Uusi vuosi on toivotettu onnistuneesti alkaneeksi! Annoin itselleni luvan viettää vielä vuoden ekan päivän sohvalla telkkarin kanssa, vaikka krapulaa en tänä vuonna (say whaaaat) potenutkaan. Tänään kaipasin jo ihan oman mielenterveydenkin kannalta jotain aktiviteettia ja painuttiinkin äitin kanssa alennusmyyntitungokseen sadantuhannen muun seuraksi. Heräsin yhtäkkiä siihen, että jotaan tarvikkeita on vielä ostamatta reissuun ja niiden hankinnan parissa ja kuntosalilla rehkiessä vierähti mun tammikuun toinen. :) Kaupoilta lähti mukaan itseasiassa jo ennen vuodenvaihdetta rinkka ja tänään kotiutin vielä jumppahousut, juoksushortsit ja kevyen tuulitakin! Onneks en oo lähdössä reissuun yksin, sillä ilman reissukamu-Nooran vinkkejä mulla olis varmaan puolet elintärkeistä varusteista jäänyt ostamatta. :D 

 

 

Mun ei pitänyt alunperin ostaa rinkkaa ollenkaan vaan toimia sekä kukkaro- että luontoystävällisesti ja käyttää iskän vanhaa työn puolesta saatua hyvänkokosta reppua/kassia/rinkkaa/mikäikinäonkaan. Vanha shoppailuhirmu ei kuitenkaan niin vaan opikaan uusia temppuja ja XXL-kaupan nettisivuilla ihanan pinkki Haltin rinkka suorastaan huusi mun nimeä, tietty kivalla välipäivien alennusprosentilla varustettuna. Iskä mukaan makutuomariksi ja rinkkaostoksille! Pienen myyjän kanssa käydyn taiston ("no kun tää 50e kalliimpi on paljon parempi") jälkeen ostin kuin ostinkin itselleni elämäni ekan reppureissurinkan! Jee! Ja siis kyllä, pidin pintani myyjän kanssa ja ostin sen mitä menin hakemaankin. Eli pinkin rinkan. Nyt edessä enää se p*skin vaihe, eli itse pakkaus... :D

 

 

Oon muutenkin aika huldahuoleton mitä tulee reissaamiseen. En jaksa ihan hirveesti tehdä suunnitelmia ja kohteeseen tutustuminenkin rajottuu yleensä kuvien googletteluun. Matkaopasvuotena tuli ihan työnkin puolesta tutustuttua paikkoihin etukäteen matkaoppaiden (siis kirjojen) ja nettisivujen avustuksella - en kokenut ihan omaksi jutuksi, sillä mun on tosi vaikeeta hahmottaa paikkoja tai saada niistä mitään irti, ennenkuin oon itse paikanpäällä. Tykkäänkin mennä enemmän mututuntumalla tyyliin "tää on kivannäkönen ravintola mennään tänne". Ollaan Nooran kanssa muutamaan kertaan naureskeltu, että mitähän tästä meiän reissusta tulee kun ei käytännössä katsottuna ole MITÄÄN suunnitelmaa. Saatiin me sentään hotelli bookattua ekaks kolmeksi yöksi, sen jälkeen onkin kaikki sitten apposen avoinna ja vähän vissiin tuulten mukana ajelehditaan.

 

 

Meille on siis tosiaan Nooran kanssa myönnetty Ausseihin vuoden Working Holiday -viisumi ja lennot ollaan ostettu Sydneyyn. Ainakin aluksi oleskellaan Sydneyn alueella ja myöhemmin olis ainakin näillä näkymin tarkotus jatkaa matkaa East Coastia pohjoiseen päin, ehkä Brisbaneen. Mutta niinkuin sanottu, kaikki on auki!! Ennen Sydneyyn landaamista vietetään myös kolme kokonaista päivää Singaporessa. Kaupunkiin sen enempää tutustumatta ois tarkotus vierailla varmaan ainakin Sentosa Islandilla ja hoitaa jetlagia. :D Tä on meidän molempien eka kerta niin Singaporessa kuin Australiassa, joten ajattelinkin, että jos joku kokeneempi reissaaja eksyy postaukseeni niin vinkkejä otetaan enemmän kuin mielellään vastaan! Edullisia majapaikkoja, hyviä ravintoloita ja must-see paikkoja, bring it on!! Tai oiskohan joku lähdössä kenties samalle suunnalle reissuun tänä vuonna? :) 

Kuvituksena IG-räpsyjä (@emiliaidamaria) Rodokselta. :) 

Kommentit (4)

Maria
Liittynyt27.10.2014

Eikä, ihanaa! Molemmat on ihan mielettömiä paikkoja. Singaporessa Sentosa Island ja kannattaa mennä myös Marina Bay Sands -hotlan kattoterassille vaikka drinkeille kattomaan auringonlaskua. Sydneyssä kivoja paikkoja on esimerkiks The Winery (Surry Hills -alueella), The Bucket List (Bondi Beachilla) ja The Ivy (keskustassa). Ja kannattaa mennä Manlyyn, siellä on ihania rantoja.Ja Bondi to Coogee -coastal walk ehdottomasti. Näitä olis loputtomasti... Ihanaa reissua! :)

emiliaidamaria
Liittynyt22.12.2015

Kiitos kommentista!! :) Laitetaan kaikki vinkit korvan taakse ja ihan varmaan otetaan myös käyttöön! Ei malttais enää odottaa, niin fiiliksissä kyllä lähdöstä ja et pääsee lämpöseen täältä Suomen pakkasista. :D

emiliaidamaria

Valokuvaajan tytär Sanna
Liittynyt30.11.2015

Olin kanssa muutama (viisi, apua!!) vuosi sitten Australiassa Working Holiday viisumilla ja aika samanlaisissa meiningeissä! :) Eli lennot oli ja muutama yö varattu ja sen jälkeen oli kaikki avoinna! Ja niin kannattaakin olla. Ausseissa oppi hyvin sellaisen rennon ei-kiire-minnekkään-fiiliksen ja usein ei edes tiedetty missä ollaan seuraava yö! Kannattaakin pitää suunnitelmissa vähän joustovaraa sillä koskaan ei tiedä kehen törmää ja minne haluaa mennä seuraavaksi! Se kannattaa myös pitää mielessä, että jotkut paikalliset tietyissä kaupungeissa vihaavat reppureissaajia, että kannattaa olla varuillaan sekä muistaa, että Aussien aurinko on jotain aivan omaa luokkaansa, eli nestetyys kuntoon ja suojat maximiin! Me oltiin lähinnä East Costilla ja vietettiin paljon aikaa working hosteilleissa joista sai kyllä hyvin töitä. Muuten toivotan vain superhyvää matkaa teille ja jos haluat kysyä jotain enemmän niin laita ihmeessä viestiä! :)

emiliaidamaria
Liittynyt22.12.2015

Niin helpottavaa kuulla omakohtasia kokemuksia, itteä on välillä mietityttäny tuleeko lähdettyä matkaan liiankin löysin rantin. :D Mut ilmeisesti ei! Ollaankin suunniteltu, että ei suunnitella liikaa ja tehdään asiat just niin kuin itestä tuntuu hyvälle. Iso kiitos kivasta kommentista ja vinkeistä, palaan asiaan jos mieleen pulpahtelee kysymyksiä! :)

emiliaidamaria

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram