Niin, sehän on nykyään mahdollista.

Mulle on oikeastaan aina ollut tosi auki se suht oleellinen yksityiskohta, eli mitä haluan aikuisena tehdä työkseni. Päätin äitini tapaan opiskella kokiksi, mutta jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana olin vaihtamassa koulua pintakäsittelyalalle, johon en luojan kiitos päässyt vaihtamaan kesken lukuvuoden. Myös Paasikivi-Opiston medialinja olisi kiinnostanut. Onneksi kuitenkin hillitsin vaihtohaaveeni ja kävin koulun loppuun kärsivällisesti. Sain Rasekon mahtavilta opettajilta superhyviä oppeja elämään, ja lukuisat työssäoppimiset pakottivat kömpimään ulos mukavuusalueelta ja kasvattivat. Eli kokiksi opiskelu kannatti kaikin puolin,

Viimeisen opiskeluvuoteni aikana pohdin, mihin hakisin seuraavaksi opiskelemaan ja ennen kaikkea, että MITÄ. Maaliskuussa hokasin sen. Media-ala on mun juttu, voisin jopa kutsumukseksi sanoa! Haun kohteena olikin yhteishaussa Helsingin yliopisto, Valtiotieteellinen tiedekunta ja viestinnän oppiaine. Kevät kävi kuitenkin hektiseksi loppuvaiheillaan ja minut hyväksyttiin Rasekon Timaliin lukemaan Markkinointiviestintää, niinpä urpona lopetin viestinnän pääsykokeisiin lukemisen. Kävin kuitenkin pääsykoepäivänä yliopistolla tsekkaamassa sen kokeen, tilanteen ja paikan, koska tiesin hakevani sinne seuraavana keväänä uudestaan. Kuten ounastelinkin, enhän mä sinne päässyt vain sen puolikkaan pääsykoekirjan luettuani. 

Nyt olen kuitenkin tilaillut aiheeseen liittyvät kirjat ja lainaillut niitä kirjastoista, pänttään niitä nokka musteessa ja aion oppia kaiken mahdollisen viestinnästä, yhteiskunnastamme ja politiikasta. Ensi vuotta varten, you know.

Timaliin en sittenkään mene vaan pidän välivuoden ja teen hotraca-alan töitä. Sikälikin kokin koulutus oli hyvä, koska mulla on nyt yhdet paperit jo plakkarissa ja aktiivisille, nuorille kokeille kyllä on töitä tarjolla.

Jännittää ehkä eniten, että miten tulen pärjäämään yliopiston maailmassa, jos ja kun sinne joskus pääsen, koska olen kirjoittanut esseenkin viimeksi yläasteella! Ammattikoulussa keskityttiin tosiaan siihen käytäntöön enemmän ja huideltiin hiostavat kokkihatut päässä pitkin keittiöitä.

Mutta onko se niin vaikeaa lähteä yliopistoon ilman lukiotaustaa? Sattuuko olemaan kokemusta kellään?!

                                                               

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.