Jokunen aika sitten kirjoittelin cashewkastikkeesta. Tuosta kastikkeesta on myöhemmin kehittynyt useita eri versioita ja yksi todella helppo ja maukas tapa käyttää sitä, on tehdä siitä pastakastiketta. Teen pastan lähes aina kikhernepastaan. Nopeaa, hyvää, terveellistä ja helppoa <3

 

 

CASHEWKASTIKE PASTALLE
200g cashewpähkinöitä
1 dl soijaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
1,5 dl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
0,5-1 rkl Srirachaa (tai muuta chilikastiketta)
3 tl inkivääritahnaa (tai n. peukalon kokoinen iso pala tuoretta inkivääriä)
1 valkosipulinkynsi

Keitä cashewpähkinöitä vedessä miedolla lämmöllä n.20 min (joskus skippaan tämän ja heitän pähkinät vain kuivana blenderiin, toimii myös niin, mutta koostumus hieman rakeisempi). 
Siivilöi vesi pois cashewpähkinöistä ja kaada mukaan blenderiin. Lisää blenderiin kaikki muut ainekset.
Blendaa tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

 

PASTA
n. 200g kikhernepastaa (tai muuta haluamaasi pastaa)
1 parsakaali
n. 10 kirsikkatomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
sitruunanmehua

öljyä
suolaa & pippuria

 

Kiehauta vettä kattilassa ja lisää keitinveteen hieman öljyä ja suolaa. Leikkaa parsakaalista nuput irti.
Keitä n. 200g pastaa. Minuutti ennen kuin pasta on valmista, lisää pastan joukkoon keitinveteen parskaalinnuput. Odota minuutti ja nosta kattila liedeltä. Siivilöi pasta ja parsakaali, ja kaada vesi pois kattilasta. Kaada pasta ja parsakaalit takaisin tyhjään kattilaan. Kaada joukkoon cashewkastike. Lisää kourallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja ja silputtua tuoretta basilikaa. Purista päälle hieman tuoreen sitruunan mehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja tarjoile.

 

Kommentit (1)

Maisa
Liittynyt20.4.2018

Nam, tuli ihan vesi kielelle, täytyypä kokeilla itsekin tätä vaikka heti huomenna. Tuon luulisi toimivan myös jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat