Viime aikoina välipalaherkuksi on noussut tämä Taiwanista lähtöisin oleva makea juoma ♥

Heippa kaikki!

Toivottavasti teille kuuluu hyvää. Pitkä tovi on vierähtänyt siitä kun olen tänne MyCosmon puolelle kirjoitellut, mikä on melkoinen harmi, kun kuitenkin tykkään tänne postailla ainakin osan tuotoksistani. Tänään kuitenkin innostuin, postailtuani pari päivää sitten blogiini helpon teereseptin.

Kyseessä on monissa blogeissa ja Instagram-tileillä vilahdellut bubble tea, eli suomeksi pallerotee tai kuplatee. Kiinnostuin kyseisestä herkusta paljon monien samanhenkisten ihmisten hehkutettua kuinka hyvää se on. Eli tuumasta toimeen ja itse tekemään. 

Olennaisena (toki silti valinnaisena) osana kuplateehen kuuluvat tapiokahelmet, jotka keitetään ennen kuin ne lisätään lämpimänä teen pohjalle. Näitä löytää itämaista ruokaa myyvistä liikkeistä, ja niitä on tummaa, vaaleaa, nopeasti kypsentyvää jne. Tätä ohjetta varten käytin "vääränlaista" eli juurikin tuota nopeasti valmistuvaa ja värillistä, joka ei ole pelkkää tapiokaa, eikä näin ollen yhtä terveellistä tai laadukasta kuin 100% tapiokaa olevat. Mutta ne ovat helpompia käyttää ja ainakin minun kokemattomaan makuuni maistuvat ihan yhtä hyvältä. Muista säilöä keitetyt helmet sokerisiirappiin ja käyttää ne mahdollisimman tuoreena!

 

Tätä herkkua varten tarvitset yhteen annokseen:

kupillisen lämmintä vettä

teepussin

maitoa valintasi mukaan (lehmänmaito, kookosmaito, mantelimaito... mikä vain käy)

keitettyjä tapiokahelmiä

sokeria/hunajaa/makeutusainetta (mikäli koet tarpeelliseksi)

Aloita valmistamalla tee normaaliin tapaan. Mikäli teet omasi jääteeksi - mikä on melko yleinen tapa tarjota kuplatee - anna teen jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi, tai laita se jopa jääkaappiin. Itse pidän haaleasta/lämpimästä juomasta näin viileillä ilmoilla, mutta iso osa juoman ystävistä suosittelee kylmää teetä (helmet ovat kuitenkin parhaita lämpiminä, koostumuksen vuoksi).

 

 

 

 

 

Lisää tapiokahelmet tarjoiluastian (iso lasi toimii ehkäpä parhaiten) pohjalle, ja lisää halutessasi makeaa tässä välissä. Itse käytän hunajaa, mutta vain mikäli helmien mukana ei ole kovin paljoa siirappia.

 

Tämän jälkeen kaada päälle tee, ja sen jälkeen maito.

 

Viimeisenä, ota iso pilli, jolla sekoitat ainekset kunnolla keskenään. Ja kun sanon iso pilli, tarkoitan halkaisijaltaan noin sentin levyistä pilliä. Sen kuuluu olla sen verran leveä että herkulliset tapiokahelmet mahtuvat sieltä läpi. Isoja pillejä myyvät jotkin sisustus- ja kodintarvikeliikkeet, mutta niitä taitaa löytyä ihan mukavasti myös itämaisen ruoan liikkeistä, ainakin omani löysin tapiokahelmien vierestä.

Ja eikun vaan nauttimaan!

Toivottavasti ainakin joku teistä siellä saa jotain iloa irti tästä reseptistä. Alkuperäisen postauksen, ja paljon muuta lystiä, löydät täältä: Foodie Post: Bubble Tea ♥

Ihanaa tulevaa viikonloppua kaikille! ♥

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa