Myönnetään, tämä jo reilu puoli vuotta sitten kuvattu video ei meinannut koskaan nähdä päivänvaloa :D Merkkilaukut kun jakavat mielipiteitä ja tuntui alkusi hieman hölmöltä rupatella kokonainen video pelkistä laukuista, mutta toisaalta – ehkä joku voi saada tästä jotain vinkinpoikasta, tai välttää tämän avulla näitä laukkujen laiminlyöntivirheitä ja mokia.

 

Itselleni kun ainakin tuli hieman yllätyksenä ensimmäisen laukun kuluminen ja videolla näkyykin aika karusti tuon vuosia vanhan lampaannahkaisen Chanel Boyn kulumia. Niistä voin tosin syyttää täysin itseäni. Laukku kun on huoletta kulkenut olalla niin ulkomailla, juhlissa kuin arkilaukkuna. En siis missään vaiheessa ollut sitä jälleenmyymässä vaan ostin laukun itselleni arkikäyttöön ja hieman naiivina ajattelin, että siinähän se säilyy sitten koko loppuelämän menossa mukana ja keikkuu joku päivä vielä varmaan lapsenlapsienkin olalla :D

Öhöm..  Lampaannahka on herkkää materiaalia ja tuollaisessa käytössä se kuluu. Ei siis ehkä ihan paras valinta itselleni silloin ensilaukuksi materiaalinsa puolesta.


 

Onneksi vuosien saatossa on viisastuttu, laukkuja kannetaan nykyään hieman hellemmällä otteella, huolletaan ja säilytetään oikein. Noita kulumiakin voi kuulemma korjata. Lampaannahka on siitä hyvä, että sitä on helpompi huoltaa. Ehkä olisi jo siis korkea aika lähettää huoltoon tämä kolhuja nähnyt laukkuraukka.
(Punainen patent Chanel onneksi säilynyt ihan moitteettomassa kunnossa :)

 

 

 

LUE MYÖS:

CHANEL BOY
RED CHANEL
KAMELI JA VINTAGE-CHANELI

 

Kommentit (10)

Vierailija

Ihana video ❤️ Vaikutatte rennoilta ja hauskoilta tyypeiltä, onneksi ette tehnyt tästä jäykkää ja liian muka-ammattimaista 😄

Vierailija

Hei!

Jäin pohtimaan laukkujen arvoa, ja ylipäätään sijoittamista ja kuluttamista. Olette molemmat roolimalleja suurelle joukolle nuoria naisia, jotka kasvavat aikuiseksi ja opettelevat kuluttamaan omaa rahaa. Olisi mielenkiintoista nähdä myös kuluttamisen toinen puoli, eli säästäminen. Oisi kiva kuulla teidän periaatteita kuluttamisessa: käytättekö luottoa vai säästättekö tiettyyn laukkuun kuuliaisesti ennen sen ostamista? Onko teillä joku oma "laukkutili", jonne säästätte? :D Miten pitkään harkitsette laukun ostoa?

Entä muuten säästämisen ja sijoittamisen laita? Miten paljon tuloista menee säästöön ja miten suuri osa kuluttamiseen? Arvioisin, että sängyllä on ainakin 10 000 euron arvosta laukkuja. Hurja summa! Sen olisi voinut myös laittaa jemmaan esim. sijoittamalla rahastoihin tai säästämällä esim. sijoitusasunnon ostoa varten. Toisaalta toki ymmärrän, että laukut ovat teille myös työvälineitä, joita hyödynnetään esim. sosiaalisen median sisällöntuottamisessa. Bloggaajan ammatti on niin uusi, että urapolut ja niiden pituus on vielä kysymysmerkki. Säästättekö nyt jo eläkettä varten tai ns. pahan päivän varalle? Miten ajattelette, että urapolkunne kehittyy?

Blogeissa kuluttaminen on niin suuressa roolissa ja merkkilaukkuja ostellaan säännöllisesti, että välillä hämärtyy se todellisuus, että miten paljon työtä ja ansioita tarvitaan niiden ostamiseen.

Emilia

Vierailija

Hyvä kommentti. Minuakin jäi kiinnostamaan erityisesti että mitä bloggaamisen jälkeen? Voiko sitä vielä tehdä vaikka viisikymppisenä (muoti-lifestykeblogia)?

Itse en uskaltaisi sijoittaa laukkuun noin paljoa. Haluan laukun käyttöä varten, niin kuin videossa todetaan myös. Miksi hankkia Chanel, jos siitä ei ole valmis pitämään todella hyvää huolta? Edes Chanel ei ole ikuinen, jos siitä ei huolehdi. Kallein laukkuni maksoi n. 350e, ja on kestänyt vuosia käytössä, toki se on kulnut samalla. 3000e:n laukun hankinnan jättäisin kuitenkin rikkaille joilla on varaa ostaa useampikin niitä käyttöön. Mielestäni bloggaajat eivät tarvitse Chanel laukkua ollaakseen uskottava, :)

Vierailija

Tää ois kiinnostava ja tärkee aihe. Vaikkei mitään isompaa postaussarjaa tekis, ni ihan vaan ajottain myös mainitsis/puhuis sen kuluttamisen vastapuolesta, budjetoinnista, säästämisestä, tärkeistä asioista mihin panostaa rahallisesti, ottais esille mikä on (susta) fiksua (ja eettistä) kuluttamista, miten teet pieniä/isoja ostopäätöksiä, tuleeko tehtyä hutiostoksia yms... :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Todella hyviä pointteja ja kiva, että otit asian esille! Raha-asioissa kun pyrin olemaan järkevä, enkä koskaan osta luotolla tai ostaisi kalliita tavaroita, ellei siihen olisi ns. varaa. Myös säästötili, rahasto ja asuntotili on olemassa ja kerrytän niihin säännöllisesti rahaa tulevaisuutta ja asuntoa varten. Tästä varmasti pitäisi kirjoittaa vastapainoksi kaikelle blogissa näkyvälle kulutukselle oma postauksensa :)
Kiitos Emilia pohdiskelevasta ja asiallisesta kommentista :)

Vierailija

Kiitos vastauksesta Julia :) Mukava jos kysymys kirvoitti ajatuksia, ehkä jopa postaukseen asti. Itsekin siis tykkään merkkilaukuista, ja nytkin on muutama säästöprojekti meneillään. Vielä en ole raaskinut Chanelia ostaa, mutta ehkä sitten joskus..!

Kivaa alkutalvea!

Emilia

Vierailija

Kiitos Julia asiallisesta toisen lukijan kommenttiin. Toisinaan bloggarit ottavat kommentit liian hyökkäävinä. Olisi mukavaa tosiaan kuulla "urasuunnitelmistasi" siltä osin kun pystyt siitä nyt kirjoittamaan :)

Laurakoo

En oo ikinä tutkinut mitä Chanelit maksaa, kun ei ole lainkaan mun makuun. Meinasin tippuu tuolilta, kun kuulin tässä videolla hintoja! 😄 Opin siis tänäänkin jotain uutta. Ps tuli kesäkaipuu tuosta valon määrästä ja päivetyksestä 😭

Mei

Apua! Kauheen hintasia ja jos laatu on toi 😵 Mun konjakin värinen suomalainen nahkalaukku roikkuu olalla aina ja lojuu milloin missäkin lattialla. Edelleen ryhdikäs ja moitteettomassa kunnossa, hinta 60€

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram