulista ettei meinaa saattaa syödä vaikka kokeneeksi tulisen ruoan syöjäksi itsensä mieltääkin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram