Kotiin kannattaa panostaa, koska siellä kuitenkin vietetään suurin osa ajasta. Sen vuoksi onkin tärkeää, että koti on mahdollisimman viihtyisä. Sisustaminen on nykyään onneksi edullisempaa kuin ennen, koska huonekalujen ja muiden sisustuselementtien hinnat ovat laskeneet melkoisesti. Toki huippusuunnittelijoiden tekeleet ovat yhä hinnoissaan, mutta tavallinenkin tallaaja saa nykyään hankittua kotiinsa tyylikkäät kalusteet esimerkiksi Ikeasta ja silloin hinnatkaan eivät usein päätä huimaa.

Sisustaa voi monella tavalla jo nykyään yhä enemmän kiinnitetään huomiota esimerkiksi valaistukseen. Valaistuksen tärkeys on aikaisemmin mennyt monelta ohi, mutta kuten sanottua, niin nykyään siihen panostetaan huomattavan paljon enemmän ja lisää vinkkejä siihen voit lukea edellisestä kirjoituksestani.

Tämän hetken yksi uusimmista trendeistä sisustuksen maailmassa on älykäs koti. Mitä tämä älykäs koti sitten tarkoittaa? Sen voi ymmärtää monella tavalla, mutta yleisellä tasolla se tarkoittaa sitä, että monet arkiset esineet on yhdistetty kodin tietoverkkoon ja niitä voi käyttää, vaikka omalla kännykällä. Esimerkiksi älytelevisiot ovat jo nykyään varsin yleisiä.

Monet älykkäät kodinkoneet ovat olleet markkinoilla jo pitkään ja esimerkiksi kahvinkeittimissä on ajastin, jonka voi ohjelmoida siten, että sängystä noustessa on kahvit valmiina. Nykyään tämä ohjelmointi hoituu netin kautta näppärästi. Muutkin kodinkoneet ovat uudistuneet, mutta kodin viihde-elektroniikka pysyi pitkään muuttumattomana. Vasta hiljattain on teknologian kehityksen ansioista alettu myös kodin viihde-elektroniikasta saatu tehtyä älykästä. Nyt kyseessä ei ole enää pelkkä ohjelmointi, vaan uusissa älykauittimissa hyödynnetään tekoälyä ja nämä virtuaaliassistentit ovat melkein kuin oikeita ihmisiä. Niille voi puhua ja ne tekevät pyynnöstä erilaisia tehtäviä. Musiikin kuuntelu onnistuu netin välityksellä ja helpolla äänikomennolla voi laittaa iTunesin tai Spotifyn soimaan. Musiikin ostamiseen käy myös kätevä iTunes lahjakortti, jos ei halua laittaa luottokorttinsa tietoja palveluun.  Ne kirjahyllyssä olevat tai erillisessä telineessä olevat cd-levyt alkavat nimittäin olla katoamassa. Niistä kun ajan kanssa tieto häviää ja naarmut saattavat pilata levyt. Streamaamisessa tai kovalevylle musiikkia tallentaessa ei näitä ongelmia ole.

Älykauittimet ovatkin yhä suositumpia myös rpakon takana, ja arvioiden mukaan noin 55% amerikkalaisista kotitalouksista omistaa älykaiuttimen vuoteen 2022 mennessä. Niitä on myös rantautunut meille Suomeen, mutta kovin yleisiä ne eivät vielä ole. Mikäli haluat olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä, niin silloin älykaiutin on ehdottomasti jokaisen älykodin haluavan hankintalistalla. Suomea ne eivät vielä puhu, mutta tokihan kaikilta sen verran englanti taittuu, että voi älykautinta hyödyntää.      

Kommentit (0)