Joskus tulee harmiteltua sitä että aikoinaan syntyi Suomeen kylmien talvien ja lyhkäisten kesien maahan, kun joillekkin osuu elämän lottopotissa lapsuudenkodiksi rantatalo Australian itärannikolta. 
Kuunneltuaan hehkutuksiamme Australian kauneudesta ja reissustamme eräs paikallinen poika totesi meille, että on aina toivonut näkevänsä Aussit reppureissaajan silmin. Lause jäi päähän pyörimään. Myöhemmin luin jostain, että suuri osa australialaisista ei elämänsä aikana edes poistu omasta asuinosavaltiostaan.

Oikeastaan ei olekaan hullumpaa etten syntynyt tänne - eihän sitä muuten kokisi paikkaa samalla tavalla kuin nyt, eikä jokainen päivä tän valtavan mantereen maankamaralla ois suuri seikkailu. Kaiken ottaisi varmaan helpommin itsestäänselvyytenä, niin kun tuppaa valitettavasti käymään kun johonkin tottuu. 

Vitsi, kun voisi viedä palasen tätä ajatusta mukanaan Suomeenkin ja katsella niitä tuikitavallisia kotikaupungin katuja ihan uusin silmin, turistin näkökulmasta. Ulkomailla sitä on innoissaan säntäilemässä suuna päänä tuntemattomiin paikkoihin uutuudenviehätyksissään, vaikka kotimaassakin riittäisi vaikka mitä vielä käymättömiä paikkoja. Täytyy ehkä värvätä apujoukkoja ulkomailta, sillä muutama kuukausi sitten vietetyt päivät Helsingissä tanskalaisen kaverini kanssa saivat minut katselemaan monesti nähtyä pääkaupunkiamme aivan uusin silmin. 

Australian reissun jälkeen voiskin vuorossa siis olla kotimaanmatkailua! 

Oheiset kuvat ovat paikasta nimeltä Palm Cove - aika satunnaisesti valitun paikallisbussireitin päässä. Piti hieraista silmiään muutamaan kertaan rantahiekalla seistessään. Ihan kuin olisi lätkäisty keskelle matkailulehden keskiaukeamaa. :D Ei päästy valitettavasti kuitenkaan uimaan, sillä alueella on tähän aikaan vuodesta paljon meduusoja ja krokotiilejä. 

Kommentit (0)

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram