Ihanteellisessa blogimaailmassani internetin bugimörköjä ei olisi olemassa, selkeän vaalea sivu scrollaantuisi alaspäin vaivatta ja kaikki sivuillani hoituisi vain yhden klikkauksen taktiikalla.

Valitettavasti vain, jos jotain olen oppinut, niin niinkin selkeältä kuulostava homma kuin nettisivut, ovat yhtä koodauksen sekasotkua ja pienetkin korjaukset tuntuvat olevan toisinaan ison työn takana.  Olen vitsaillut usein, että haluaisin kouluttautua koodariksi ja ylläpitää parhainta sivua koskaan. Veikkaanpa vain, että aivosoluni ja aikatauluni olisivat lopulta eri mieltä asian kanssa, joten ehkä on ihan fiksu veto antaa nämä tehtävät oikeiden koodareiden ratkottavaksi.

Siinä että bloggaa lehden/portaalin ym alla on hyvät ja huonot puolensa. Varsinkin näin ison konsernin alla kuin Sanoma, en voi vaikuttaa sivun ulkoasuun niin paljon kuin haluaisin. En pääse muuttamaan asioita yhtä nopeasti kuin haluaisin. Hyvänä puolena on kuitenkin osaava tuki takana, se että pääsee tuottamaan sisältöä myös lehteen ja aloittelevana yrittäjänä kuukausipalkan tuoma turva.

Toisinaan on siis pakko ymmärtää, että jos blogini sivupalkin fontti ei silmääni miellytä, ei se kiri koko lafkan kehityslistan kärkeen, mutta se ei tarkoita ettäkö antaisin sen olla.

 

Sain teiltä keväällä "ei uusia kommentteja" -postauksen alle hurjasti fiksua palautetta, ja siitä asti kommenttinne ovat painaneet mieltäni aika ison järkäleen lailla. Laitoin kehityslistaa heti seuraavana päivänä eteenpäin ja pieniä muutoksia saatiinkin pian aikaan, mutta vasta viime aikoina on tullut isompia muutoksia, kuten esim. Pienempi fontti ja ”suosituimmat” -palkin poistaminen postauksien välistä. Sivua on siis yritetty selkeyttää ja vaikka se ei mielestäni vieläkään ole valmis, on lukukokemus toivottavasti hieman miellyttävämpi?

Jep, tiedän, mainoskarusellissa ei ehkä pyöri mitään silmiä hiveleviä mainoksia ja kategoriat –palkki on vielä sekava, mutta noin muuten halusinkin kuulla mielipiteitä uudestaan sivun ulkoasusta. Onko fontti sopivampaa kokoa? Mikä miellyttää/ärsyttää?

 

Kuten huomaatte, kaipasin myös banneriin vaihtelua. Mietin pelkkää tekstiä, mutta tässä Kriseldan nappaamassa kuvassa oli banneripontentiaalia juuri sen takia, että kasvoja ei näy. Uskokaa pois, oma naama alkaa hyvin nopeasti kyllästyttämään kun se keikkuu tuossa joka päivä ruudulla. 
 

:):

Kommentit (11)

Hansuu

Kääk liian vaaleaa teksitä...hankala lukea! Onneksi sisältö on viihdyttävää, vaikka teknisetasiat välillä tökkiikin...:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kun kerroit :) Olen samaa mieltä, katsotaan jos saisi sitä tummennettua!

Ja kiitos ❤️ Ihanasti sanottu

SofiaMenbere

Muuten blogiasi on helppo lukea kun vain pystyy scrollaamaan postauksia ylös ja alas, mutta tekstiä on kyllä vaikea lukea. Fontti ja tausta sekottuvat jotenkin keskenään helpommin, mikä vaikeuttaa ja hidastaa lukemista.
Ja ei hitto, ku tykkään tosta bannerikuvasta!*_*

Vierailija

Mun mielestä fontti on nykyään paljon huonompi, aivan liian pieni ja epäselvä värinkin puolesta. Sivun layoutin takia ei edes auta jos sivua suurentaa, koska silloin koko sivu levenee oudon malliseksi :( Hankala lukea siis nykyään.

Vierailija

Minusta sivujen rakenne on niin huono, että valitettavasti sen vuoksi jää blogisi lukematta välillä.. On kyllä selkeää parannusta, esimerkiksi juuri tuo suosituimmat palkin poistaminen, mutta silti on edelleen hankala varsinkin mobiililla lukea :( kun vertaa muihin blogeihin.. Mutta sisällöltään blogi loistava, kirjoitustyylisi ihanan persoonallinen :) Sinun blogiisi tulen nimenomaan tekstin takia!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi ei, todella harmi kuulla :( :( :( Yritän parhaani mukaan saada parannuksia aikaan! Pakko saada toimiva sivu, se on niin iso osa blogia!

Kiitos kuitenkin, että käyt silloin tällöin lukemassa ja pidät itse sisällöstä <3 merkkaa paljon!

Millis

Ainakin tuo Suosituimmat-palkin poisto on tosi hyvä juttu, helpompaa siirtyä seuraavaan postaukseen :) Muutkin on sitä näköjään sanonut, että fontti vois olla vähän tummempi, oon tästä ehkä samaa mieltä :) Muuten on tosi kivat sivut ja banneri myös!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram