Mitä sinä tekisit työksesi, jos sinun ei tarvitsisi ajatella rahaa? Tämä on ehkä lempikysymykseni koko maailmassa ja josta saa aikaiseksi niin paljon keskustelua. Toinen lempikysymykseni on, mitä yhtä ruokaa ja vain yhtä söisi koko loppuelämänsä, jos pitäisi valita. Yleensä ihmiset vastaavat jotakin tylsää, joten olen luopunut sen kyselemisestä. Minä söisin tortilloja tai maapähkinävoita suoraan purkista.

Ensimmäiseen kysymykseen tapasin vastata, että pitäisin kokkiohjelmaa. Heitin sen vitsinä, tottakai. Kuinka rentoa olisi vain leipoa suklaakakkuja päivästä toiseen ja höpötellä televisiokameroille?
Yhtenä päivänä muutama kuukausi sitten pysähdyin kuitenkin miettimään kysymystä oikein tosissani. Mitä minä tekisin, jos ei tarvitsisi miettiä toimeentuloa? Siihen asti olin kunniahimoisuuspäissäni "haaveillut" ammateista kuten juristi, lääkäri ja toimitusjohtaja. Varmasti mielenkiintoisia nekin, mutta pestejä, joihin minulla ei ollut mitään intohimoa.

Kun olin pieni halusin kirjailijaksi. Tämän blogini myötä olen taas löytänyt sisäisen "kirjailijani" ja kanavan, johon päästä purkamaan luovuuttani. En halua lukea lakikirjaa tai vetää aamuisin päälleni valkoista takkia. Haluan tavata mielenkiintoisia ihmisiä, haluan päästä toteuttamaan itseäni, haluan päästä luomaan jotain uutta - ennenkaikkea, en halua työni tuntuvan ihan täysin työltä. Haluan sen olevan jotain, josta nautin täysillä.

Siispä siinä, hiukan kuin hetken mielijohteesta päätin hakeakin lukemaan viestintää kauppakorkeaan pyrkimisen sijaan. Ehkä vielä jonain päivänä kirjoitan sen kirjankin.

Mitä sinä tekisit? 

Kommentit (2)

Kerttu

Kuulostaa jopa pelottavan tutulta :D! Itsellenikään uravalinta ei oo koskaan ollut mitenkään selkeä ja punnitsin juuri kauppakorkean ja viestinnän välillä ihan yhteishaun loppuun saakka ja päädyin sitten viestintään. Tällä hetkellä oon kyllä tosi tyytyväinen valintaan :) paljon tsemppiä sulle luku- urakkaan!!

emiliaidamaria
Liittynyt22.12.2015

Kiitos kommentista Kerttu! :) Nää ei oo kyllä helppoja juttuja, ja välillä iskee ihan epätoivo kaikkia kouluja punnitessa! Jostaan se tahdonvoima päätökselle vaan pitää pusertaa :D Kiitos, ja lukutsempit myös siihen suuntaan! :)

emiliaidamaria

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram