Kirjoitukset avainsanalla recipes

Kaupallinen yhteistyö Arla*

 

”Haittaako jos otan vielä vähän? No jos mä nyt toisenkin.. ihan pikku haukku ehkä.. Okei, haittaako jos kaavin loput kulhosta?"

Tällaista mantraa hoin minun ja superdipin ensikohtaamisella. Olin ystävän luona illallisella ja vaikka kaikki ruoka oli herkullista, olin täysin lumoutunut tästä kulhosta, missä oli jänniä mustia palleroita. Merileväkaviaaria kuulemma.
En siis todellakaan voi ottaa kunniaa tämän dipin luojana, ei se oli ystäväni Laura jonka dippikulhoa olin nuolemassa. Mutta, koska harvoin käy niin, että jokin ruoka jää näin paljon mieleen, sain Lauralta luvan kokkailla dipistä omia versioita, ja jakaa kulhon myös teidän kanssa.
Olisihan se synti olla jakamatta.

 

 

Oma versioni tästä superkulhosta on yksinkertainen, mutta siinä on uusi kikka nimeltä Lempi hapatettu kerma.
"Uutuustuote Arla Lempi Hapatettu kerma valmistetaan suomalaisesta kermasta hapattamalla, täysin ilman lisäaineita. Hapate tuo kermaan kivaa pirskahtelevaa hapokkuutta, joka puolestaan korostaa ruoka-annoksen muita makuja."
Ranskankermaa hieman mielestäni muistuttava hapatettu kerma tuo kivaa vaihtelua ranskankerma-resepteihini, hapatetun kerman ollessa hieman raikkaampi ja mikä parasta – sen koostumus on täysin muunneltavissa.

Jos haluat laittaa tätä  dippiä leivän päälle, vatkaa hapatettu kerma ensin kiinteäksi vaahdoksi, niin saat lusikalla pyöräytettyä esim. ruisnapin päälle pyöreän nokareen.
Jos haluat käyttää dippiä kastikkeena, jätä kerma vatkaamatta ja tarjoile dippi esim. Perunoiden ja kalan kanssa, uuniperunan täytteenä ym.

Oli dippi missä muodossa tahansa, veikkaan että se voisi olla aikamoinen hitti esim. joulupöydässä tarjottuna. Niin helppo ja maukas.
Vinkki: testaa Arlan Lempi hapatettua kermaa myös muussa ruuanlaitossa. Itse olen lorauttanut tätä mm. Meksikolaiseen kanakeittoon (tekee keitosta ihanan täyteläistä). Sitä on käytetty meillä myös kanapadassa ja sienikastikkeessa. Olen kuullut, että toimii loistavasti myös jälkiruuissa. Lisää Arla lempi hapatettu kerma -tuotteesta TÄÄLTÄ.
”Ei mitään ylimääräistä. On niinkun hiukan omituista, että tästä uudesta hapatetusta kermasta voi muka tehdä sekä kermaperunoita, että suklaamoussea” :D 
Kuka muu rakastaa Arla Lempi mainoksia? Mielestäni ne ovat todella hauskoja ja mieleen jääviä. Enemmän telkkariin tällaisia!

 

 

Hapatettu-merileväkaviaarikermadippi:

2 dl Arla Lempi hapatettua kermaa
2-3 rkl (n.80g) merileväkaviaaria
puolikas punasipuli
3-4 rkl puristettua sitruunamehua
½ ruukkua ruohosipulia
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

(Merileväkaviaari on vegaaninen versio kaviaarista. Sitä myydään kiekon kokoisissa muovirasioissa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa ja sitä löytyy yleensä kalahyllyltä).

 

Paksumpi dippi esim. leivän päälle:
Kaada Arla Lempi hapatettu kerma kulhoon ja vatkaa paksuksi käyttäen apuna sauvasekoitinta. Pilko punasipuli & ruohosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi ja lisää kerman joukkoon. Purista sekaan sitruunamehua ja sekoita joukkoon lopuksi muutama ruokalusikallinen merileväkaviaaria. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.


