Taksi kiemurtelee vuorikatuja. Tuntuu, ettemme etenisi mihinkään, vaikka matka Dubrovnikin lentokentältä keskustaan on lyhyt. Ylös, alas, siksakkia. Rakastan taksimatkoja lentokentältä kohteeseen. Uuteen kohteeseen erityisesti - ei tiedä ollenkaan mitä tulee seuraavan mutkan takaa.

Tuijottelen ikkunasta sinistä merta ja pikkuhiljaa edessä alkaa avautua muurien ympäröivä vanhakaupunki Grad.
Hitto, pahoittelen voimasanoja, mutta en osannut odottaa mitään näin kaunista. Taksi jättää meidät muurien ulkopuolelle ja kävellessämme kaupungin sisään, avautuu eteeni vielä kiehtovammat näkymät. Pylväitä, kirkkoja, aukioita, suihkulähteitä, pikkuisia kujia. En malta odottaa, että pääsemme viemään tavaroitamme hotellille, vaan kaivan kameran saman tien ja alan räpsimään kuvia sellaisella vauhdilla, että japanilainen turistiryhmä jää ihan kakkoseksi siinä vierellä.

Uijui tuolla on kissa, tuolla pyykkinarulla vaatteita, kapea portaikko minkä reunustalla kukkia, katsokaa mikä ikkuna!

Matkaseurueeni ei ehkä ihan tiennyt mihin oli ryhtymässä kun pyysivät minut mukaan tällaiseen paikkaan ensimmäistä kertaa. Olen jo kauan aikaa sitten luopunut ajatuksesta, että ensin pitää vain nauttia. Antaa verkkokalvojen luoda muistoja kameran linssin sijasta.
Hah, minulla on niin lyhyt muisti, että mieluummin ikuistan kaiken näkemäni kauniin ensin kameralle. Siitä on tullut minun tapani nähdä paikkoja ja nauttia. Toki joskus on poikkeuksia. Päiviä ja paikkoja kun ei kiinnosta kuvata, ottaa lomaa kamerasta, mutta Dubrovnik oli niin kuvauksellinen paikka, että olisi visuaalinen vääryys olla sitä muistikortille tallentamatta.

 

Olimme kaupungissa vain yhden yön. Söimme mereneläviä - itse pienen vuoren kokoisen annoksen todella herkullisia sinisimpukoita. Joimme viiniä, vaeltelimme kujilla. Saimme päähänpiston seikkailla vedenpinnan päällä kiemurtelevissa tunneleissa. En usko, että sinne olisi saanut mennä, mutta tavallaan eksyttiin vahingossa. Juteltiin ja kikateltiin. Emme itse asiassa edes tunteneet poikaystäväni kanssa kovin hyvin matkaseuralaisiamme, mutta tiesin jo heti ensimmäisestä illasta, että tästä tulisi ihan mahtava matka.

 

Dubrovnik oli – massoittaan aukiolla vaeltavista keski-ikäisistä turistiryhmistä huolimatta – todella kiva kaupunki kokea. 

Kommentit (16)

Herminica

Ihana nähdä että yhä useampi suomalainen tosiaan käy reissaamassa omilla kotiseuduillani ja vielä pitää näkemästään ja kokemastaan, etenkin kun tähän mennessä niin moni on aina olettanut, tuo osa etelä-eurooppaa olisi jollain tavalla Venäjän naapurissa (jopa siis enemmän idässä kuin Suomi, vaikka tilannehan on täysin pänvastainen). Tästä on saanut aina kuulla, ja etenkin niitä kommentteja, että tuon alueen on oltava jotenkin alikehittynyttä (mitä en aina ihan ymmärrä). :D Ihana nähdä että yhä useamman maailmankuva avartuu matkustamisella, ja toivon että yhä useampi tietää mistä on 90- luvun aikoihin lähdetty 2-maailmasodan jälkeen verisintä eurooppalaista sotaa pakoon tänne Suomeen. Ihania kuvia sinulla Julia <3 Toivottavasti suuntaat toistekin samoille seuduille :)

http://lolimte.blogspot.com

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana kotimaa sinulla <3

Rakastuin Kroatiaan jo ensimmäisenä päivänä ja nyt viikon kierreltyäni Adrianmeren saaristoa, olen varma että se on yksi kauneimpia paikkoja ja haluan ehdottomasti vielä noihin maisemiin palata :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi kiitos <3 Kaikki tuolla oli niin kaunista! En malta odottaa, että pääsen näyttämään teille lisää kuvia ja videota näistä maisemista :):)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Suosittelen ehdottomasti <3 Ihan mielettömän kaunis paikka ja varsinkin purjehdus Adrianmerellä vei täysin sydämeni :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Suosittelen suuresti <3 Pian pitääkin alkaa väkertää reissuvideota. Kerrankin muistin kuvata jopa hieman enemmän materiaalia :)

erika

Oih!! Aivan ihanan näköstä pakko päästä ehdottomasti joskus käymään! Millä ohjelmalla muuten muokkaat kuviasi, tekee kaikesta vielä entistä ihanemman näköistä<3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Muokkaan kuvat Photoshopin Lightroomilla, eli vaihdan varjoja, kontrasteja, värejä jne :) Teen myös omia filttereitä, mitkä yleensä luon eri tilanteen mukaan, tallennan ja kopioin sitten muihin saman tilanteen kuviin. Nämä kuvat ovat harmikseni vähän blurrit kun kuvasin väärillä asetuksillani (liian innoissaan tarkistamaan :D). 

Jaana

Kroatian rannikko on upeaa seutua! Mä olen parin vuoden sisään viettänyt aikaa Dalmatian niemimaalla yhteensä 3kk ja silti joka kerta muiden kuvia katsellessa herää pieni kateus. :D Mulla oli kroatialaisen (ex-)poikaystävän myötä etuoikeus tutustua paikalliseen menoon ihan phjamutia myöten. Ihastuin maahan niin, että haaveilen ostavani loma-asunnon sieltä. Dubrovnik tosin ei sykähdyttänyt minua niin kovin kuin saaret. Ensi toukokuuksi on taas lentoliput varattu!

Todella kauniita kuvia, kävittehän purjeveneellä myös lähisaarilla?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oih, no arvaa kuulostaako tuo 3kk vasta kateuden aiheelta. Voin vain kuvitella kuinka ihanaa aikaa vietit siellä :)

Ja jep, kiertelimme Dubrovnikin jälkeen monia pieniä ja isoja saaria. Kaikissa oli oma hohtonsa, ja oli ihan mielettömän kiva nähdä niin monia eri paikkoja! Kyllä se saariseikkailu voitti nämä isoimmat turistikohteet mennen tullen :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram