Kuinka moni meistä onkaan kokenut sen tunteen, etteivät rintaliivit oikein istu. Itse kamppailin vuosien ajan saman ongelman kanssa, kunnes eräs bloggaaja sai minut vakuuttumaan omien neuvojensa pätevyydestä. Noudatin ohjeita tarkasti ja huomasin, että oikea kokoni olikin löytynyt. Samalla loppuivat olkaimien tipahtelut, selkäosan nouseminen, kivut ja tursuavat kainaloläskit.

Ennen kuin jatkat lukemista huomautan, että tämä ohjeistus toimi minulla. Se ei siis välttämättä ole mikään absoluuttinen totuus ja tuo jokaisen maailman naisen rintaliiviongelmaan ratkaisua. Mielipiteetkin ovat ihan vaan omiani.

Lähtökohtana oli siis se, etten ollut tyytyväinen rintaliiveihini. Ne olivat aina liian tiukat, löysät, epämukavat... Käytin pitkään kokoa 75B, kunnes siirryin 80B:n kautta 80C:hen. Meillä Suomessa liivikoot loppuvat usein D/DD kokoon tai jos isompia kokoja löytyy, on ympärysmittakin silloin suurempi. Toista on ulkomailla esimerkiksi jenkeissä, jossa kokoluokat menevät hiukan eritavalla.

Muutin siis itseni amerikkalaiseksi ja aloin mittaamaan rinnan ympärykseni heidän ohjeittensa mukaan. Suomessa ympärysmitta mitataan rintojen alta ja saatu senttimäärä määrää liivien ympärysmitan. Eli jos saat tulokseksi 75cm -> on liivien koko myös 75. Jenkeissä jos saat tulokseksi mittauksen jälkeen 75cm onkin liivien ympärys 70 tai jopa 65. Vaikuttaa epämukavalta, mutta päinvastoin. Liivit ovat napakat. Pysyvät takulla paikoillaan, eikä paino lepää hartioilla olkainten päällä.

Noin pienestä se sitten oli kiinni. Kun liivien ympärysmitta tiukkenee, vastaavasti kuppikoko kasvaa. Kokoni muuttui sitten 75E:ksi, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Liivit istuvat kauniisti, nännit eivät vilku kuppien reunoista, selkä- ja kainaloläskiksi luulemani "ylimääräinen" olikin osaksi rintakudosta (liian pienet liivit työntävät rintakudosta kainaloihin) ja rintsikoita voi käyttää ilman olkaimia huoletta, sillä ympärysmitta on napakka. Mikä parasta vaatteiden alta ei törötä rintaliivikupin reunus, vaan vaatteet asettuvat kivasti.

Miinuspuolena on mainittava, että kuppikokoni kasvoi sen verran, ettei perus vaatekaupoista tahdo kokoja löytyä, mutta toisaalta eipähän tule ostettua epäsopivia tai hintalaatusuhteeltaan huonoja rintaliivejä enää.

Haastan jokaisen kokeilemaan seuraavan kerran alusvaateostoksilla tätä taktiikkaa. Hiukan tiukempi ympärysmitta voi aikaansaada ihmeitä.

Kommentit (3)

Rosa
Liittynyt21.11.2015

Tein saman ahaaelämyksen puoli vuotta sitten! Esimerkiksi H&M:n liivit ovat toki nättejä, mutta kooltaan täyttä fuskausta! Aikaisemmin käytin minäkin kooa 75B ja oletan että olemme kanssasi täysin eri kokoisia. Samaa kokoa käyttävät myös meitä lihavammat, laihemmat, lättätissisemmät ja roikkurintaisemmat. Jouduin ostamaan kuukauden välein uudet liivit, sillä ympärysmitta löystyi niin nopeasti. Vaihdoin hennesin liivit Cubuksen liiveihn, joista 65D osoittautuikin oikeaksi. Luulin aina, että koska minulla on pienet rinnat kokoni täytyy olla A tai B. Väärin! Rohkaisen myös muita unohtamaan tuon 75 ympärysmitan ellei oikeasti ole sen mittainen tai yli sen! Älä hyväksy vähempään mitä kaupoilla on sinulle tarjota :)

Vierailija

Moi! MyCosmo muuttaa pian uudelle, ihanalle sivustolle. Toivomme, että tulet mukaan ja jatkat bloggaamista myös Cosmon uudella saitilla! Lisää tietoa muuttoon liittyen löydät täältä: https://mycosmo.fi/article/mycosmo/big-news-mycosmo-muuttaa

Jos sinulle tulee mitä tahansa kysyttävää MyCosmon muuttoon tai blogisi siirtoon liittyen, otathan yhteyttä Cosmon Community Manager Mariaan osoitteessa: maria.lieto@sanoma.com. Kiitos!

:)

Seuraa