En oo varmaan eläissäni kävellyt yhtä paljon kahden päivän aikana kuin Singaporessa. Torstai oli meidän vika päivä ennen yöllistä lentoa Sydneyyn, ja haluttiin ottaa siitä kaikki irti. Meidän piti luovuttaa huoneemme klo 12, ja kymmenen aikoihin jo luovuttelimme rinkat hotellimme matkatavarasäilöön ja jalkauduimme viimistä kertaa Singaporeen.

Paikka, josta saatiin muutama vinkkaus ja jota oltiin itsekin etukäteen googlailtu oli hotelli Marina Bay Sands. Kyseessähän on siis 207m korkea hotellirakennus, jonka ylimmässä kerroksessa sijaitsee näköalatasanne SkyPark. Sentosa Islandin cable carin lisäksi reissun tokaksi paras investointi, näköalat korkeuksista yli koko Singaporen olivat kyllä takuuvarmasti 23 dollarin arvoiset. Mun mieleen jäivät varsinkin maisemat merelle päin, tyynenä vellova kirkkaan vaaleansininen meri ja Singaporen Gardens by the bay toivat yhdessä mieleen jonkun Avatar-maailman tai vastaavan. 

Metrolla ajellessamme bongasimme metrokartalta paikat Chinatown ja Little India ja koska aikaa oli vielä ruhtinaallisesti ja matkakorteilla katetta, päätimme vierailla myös niissä. Chinatowniin tupsahtaessa ois voinut kuvitella olevansa oikeasti Kiinassa ja vietimme tovin jos toisenkin vain tutkiessamme kiinalaisia pikkuputiikkeja. Little Indiaan päästyämme olimme jo niin väsyneitä, että jaksoimme koluta lävitse vain yhden "kauppakeskuksen". Taidettiin olla koko korttelissa ainoat länsimaiset ihmiset ja saatiin aika paljon katseita osaksemme. :D 

Singapore oli todella positiivinen kokemus ja sinne vois palata enemmän kuin mielellään uudestaankin! Toisaalta tuntuu myös, että kaikki parhaat paikat tuli nähtyä, eikä mitään jäänyt hampaankoloon. Singaporelaiset olivat äärettömän ystävällisiä, ja riitti, että vain näytti eksyneeltä kadulla niin heti oltiin neuvomassa. Luin paljon myös ruuan herkullisuudesta ja me testailtiinkin Nooran kanssa ennakkoluulottomasti kaikkia paikallisia ruokapaikkoja. Ainoastaan yksi huono ruokamuisto jäi: ennen Marina Bay Sandsiin suuntaamista päätettiin pysähtyä aamupala/lounaalle ja valittiin paikallisen kauppakeskuksen lounasravintolan listalta kasviskeittoa - sairaan herkullista, mutta niiiiin tulista!!! :D Noora pystyi syömään pari lusikallista, mä taistelin nälissäni melkeen keiton loppuun, itkien. Haha, kyyneleet valus oikeesti silmistä, en oo koskaan syönyt mitään niin tulista. 

Toinen päivä Australiassa starttaa tänään, laitan postausta tulemaan täältäkin pikimmiten nyt kun Singapore on saatu käsiteltyä. :)  So far so good, täällä on niin kaunista! 😍

Kommentit (2)

Hannanen

Sun kuvat sai kyllä vakuutettua, että Singapore olis todella vierailun arvoinen paikka. En ole ennen tajunnu uhrata ajatustakaan sille, mutta nyt kyllä selkeni että sehän on melkoinen paratiisi.😊 Nyt oottelen niin malttamattomana ensimmäistä juttua down underista! 🙈Onko teillä muuten aikomuksena asustella aluksi jossain hotellissa/motellissa/mitäniitänytonkaan ja ettiä vuokra-asuntoa? :)

emiliaidamaria
Liittynyt22.12.2015

Suosittelen, kaupungissa riittää vaikka mitä nähtävää! :) Ollaan toistaiseksi oltu hotellissa hiukan totuttautumassa uuteen vuorokausirytmiin, mut tullaan varmasti asumaan myös hostelleissa. Jos pysähdytään jonnekkin pidemmäksi aikaa tarkotus ois varmaan vuokrailla kämppää!

emiliaidamaria

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram