Hei ihanat, ja mukavaa torstaiaamua!

Tänään oli sellainen aamu, että olisi tehnyt mieli jäädä kotiin lämpöisen peiton alle ja heräillä rauhassa päivään hyvän kahvin kanssa. Siihen ei ennen lauantaita itselläni ole mahdollisuutta, mutta mikäli itse nautit tänään vapaapäivästä tai sinulla on muuten aikaa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan kotitekoista erikoiskahvia herkullisen mukimuffinssin kanssa. Alla ohjeet joilla kuvissa näkyvät herkut syntyivät.

Koska en itse juo kahvia mustana lainkaan, on tullut opeteltua jonkinlaisia versioita tavallisimmista erikoiskahveista, joita voi toteuttaa kotioloissa. Vaikkei meillä olekaan pienessä keittiössä mitään hienoja kahvikoneita, on silti mahdollista saada hyviä latteja ja muita mukavia juomia. Etenkin jos apuna käyttää erilaisia makusiirappeja.
 
Hasselpähkinälatte (1 annos)
 
1 osa vahvaa kahvia 
1-2 osaa maitoa
1 rkl hasselpähkinäsiirappia
kermavaahtoa
kinuskikastiketta
 
Kuumenna maito yhdessä siirapin kanssa, ja vatkaa seosta hieman.
Sekoita kahviin, ja koristele halutessasi kermalla ja kinuskilla.
 
Parhaan lopputuloksen saisi laadukkaalla espressolla, mutta itse käytin vahvaksi keitettyä tavallista tummaa kahvia. Kahvin ja maidon tarvittava määrä riippuu tarjoiluastian koosta, mutta tuo n. ruokalusikallinen siirappia on ainakin itselleni sopiva määrä suunnilleen 3-4 dl latteen. Tätä ohjetta on helppo soveltaa omaan makuun, ja vaihtamalla siirappia siitä saa lukuisia variaatioita.
 

Red velvet -mukimuffinssiin ohje löytyi Epicurious-sivustolta (linkistä pääset alkuperäiseen ohjeeseen). Olin joskus aiemmin bongaillut näitä red velvet -ohjeita, kun mukimuffinssit syksyllä alkoivat ilmestyä Suomessakin blogeihin, mutta jotenkin ei ollut tullut koitettua ennen viime viikkoa. Sen verran sovelsin ohjetta, että korvasin jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja ripauksella leivinjauhetta. Ohjeen pyytämä "buttermilk" syntyy myös maidosta ja sitruunamehusta, mikäli piimää ei kaapissasi ole (minullakaan ei ollut).
 
 
Red Velvet -mukikakku (2 annosta)
 
1 iso kananmuna
3 rkl ruokaöljyä
1 tl punaista elintarvikeväriä (nestemäinen)
3 rkl piimää (buttermilk)
2 rkl vaniljauutetta
0,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl "itsekohoavaa" jauhoa (eli esim. vehnäjauhoa ja ripaus leivinjauhetta)
Ripaus suolaa
0,5 dl valkoviinietikkaa, riisiviinietikkaa tms.
 
Vatkaa isossa mukissa haarukalla muna ja öljy. Sekoita mukaan elintarvikeväri, piimä, vaniljauute ja sokeri. Lisää kaakao, jauho, suola ja etikka. Sekoita taikinaa kunnes se on tasainen. Jaa taikina kahteen mukiin. Kypsennä kumpikin muki itsekseen mikrossa 1 ½ - 2 ½ minuutin ajan, kunnes leivos kohoaa ja on kypsä.
 
Mukimuffinssit voi koristella monin eri tavoin, mutta itse päätin soveltaa kaapista löytyvistä aineista kuorrutteen seuraavasti:
 
Vaniljatuorejuustokuorrute
 
3 rkl vaniljatuorejuustoa
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
 
Sekoita voi ja hunaja mahdollisimman kermaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto, ja sekoita hyvin. Levitä mukimuffinssien päälle ja lisää halutessasi nonparelleja tai muita koristeita.
 
 
Toivottavasti tekin tykkäätte näistä jos innostutte kokeilemaan, itse ainakini sain viime viikolla pelastettua päivän näiden avulla. Ihanaa loppuviikkoa kaikille! ♥
 
 

Kommentit (0)

Seuraa