Kastikedippi:
Kaada kerma sellaisenaan suoraan purkista kulhoon, lisää joukkoon silputtu sipuli, ruohosipuli, sitruunanmehu, merileväkaviaari ja mausteet. Tarjoile kylmänä kastikkeena esim. kalan ja perunoiden kanssa.

NAM<3

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Pyrex*

 

Mitä pimeämmäksi illat ulkona muuttuvat, sitä enemmän uuni lämpenee kotona.
Siinä missä kesällä jääkaapista löytyi lähinnä vain joskus avattuja maustekastikkeita, on se nyt niin täynnä, että ruokia saa sinne oikein asetella. Ihan kuin pelaisi jääkaappitetristä. Tämä purkki tuon päälle niin saadaan tämä astia tuonne. 
Ylähylly on tällä hetkellä täynnä erilaisia itse tehtyjä kastikkeita. Hummusta, hilloja, salaattikastiketta -ja bbq-kastiketta. Kaikki säilöttyinä lasisiin Pyrex-astioihin, niin on helpompi muistaa niiden olemassaolo, kun näkee mitä niissä on sisällä. Keskimmäiseltä hyllyltä löytyy Pyrex Cook & Go uunivuoka, missä tämän hetkinen lemppari arkiruokani uunikanapata, ja alahyllyllä on poikaystävän perheeltä saatuja itse poimittuja suppilovahveroita. Kaksi alinta laatikkoa on täynnä kasviksia ja juureksia. Kaapin ovessa kauramaitoa ja yrttiruukkuja.

Jääkaappi täynnä ruokaa tuntuu niin kotoisalta. Tuntuu että olen taas täynnä kokkausintoa!
Olen jopa kiikuttanut kotikokkailuja toimistolle. Yleensä on helpompi käydä lounaalla lähiravintoloissa, mutta nyt on se vaihe kun kotiruoka maistuu ravintolalounaitakin paremmalta.

 

 

Kotiuunista suoraan toimistopöydälle. Tätä pientä uuni-toimistopöytä matkaa helpottaa suunnattomasti Pyrex & Go säilytysastiat. Jos kysyisitte poikaystävältäni hän kertoisi, että vain minä voin olla näin fiiliksissä säilytysrasioista - silloin kun saimme toimistopaikan, kävin ensimmäisenä päivänä ostamassa varmaan kymmeniä erilaisia muovirasioita toimistoeväitä varten. (Apua, minusta on tulossa Tupperware-muija!)
Nuo muoviastiat on kuitenkin annettu eteenpäin ja olen siirtynyt kokonaan lasisiin säilytysastioihin Pyrexin Cook & Go -sarjan myötä. Mitä vähemmän muovia meidän keittiössä sen parempi :)

Sen lisäksi, että lasisista astioista ei irtoa muovin tapaa haitallisia kemikaaleja, Pyrex astioiden mukana tuleva kansi säilyttää sen sisällä olevan ruuan tuoreena pidempään ja astiat ovat todella monikäyttöisiä. Niissä voi kypsentää ruuan, tarjoilla, pakastaa, säilyttää, sulattaa, lämmittää  ja kuljettaa ruuan. Oli astiassa sitten tomaattikeittoa tai pastakastiketta, kansi on niin pitävä, että sen voi huoletta heittää laukkuun – mitään ei vuoda.

Lisäksi astiat kestävät konepesua ja ne on helppo säilöä sisäkkäin (kuin säilytysrasioiden maatuska), niin etteivät ne vie puhtaina liikaa tilaa keittiökaapeista. Saatavilla seitsemän eri kokoista ja mallista säilytysrasiaa.
Lisää Pyrex tuotteista täältä.

 

 

 

ARJEN LEMPIRUOKA
UUNIKANAVUOKA:

n. 550g maustamattomia broilerin rintafileitä
1 bataatti
2 tölkkiä tomaattimurskaa
4 porkkanaa
puolikas parsakaali
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl soijaa
1-2 rkl Srirachaa (tai muuta chilikastiketta)
2-3 dl kanalientä (1,5 kanaliemikuutiota + vettä)
Suolaa & pippuria

Valmiin ruuan päälle:
Tuoreita yrttejä (esim. korianteria)
Tuoretta pinaattia
Avokadoa
Fetaa
Nokare ranskankermaa

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita uunivuoan pohjalle 2 tölkkiä tomaattimurskaa, soija ja Sriracha-chilikastike. Hienonna sipuli -ja valkosipuli ja sekoita kastikkeen joukkoon. Nosta kanan rintafileet vuokaan.

Kuori ja pilko bataatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Pese ja paloittele porkkanat, sekä parsakaali. Lisää kasvikset uunivuokaan kanan päälle. Kiehauta 3 desiä vettä ja sekoita kanaliemikuutiot veteen. Kaada kanaliemi vuokaan kasvisten päälle. Lisää suolaa ja pippuria ja painele hieman kasviksia, niin että ne peittyvät hieman tomaattikastikkeeseen ja kanaliemeen. 

Nosta vuoka uunin keskitasolle ja kypsennä n. 2 tuntia. (voit puolessavälissä käännellä hieman kananfileitä ja kasviksia).

Annostele valmis ruoka lautaselle ja lisää päälle nokare ranskankermaa, tuoreita yrttejä, tuoretta baby-pinaattia ja avokadoa. 

Niiin hyvää <3


 

Kommentit (8)

Johannnna

Tää resepti kuulostaa tosi hyvältä, tänään aattelin kokeilla! 🙂 Tuleeko tohon siis 1 kokonainen valkosipuli vai vaan 1 kynsi?
Hiuksesi näyttää muuten superhyvältä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei! Hups, yksi valkosipulin kynsis siis :D Hyvä kun huomasit, korjasin sen nyt tuonne :)

Ja kiitos <3 (vitsi kun tuo otsis vaan pysyisi vielä jotenkin paikoillaan, se elää niin omaa elämäänsä :D)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Helppo, maukas, monipuolinen, suosikkikastike.

Tätä kastiketta on soseutettu meidän taloudessa lukuisia kertoja. Ei pelkästään salaattiin, vaan ihan kaikkeen! Se sopii loistavasti kanalle, kalalle, erilaisiin bowleihin, kasvisruokiin salaatteihin. En ihmettelisi, vaikka laittaisin sitä joku päivä makaronilaatikkoonkin.

 

Kastike on oma versioni Healthinki-kahvilan lounasbowlin kastikkeesta. Kun söin kastiketta Healthinkissä ensimmäistä kertaa, jätti tuo vihreä soossi kaikki muut kulhon ainekset ihan varjoonsa. Niin hyvää se oli. Parasta tässä on, että se on myös hyvin muunneltavissa. Lisää halutessa vähän valkosipulia, ehkä cayannepippuria, tai chiliä. Laita sekaan muita yrttejä jne.

Olin niin ruokaonnellinen kun löysin tämän kastikkeen, joten toivottavasti teillekin on tästä edes ripaus kastikeiloa :)

 

 

VIHERKASTIKE:

1,5 dl oliiviölyä
0,5 dl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
kourallinen tuoretta persiljaa
2 kevätsipulia varsineen
suolaa & pippuria
(lisää tarvittaessa tilkka vettä jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, tai jos haluat vähentää öljyn määrää kastikkeesta).

Pilko kevätsipuli ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Aja tehosekoittimella tasaiseksi. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kommentit (2)

Vierailija

Heips tähän liittymättä, mitä on sun suosikkipaikkoja drinksuille stadissa? Sellasia mihin meet frendien kaa istuu iltaa? 😊

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei :) Nyt pistit vaikean! haha, jotenkin pää lyö ihan tyhjää - varsinkin kun on jo syksy, eikä lemppari terasseilla enää pärjää :D

Mutta hmm.. ekana tuli mieleen, että aika usein ollaan käyty juomassa Gaijinissa Herushinki drinkit (ei siis edes mennä syömään, vaan ihan noiden drinkkien takia istutaan hetki ravintolan loungessa).

Groteskissa myös tulee joskus käytyä ja siinä vastapäätä Pastorissa - molemmissa kivoja drinkkejä. Yksi hauska paikka on myös käydä Clarionin SkyBarissa auringonlaskun aikaan. Upeat näköalat Helsingin ylle, mutta sijainti ihan pikkasen miinuskulmassa :D

Keskeisemmällä sijainnilla tulee kokoonnuttua ystävien kanssa rennommin myös esim BarConissa (varsinkin kesällä kun terde oli kovassa käytössä :))

Nämä nyt tuli ekana mieleen.

<3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Tiedättekö mistä myös tietää, ettei ole oikein tullut kokkailtua kotona? Sen lisäksi, että jääkapissa on vain kauramaitoa, ei meillä myöskään ole enää yhtään tyhjää kauppakassia jäljellä varastossa. Siis niitä mitä normaalisti käytetään roskapusseina :D

Kovin paljoa ei siis ole tultu käytyä ruokaostoksilla joten jouduin jopa ostamaan kaupasta roskapusseja. Ne ovat violetteja mustilla kahvoilla varustettuna ja tuoksuvat joltain laventelilta. Käteviä, mutta kyllä minä kaipaan jo tyhjiä kaupan muovipusseja ja täysinäistä jääkaappia.

 

Meidän kadulle on juuri muuten avautunut muutama todella kiva ruokakauppa, joten syksy ja kokkailut täältä ollaan tulossa! Sitä odotellessa, tässä teille vielä ne lupaamani lempparireseptiti blogiarkistojen kätköistä:

 

 

Appelsiini-fenkolisalaatti & teriyakilohi
(Tämä appelsiinifenkolisalaatti on yksi ikisuosikeistani. Sopii ihanasti kesäruokien kanssa. Kokeiltu on myös makkaran kaverina. Teryakilohi on myös lemppari).

Buddha bowl + sataykastike
(Kvinoapohjan päällä mieleisiä kasviksia. Helppoa ja ravitsevaa. Kokonaisuuden kruunaa täyteläinen pähkinäkastike)

Lohitasku
(Lohta, bataattia ja kevyempi versio coleslawsta :) Reseptissä olen tehnyt lohinyytit leivinpaperille ja kypsentänyt uunissa, mutta veikkaisin että homma voisi toimia ihan yhtä hyvin foliossakin kesäkrillissä).

Parsapasta
(Parsaa, vuohenjuustoa ja sitruunaa?) Mikään ei voi mennä vikaan näiden kanssa :)

Lohi-tsatsiki wrap & mansikka-mozzarellasalaatti
(Täydelliset piknikeväät)

Paistettu kuha –ja kevätsipulikastike
(Kunnon kesäkeittiöruoka. Kuhaa, uusia perunoita ja maukasta kastiketta :))

Salaattitacot jauhelihakastikkeella
(Simppeliä, mutta maukasta)

Kesäkurpitsapasta
(Ysibarin kanapastan Pollo Limonellon innoittamana tehty kevyempi kasvisversio).

Bataattiburgeri feta-tsatsikikastikkeella
(Pihvi ja bataattikiekot vain grilliin ja muut ainekset kesäpöytään odottamaan hampparin kokoamista).

Smoothiekakut
(raikas kesäherkku. Suosikkini edelleen näistä tuo mango-inkivääri versio)

 

 

 

Lue myös:
6 x kesäsalaatti
Kaikkien lempikeittojeni reseptit

Kommentit (1)

Tavallinen

Hih se on hauskaa että ihmisillä on erilaisia ruokatottumuksia. Mielenkiinnosta kysyn, syötkö ikinä vaikkapa pyttipannua, perunamuusia ja lihapullia tai mäkkärin tuplajuustohampurilaista? Olisi kiva kuulla enemmän ruokafilosofiasta tavallisessa arjessa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram