Mitä ihmettä tapahtui juoksumatolla viime sunnuntaina? 
Piti löntystellä vain muutama laiska sunnuntaikilsa, mutta sen sijaan pingoinkin matolla menemään kuin seonnut hiiri energiajuoman alaisena.
Oikeasti Redbull ei antanut siipiä, eikä vauhtia edes energiapatukka. Hyvän aamiaisen voimilla ja juoksumaton telkkarista maratonina pyörivään Ninja Warrior sarjaan koukuttuneena, juoksin ensin viisi kilometriä, minkä jälkeen ajattelin että juostaan sittenkin kahdeksan. Kahdeksasta tuli kymmenen ja koska en ole koskaan juossut yli 15 kilometriä putkeen ja juoksu tuntui sujuvan niin hyvin lähdin haastamaan itseäni 17 kilometriin.
17 kilometriin päästyäni olo oli vieläkin energinen, joten sain idean lähteä kokeilemaan puolimaratonmatkaa eli, 21,0975 kilometriä ihan vain mielenkiinnosta. Halusin nähdä riittääkö kestävyys vai hajoaako pää matkalla.
Jos jaksaisin tämän, voisin ehkä joskus miettiä oikeaa puolimaratonia?

Ninja Warrioreiden hyppelehtiessä ruudulla esterataansa, minä pingoin menemään ja mietin samalla, että onko outoa kun juoksu tuntuu 15 kilometrinkin jälkeen jollain tapaa aika rentouttavalta? Olisiko varmasti vielä oudompaa jos juoksisin reilu kaksi tuntia ja inhoaisin jokaista sekuntia? 
En ole koksaan ollut mitenkään erityisen hyvä missään urheilulajissa (jos pieniä ratsastuskilpailuja ei lasketa :D), minulla ei siis ole ollut ns. omaa urheilulajia, mutta viime vuosina juoksu on tuntunut aina vain enemmän omalta ja on ollut jotenkin todella kiva huomata.

 

 

Nopeusvastusta vaihtelin juoksumatolla 9,5 -11 (enimmäkseen juoksin 10 – tämä toki vaihtelee eri laitteissa), mutta itselleni sopiva vauhti on hieman alle 6 min per 1 km. Silloin pysyn ns. rytmissä - juoksin sitten maastossa tai matolla :)

Lopulta juoksin hieman yli puolimaratonmatkan. Yhteensä 22 kilometriä ja tälle matkalle tuli aikaa 2h 9min. Tietenkin se on sitten ihan eri asia juosta noin pitkä matka maastossa, mutta tämä antoi sellaista tsemppiä, että ehkä joskus uskallan vielä oikean puolimaratonin kokeilla.

 

Onko siellä puolimaraton konkareita? Oliko kivaa, kamalaa vai ihan mahtavaa?

Kommentit (16)

Vierailija

On aika eriasia juosta matolla "puolimaraton", kuin oikeaa maastoa joka ei ole tasaista ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tottakai on :) Siksi tuohon postaukseen kirjoitinkin että "se on sitten ihan eri asia juosta noin pitkä matka maastossa, mutta tämä antoi sellaista tsemppiä, että ehkä joskus uskallan vielä oikean puolimaratonin kokeilla".

Eli en tietenkään kuvittele että helppoa tulisi olemaan ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Heii ihana! Enhän minäkään maastossa ihan tuota vauhtia pysty juoksemaan, mutta jee - kiitos paljon tsempeistä <3

Vierailija

Moikka! Mä en todellakaan ole konkari, mutta yhden kerran olen puolimaratonin juossut ja jos mä pystyin sen mun kunnolla ja harjoitusmäärällä juoksemaan niin voin vakuuttaa, että pystyt sen juoksemaan myös maastossa jos noin kevyesti menee matollakin :)

Helsinki City Run maasto oli ainakin tosi iisi, että sinne vaan! :)

Ja siellä on niin eritasoista juoksijaa, että ihan jokaiselle löytyy sieltä kyllä tilaa.

Mä siis juoksin ennen puolimaratonia muutaman kuukauden ajan semmoisia (reilusti) alle kympin matkoja noin kerran viikossa. Tätä ennen en juoksua ollut harjoitellut enkä muutenkaan millään tavalla aktiivisesti mitään liikuntaa. Ja se puolikas meni kyllä ihan hyvin. Ja vauhti oli todella hidas... oli lähempänä kolmea tuntia se mun juoksu :D Mutta kunnialla maaliin ja tavoite saavutettu. Eikä maalissakaan ollut mikään kamala olo. Muutama kilsa olisi vielä mennyt siihen päälle hyvinkin. HCR oli tapahtumanakin kiva ja ihmiset oli rennolla mielellä liikkeellä :) Kyllä mä suosittelen ja uskon, että pärjäät paremmin kun hyvin!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Wau, ihana kuulla! Vitsi nyt aloin ihan innostua! :) Helsinki City Run kuulostaa kivalta ja ehkä ekalla kerralla juurikin kokemuksen takia voisi kokeilla, ei niinkään ajan :) Kiitos paljon vastauksesta ja tsempistä <3 

Vierailija

Moikka! Ehdottomasti lähde vaan kokeilee puolikasta. Kuitenkin sulla on hyvä pohjakunto ja harrastat muutenkin juoksua, joten uskoisin sen olevan sulle helppoa. Hyvällä juoksuohjelmalla kaikki on mahdollista. Olen itse pitkänmatkanjuoksija ja en voisi enempää suositella lajia. :)

Pirita

Haha mahtavaa!! Super hyvä aika! Olispa mullakin joskus noin hyvä meininki salilla :D Itse olen juossut puolikkaan muutaman kerran ja never again! Se on kyllä kiva tapa haastaa itseään, ja parasta on juoksutapahtumien yhteisöllisyys sekä hyvä henki :) Esim. Helsinki City Run on tosi kiva tapahtuma, varsinkin koska se järjestetään keväisin kun Suomi alkaa heräillä pitkän talven jälkeen taas henkiin!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No aika harvinaisen hyvä meininki oli viime sunnuntaina (useimmiten kun se on sitä löntystelyä :D)

Pakko ehkä päästä kokeilemaan City Run tapahtumaa ihan tämän hehkutetun fiiliksen takia <3

Kiitos kommentista :)

Vierailija

Wau Julia, onnea suorituksesta! Olisi kiva kuulla enemmänkin näitä juoksu (ja myös muita liikunta-aiheisia) juttuja, itseänikin puolimaratonille harjoittelu kiinnostaa :-) 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana, kiitos <3

Treenijuttuja yritän koko ajan lisätä hieman, ja jos lähden treenaamaan enemmän juoksua, niin pidän teidät ehdottomasti mukana polulla :) 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos tsempistä :) Mietinkin tuota harjoittelua, että en tiedä paljon riittää aika juoksennella ennen sitä, joten aika minimiharjoituksilla mentäisiin :D

Petra

Varmasti jaksat juosta puolimaratonin kisassa jos se meni matollakin noin iisisti! Kivoissa maisemissa juoksusta muiden juoksijoiden kanssa saa niin paljon positiivista energiaa! ^^ Juoksin ekat puolmarani viime kesänä, ja olin harjoitellut edeltävät kuukaudet noin kolme kertaa viikossa yleensä noin 8-10 kilometrin matkoja. Ensimmäisen puolmaratonini juoksin Helsinki Half Marathonissa kesäkuun alussa, jota voin suositella todella lämpimästi! Tapahtuma oli tosi hyvin järkätty ja fiilis oli mahtava :) 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana kuulla :) Nyt on kehuttu tuota fiilistä noissa niin paljon, että kuulostaa kyllä niin kivalta <3 

Kiitos paljon tsempeistä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram