Vähän juttua kynsien hoidosta ja pari simppeliä manikyyri-ideaa ;)

Heippa kaikki!
 
Ei olekaan hetkeen tullut tänne MyCosmon puolelle kirjoiteltua, vaikka blogin puolella onkin tullut useampi postaus julkaistua. Tänään kuitenkin ajattelin näppäillä suomeksi tänne postauksen, jonka jo englanniksi julkaisin viikoloppuna blogissani. Tässä postauksessa infoa siitä miten hoidan kynsiäni, ja perusteita kynsien laittamiseen.

Nail Art 101: Perusteet

Minulta kysytään melkoisen usein asioita, jotka liittyvät kynsiini, kuten miten hoidan niitä, miten teen minkäkin manikyyrin, mitä tuotteita käytän ja niin edelleen. Joten, oli hyvin luonteva ajatus kertoa niistä muutamassa postauksessa oikein kunnolla. Lisäksi, yritän opettaa muutaman helpon manikyyrin kotona tehtäväksi, jotta tekin kaikki voitte laittaa kynnet kauniiksi. Myöhemmissä osissa, kun manikyyrit vaikeutuvat hieman, koitan joko filmailla videoita, taikka sitten linkkaan taitavampien ihmisten tekeleitä YouTubesta.

Mutta nyt, mennään itse asiaan, jookos?

Pidä huolta kynsistäsi (kosteutus, ravitsemus, viilaaminen, jne.)

Ensimmäinen ja tärkein asia puhuttaessa kynsijutuista, on terve pohja kynsitaiteelle. Se tarkoittaa kynsistä huolehtimista, ja niiden terveenä pitämistä, mihin kuuluu muutamia eri asioita. Ensinnäkin, kuten kaikkien kauneusjuttujen kanssa, tärkein tekijä on terveellinen ruokavalio. Kynsistä huolehditaessa on tärkeää että ravinnosta saa tarpeeksi vitamiineja, ja että nesteytys on kunnossa (tarpeeksi vettä). Kun sinä voit hyvin, kyntesikin voivat. Esimerkiksi tupakointi on yksin kynsille aivan karmeaa - puhumattakaan mitä se tekee muulle kropalle. Eli, huolehdi terveydestäsi, se on pointti numero yksi.
 
Kun ruokavaliosi on kunnossa, seuraavaksi on tärkeää keskittyä kosteuttamiseen. Kynnet katkeilevat, lohkeilevat ja liuskoittuvat herkemmin, mikäli ne eivät saa tarpeeksi rasvaa rakenteeseensa. Paras kikka on mielestäni liottaa kynsiä ja kynsinauhoja oliiviöljyssä 1-4 kertaa kuussa, riippuen kynsien kunnosta ja siitä miten paljon joutuu touhuamaan kynsilakanpoistoaineen kanssa (sillä se kuivattaa ihoa ja kynsiä paljon), mutta hyvää jälkeä saa myös ihan normaalilla vartalovoiteella, kosteusvoiteella tai vaikkapa huulirasvalla. Halutessaan voi myös investoida kynsinauhaöljyyn, mutta oliiviöljy toimii sen tilalla mainiosti (sitä paitsi oliiviöljyä voi hyödyntää niin moneen muuhunkin kotona).

Seuraava asia kynsien kunnon ylläpitoon on viikottainen viilaaminen. Se kuulostaa ehkä hullulta, mutta viilaamisella en nyt tarkoitakaan lyhentämistä, vaan ennemmin huonojen, kuivien päiden siloittelua. Viilaaminen auttaa poistamaan pienen pieniä lohkeamien alkuja, jolloin kynnet tulevat vähemmän herkiksi katkeilulle ja liuskoittumiselle. Vertaa tätä kaksihaaraisten latvojen leikkaamiseen. Ne teistä, jotka vielä leikkaavat kynsiään, olkaa helliä kynsille ja kokeilkaa vaihteeksi viilalla lyhentämistä. Yleensä viilatessa saa paremman hallinnan kynsien muotoon, eikä se vahingoita kynsiä yhtä paljon kuin leikkaaminen. Lisäksi, jotkut suosittelevat kynsien kiillottamista erityisviilalla tms. työkalulla, mutta sen kanssa täytyy malttaa olla leikkimättä kovin usein, jottei vahingossa kuluta kynsiään liikaa. Mutta esimerkiksi kerran kuussa voi olla mukavaa tehdä kynsistään kiiltävämmät.

Viimeisimpänä kynsien huoltoon haluaisin mainita, että mikäli kynnet ovat kellertävät, tai värjäytyneet, niitä voi yrittää auttaa sievemmiksi joko valkaisevalla erityislakalla, tai sitten ihan vain valkaisevalla hammastahnalla. Molemmat toimivat ihan hyvin - ainakin minun kynsiini.

Käytä aluslakkaa. Aina.

Nyt kun olemme saaneet kynnet terveiksi ja kauniiksi, on aika päästä maalailemaan. Mutta, ennen kuin kukaan ottaa käsiinsä sitä ihanaa tummaa lempilakkaa, otetaan minuutti pohjustukseen. Tätä ei voi koskaan painottaa kenellekään liikaa; jos rakastaa kynsien maalailua, tarvitsee ehdottomasti aluslakan. On aivan oman valinnan mukaista mitä käyttää - oma suosikkini on Essie All In One Base - mutta tärkeintä on käyttää jotain, aina. Aluslakka suojelee kynttä värjäymiltä, ja jotkin niistä ainakin väittävät vahvistavansa ja hoitavansa kynttä. Jotkin myös helpottavat poistamaan (glitter)kynsilakkaa. Näitä kutsutaan ns. Peel Off -lakoiksi (suomenkielistä termiä en tiedä), ja olenkin nähnyt niistä monia hyviä arvosteluja, mutta toistaiseksi en ole päässyt kokeilemaan ainuttakaan.
 
Tiedän että teitä on olemassa siellä myös monia, jotka ajattelevat kynsistä tulevan hullun paksut ja oudot, jos niille laittaa niin alus- kuin päällyslakan, ja väliin vielä muutaman kerroksen väriä, mutta se on ihan kuvitelmaa. Ainakin laadukkaiden, pigmenttirikkaiden lakkojen kanssa. Pidetään kumminkin kaikki sen verran huolta kynsistä että jaksetaan laittaa se aluslakkakin. ;)

Välineitä aloitteluun

Kun odotellaan aluslakan kuivumista, käytetään aika hyväksi ja jutellaan hieman kynsitaidevälineistä. Valikoin alapuolelle joitain välineitä, joita itse pidin hyödyllisinä aloitellessani kynsijuttujen opettelua. Toki nämä ovat olleet myöhemminkin tärkeitä, mutta näiden kanssa on myös helppoa aloittaa:
 
 photo DSC07097Large.jpg

Kynsiviila. Ei varsinaisesti ehkä niinkään kynsitaideväline, mutta tärkein väline kynsien muotoiluun. Vaihtoehtoja on monenlaisia, ja vaikka monet suosittelevat lasiviilaa ja muita hienouksia, niin itse pidän eniten ihan tavallisesta, siitä ihanasta hiekkapaperin kaltaisesta. :D Pääasia että löytyy pari vähän erilaista viilaa, hienojakoisempi ja karheampi, jolloin muotoilusta tulee helpompaa.

Putsaussivellin (cleaning brush). Tämä tarvitaan kynsinauha-alueen siistimiseen, mikäli sinne lipsahtaa lakkaa. Paras tähän on kapea, vinokärkinen sivellin (ks. kuva), mutta pääasia että se on kapea. Sivellin kastetaan kevyesti kynsilakanpoistoaineeseen, pyyhitään ylimääräiset varovasti pois, ja pyyhitään sillä hellästi kynsinauhaa pitkin, jotta manikyyristä tulee siisti. Tästä lupaan tehdä jonkinlaisen tutoriaalinkin seuraavaan osaan. 

Dotting tools (Miksi tätäkin nyt kutsutaan suomeksi?). Näitä välineitä myydään yleensä viiden pakkauksissa, mikä antaa heti hyvän valikoiman eri kokoja taiteiluun. Dotting tooleja voi käyttää moniin eri printteihin ja kuivoihin, ja niitä on melkoisen helppoa käyttää. Niillä voi tehdä kukkia, leopardiprinttiä, eri kokoisia pilkkuja, sekä monia muita hienoja designeja.

Meikkisienet. Näiden avulla on helppoa tehdä makeita efektejä, kuten liukuvärejä, ja näiden käyttö, kuten jo mainittua, on todella helppoa. Parhaiten tarkoitukseen sopivat ihan tavalliset meikkisienet. Lisää näiden käytöstä tulen kertomaan tulevissa postauksissa.

Löydä oikea kynsilakanpoistoaine

Suurin osa haluaisi varmaan päästä jo itse asiaan, eli kynsitaiteeseen, mutta pidättelen teitä vielä hetken koska haluan painottaa yhtä olennaista asiaa. Sitä, miten tärkeää on löytää itselle sopiva kynsilakanpoistaine. Niissä on eroja, vaikka äkkiä kuvittelisikin ettei, ja korkea hinta ei välttämättä takaa parasta laatua. Itse käytän ihan vain marketista haettuja tuotteita, kuten Mavalaa ja Sally Hansenia, ja ne toimivat oikein mainiosti. Voi olla, jos olet yhtä epäonnekas kuin minä, että joudut hankkimaan kaksi tuotetta ja käyttämään niitä rinnakkain. Kynsilakan poistoon käytän alla olevassa kuvassa näkyvään Sally Hansenin kosteuttavaa poistoainetta, mutta manikyyrin siistimiseen ja välineiden putsaamiseen käytän Mavalan perustuotetta, sillä jotenkin tuo Sally Hansen ei putsaa välineitä yhtä hyvin - minun mielestäni. Parasta on jos löydät tuotteen, joka toimii sinulla molempiin tarkoituksiin.

 photo DSC07095Large.jpg


Helppoja manikyyrejä koti-iltaan

No niin, vihdoin päästään tähän itse taiteiluun. Oletan, että tätä lukevat ihmiset osaavat jo lakata kyntensä kutakuinkin siististi, mutta lupaan antaa siihenkin muutamia niksejä tulevissa postauksissa. 

 photo DSC07077Large-1.jpg

Tänään näytän teille viisi simppeliä manikyyri-ideaa, sekä lyhyet ohjeet niiden tekoon.

 photo DSC07093Large.jpg

Ranskalainen manikyyri

Klassikko, joka sopii kaikkiin tilanteisiin. Tämä on helppo toteuttaa jopa ilman välineitä, mutta parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä teippiä tai tarroja apuna.

 photo DSC07090Large-1.jpg

Toteutus: Lakkaa kyntesi pohjavärillä, anna kuivua. Aseta teippi/tarra haluamasi matkan päähän kynnen kärjestä - tämä tulee olemaan se erivärinen kärki. Ota toisen värinen lakka, ja lakkaa kärki. Poista teippi heti lakattuasi kärjen. Muista viimeisenä päällyslakka. 
 
Puolikuu

Toinen klassikko, joka usein nähdään myös catwalkeilla, joten tämä on hyvinkin hienostunut.

 photo DSC07084Large.jpg

Toteututs: Lakkaa kyntesi juuresta (kynsinauhasta) noin puoleenväliin kynttä värillä, jonka haluat näkyvän puolikuussa. Ota pyöreä teippi (itse suosin kansioihin käytettäviä reiänvahvikkeita = reinforcement stickers), ja aseta se kohtaan, johon haluat puolikuun. Tässä kohti voit vaikuttaa kuun kokoon ja muotoon. Ota toinen väri, ja lakkaa kynsi. Poista tarra heti lakattuasi kynnen. Lisää päällyslakka. 

Käänteinen puolikuu/ruffian

Miksi ikinä tätä haluatkin kutsua, on tämä joka tapauksessa tyylikäs

 photo DSC07086Large-1.jpg

Toteutus: 1) Maalaa puoli kynttä tehostevärillä, kuten puolikuumanikyyrissä. Anna kuivua. Maalaa toista väriä käyttäen, vapaalla kädellä, koko kynsi, jättäen näkyviin pieni kaistale tehosteväriä. Lisää päällyslakka.

TAI

2) Lakkaa kynsi valitsemallasi värillä. Anna kuivua. Ota pyöreä tarra, ja aseta se joidenkin millien päähän kynsinauhasta. Lakkaa kynsinauha-alue tehostevärillä. Poista tarra, ja lisää päällyslakka.

Glitterliukuväri

Ehkä vähän modernimpi, mutta kuitenkin nykyään jo klassikko. Tätä varten et tarvitse välineitä.

 photo DSC07083Large-1.jpg

Toteutus: Lakkaa kynsi valitsemallasi värillä. Anna kuivua. Ota glitterlakka, ja ala lakata kynttä kynsinauhasta kärkeä kohti, lopettaen puolivälin ja kärjen väliin. Älä lakkaa paksuilla kerroksilla, vaan ennemminkin lähinnä niillä hileillä. Näin vältät kynnen muuttumista paksuksi ja kuivumattomaksi. Lisää toinen kerros glitteriä, mutta lopeta aiemmin kuin edellisen kerroksen kanssa. Toista kunnes olet tyytyväinen, mutta varo tekemästä viritelmästä liian paksua. Lisää suojaksi päällyslakka.

Yksittäinen raita

Tähän ei tarvita lainkaan maalaustaitoja, mutta se on silti sievä.

 photo DSC07080Large-1.jpg

Toteutus: Lakkaa kynsi valitsemallasi värillä. Anna kuivua. Ota "striping tape", tai vastaava ohut teippi, ja liimaa sopivan kokoinen pala kynnelle. Lisää päällyslakka. Jos et omista ohutta teippiä, saman voi toteuttaa asettamalla kaksi palaa normaalia teippiä kynnelle, ja jättämällä niiden väliin ohuen kaistaleen, jonka sitten maalaa haluamallaan värillä, tai käyttämällä ohutta sivellintä ja maalaamalla vapaalla kädellä.

Tässä siis muutamia helppoja ideoita kynsille! Jos kiinnostaa nähdä lisää, voit klikkailla itsesi blogiini tästä, päivittelen sinne hieman useammin kuin tänne MyCosmoon. Mutta, kunhan saan kirjoiteltua seuraavan Nail Art 101 -postauksen, lupaan että löydät sen täältäkin. Jos sinulla on toiveita tätä sarjaa varten, jätä kommenttia tänne tai blogiin, niin koetan ottaa sen huomioon tulevia postauksia kirjoitellessa!

Kommentit (2)

Seuraa