Starbucksin makuelämys kotona? Tällä reseptillä se onnistuu!

Opittuani hiljattain tekemään itse kasvimaitoa kotona, olen hurjasti ihastunut erilaisiin erikoiskahveihin ja teejuomiin. Niinpä ajattelin näiden pimeiden iltojen iloksi jakaa teille ohjeen, jolla esimerkiksi Starbucksin valikoimasta tuttu Green Tea Latte eli matcha latte valmistuu kotikonstein. 

Yhteen annokseen tarvitset:

1½ tl matchajauhetta

1 rkl kuumaa vettä

2,5 dl lempimaitoasi

1 tl sokeria tai muuta makeutusainetta (tai maun mukaan)

Siivilöi teejauhe kuppiin, jotta saat tasaisen jauheen. 

Lisää kuumaa (muttei kiehuvaa) vettä ja vatkaa voimakkaasti kunnes jauhe on liuennut. (Tämä estää juoman sattumat, joten huolellinen sekoitus on tarpeen.) Seoksen tulisi olla tasaista ja kuohkeaa, ja sen sekoittamiseen voi käyttää pientä vatkainta, maidonvaahdotinta tai matchalle erityisesti tarkoitettua bambuvatkainta.

Laita maito ja sokeri pieneen kattilaan/kasariin. Lämmitä keskilämmöllä kunnes maito kuplii hieman, mutta älä päästä kiehuvaksi asti. Kytke liesi pois päältä.

Vaahdota maitoa noin 10 sekuntia, tai kunnes se on kuohkeaa. (Jos et omista vaahdotinta, kuten en minäkään, tämän vaiheen voio hypätä yli.)

Lisää kuuma maito ja vaahto kuppiin, ja ripottele matchajauhetta pinnalle koristeeksi.

Kesällä tämän voi myös tehdä kylmään maitoon ja lopussa lisätä jäitä, jolloin juoma muuttuu näppärästi jäälatteksi. Mikäli haluat oppia tekemään kasvimaitoa itse, kurkkaa tämä postaus blogistani.

Lisää reseptejä sekä paljon muuta löydät blogini puolelta täältä: www.handmadedreamsofmine.com

Ihanaa viikkoa!

Kommentit (0)

Seuraa