Aika pian Cairnsiin saapumisen jälkeen mulle ja Nooralle selkeni kaks asiaa, jotka halutaan tehdä: nähdä sademetsä ja käydä Great Barrier Reefillä.
Aika pian meille myös selvisi, että Cairnsin kaduilla on retkiä myyviä yrityksiä enemmän kuin sieniä sateella. Kahlattuamme läpi ainakin miljoona samankaltaista retkiesitettä ja menetettyämme hermomme yli-innokkaan retkimyyjättären kanssa käännyimme "vuokranantajamme" puoleen, joka aiemmin oli luvannut meille 10% alennuksen valitsemistamme retkistä. Vuokranantajallamme on retkimyyntiyritys AussieWolf ja hän auttoikin meitä valitsemaan just meille sopivimmat retket satojen samanlaisten suosta - lämmin suositus! 

Meidän eka seikkailu suuntautui Daintreen sademetsään. Kyseessä on maailman vanhin, noin 135 miljoonaa vuotta vanha sademetsä, joka on valittu myös yhdeksi Unescon maailmanperintökohteista. Oppaamme oli oikein kunnon multitaskaaja - tyyppi ohjasi minibussia, opasti mikrofoniin ja ennakkotilasi mm. aamiaisia ravintolasta samaan aikaan. Hatunnosto kahdelta ex-matkaoppaalta. :D 
Retkipäivämme kesti melkein 12 tuntia ja sen aikana ehdittiin kokea ja näkeä vaikka mitä! 

🌴 Liotettiin jalkojamme joessa, jossa on maailman toisiks puhtainta vettä.

🌴 Maapallolla on ainoastaan kaks paikkaa, jossa kaksi Unescon maailmanperintökohdetta kohtaa ja me päästiin näkemään yks niistä: Daintreen sademetsä loppuu siihen, josta Iso Valliriutta alkaa.

🌴 Käveltiin maailman vanhimmassa sademetsässä. Daintreen sademetsä on siis n. 135 miljoonaa vuotta vanha, kun taas esimerkiksi Amatson on syntynyt "vain" 7 miljoonaa vuotta sitten.

🌴 Nähtiin kaks krokotiiliä luonnossa! Yksi ihan pieni vauvakroko ja toinen täyskasvuinen. Kuultiin paljon jänniä faktoja näistä upean pelottavista eläimistä - mm. sen, että krokotiili voi elää vuoden syömättä. Krokotiilit saattavat hyökätä myös ihmisten kimppuun ja Cairnsissakin on ihmisiä joutunut krokotiilien syömäksi. Opas kertoi miten krokotiilit vaanivat näkymättömissä veden pinnan alla joskus useitakin viikkoja tarkkaillen ja opetellen ihmisten ja eläinten rutiineja. Krokotiili saattaa esimerkiksi vaania joen varrella tiskiä peseviä ihmisiä kolmena päivänä, ja neljäntenä hyökätä. Hyrrr... 

🌴 Päästiin maistamaan myös täysin orgaanista, biodynaamisesti tuotettua sademetsässä valmistettua jäätelöä - Noora maistoi bataatin ja inkiväärin makuista, mä puolestaan valkkasin kookoksesta ja "suklaavanukashedelmästä" eli black sapotesta valmistettua. 

🌴 Päivän kruunas vielä pikkukenguruiden bongailu kedolta! 

Maanantaina puolestaan pakattiin bikinit ja aurinkorasvat ja hurautettiin retkiveneellä Great Barrier Reefille eli Isolle Valliriutalle. Myös Valliriutta on yks Unescon maailmanperintökohteista, ja kun viimein saatiin snorklausvälineet päälle ja painuttiin veteen, en yhtään ihmettele että miksi. Tuntui kuin olisi uinut akvaariossa.
Meitä pelotti aluksi mennä veteen, sillä ollaan kuultu niin paljon kauhutarinoita meduusoista, krokotiileistä ja haikaloista. Tietty katsottiin edeltävänä päivänä vielä telkkarista jotaan 80-luvun haijännäreitä. :D Kerättiin kuitenkin rohkeutemme ja sonnustauduttiin räpylöin ja snorkkelein - onneksi!! En tuu koskaan unohtamaan tota päivää - meren pinnan alla avautui ihan toinen maailma, ja vaikka aikaisemmin oonkin snorklannut ja käynyt sukeltamassakin, en oo kokenut vastaavaa koskaan ennen. Silminkantamattomiin värikkäitä koralleja, sateenkaaren väreissä hohtavia kaloja ja ties minkälaista elämää ja kasvillisuutta täysin kristallinkirkkaassa vedessä. Oisin voinut lillua tuolla kolkytasteisessa vedessä uimalasit päässä vaikka koko päivän. :) 

Eli siis jos joskus eksytte Cairnsiin - tiedätte mitä tehdä! Mun vanha opaskollega sanoi kerran, että rusketus häviää, mutta upeat reissumuistot jäävät elämään ikuisesti. Allekirjoitan! 

Kommentit (2)

Hannanen

😍 Miten vihreä voi luonto olla?! Ihan uskomattomat värit, ei voi käsittää millanen paratiisi se maanosa ooikeasti on.. Jää kyllä takuulla pieni pala sydämestä sinne reissun päätteeksi, mutta onneksi aina on mahdollista mennä takas. :) Kiitos että piristät näillä postauksilla meitä loskassa kahlaavia.

emiliaidamaria
Liittynyt22.12.2015

Cairns jää paikkana kyllä takuuvarmasti mieleen :) Tämmösenä hulluna luontofiilistelijänä sademetsä oli sairaan upea kokemus!! Kiitos kommentista <3

emiliaidamaria

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram