Otettiin ihan uus vaihde silmään täällä Malesiassa. Australiassa oltiin viimiset viikot vähän hukassa meidän päiväohjelmien kanssa matkabudjetin ollessa rajallinen ja no, kulttuurinkin ollessa aika samanlaista kuin Euroopassa - aika usein päädyttiin vain näyteikkunashoppailemaan tai makoilemaan aurinkoon. Kuulostaa ihan kivalta, mutta kahtena aika aktiivisena tyyppinä kyllästytään pelkästään olemiseen aika nopeasti. Nähtävyyksienkatseluakut tuli siis ladattua ääriään myöten täyteen ja niitä onkin sitten tyhjennetty oikein urakalla täällä Kuala Lumpurissa! Varpaat huutavat hoosiannaa kaikesta lenkkareissa vietetystä ajasta ja toiveet jalkahieronnasta tulee varmaan kohta uniinkin. :D 

Petronas Twin Towers keikkuu TripAdvisorin ykköstekemisenä KL:ssä ja on ollut Nooran bucketlistilla siitä asti, kun hän muutama vuosi sitten teki välilaskun Kuala Lumpurin kentällä. Sanomattakin selvää, että ton maailman korkeimman kaksoistornin huipulle kipuaminen oli meidän Malesian must do-listalla ja otettiinkin se meidän missioksi heti ekana päivänämme täällä. 18 eurolla pääsee torniin 45 minuutin mittaiselle kierrokselle, ja korkeimmillaan käydään 83. kerroksessa! Hintsusti korkeenpaikankammoisena tämä aktiviteetti nosti muutaman ekstrahikikarpalon otsalle, mutta tästäkin selvittiin. 

Batu Caves, eli luolatemppeli Malesian korkeimpine kultapatsaineen oli toinen rasti kolmen päivän pikapyrähdyksellämme, ja ehkä vähän epäodotetustikin siitä muotoutui yks meidän koko matkamme kohokohdista. Huomattiin nimittäin sivummalla  jengi ihmisiä vetämässä kypäriä päähänsä ja taskulampuin varustettuina lähtemässä tutkimusmatkalle pilkkopimeään luolaan - pakko päästä! Ennen kuin huomattiinkaan keveni meidänkin rahapussit seitsemällä eurolla ja seurasimme pikkuruista malesialaista naista tunnin kierrokselle luolan uumeeniin. Rotat, hämähäkit ja tuhatjalkaiset juoksentelivat vieressä, kaikkialla haisi kostealta ja yläpuolellamme, katseen näkymättömissä kuulimme 200 000 lepakon ääntelyt. Niin kuumottavaa. Batu Cavesin yhteydessä oleva Dark Caves on yksi maailman tutkituimmista luolista enkä kyllä yhtään ihmettele miksi! Kuultiin mm 1,8 metrisestä luolassa asustelevasta käärmelajista, joka pystyy kiipeilemään luolan seiniä pitkin ja syö katossa roikkuvia lepakoita. Hyi. Ollaankohan me salaa jonkinlaisia adrenaliiniaddikteja, kun kaikki meidän aktiviteetit on jollain tapaa pelottavia? :D

Metsäfriikkeinä oli meidän täällä 6,5 miljoonan ihmisen suurkaupungissakin päästävä luonnon keskelle ja tänään vietettiinkin päivää Bukit Nanasin metsässä erilaisia polkuja ja riippusiltoja tutkien. Kun tiedossa ei ole ollut sen ihmeellisempää ohjelmaa, ollaan suhailtu metrolla ympäriinsä, tutkittu markkinoita, istuttu kahviloissa, testailtu hyvällä ja hiukan huonollakin menestyksellä paikallisia katukeittiöitä ja kävelty, kävelty ja siihen päälle kävelty vielä hiukan lisää. Kolme päivää on riittänyt kaupungin näkemiseen loistavasti, ja huomenna tuntuu jo ihan hyvältä liikahtaa eteenpäin, sillä vaikka Kuala Lumpur onkin kiehtova on siinä hiukan turvattomuuden ja epäsiisteyden tuntua. Kiva päästä vähän pienemmän mittakaavan maisemiin 20km x 20km Langkawin saarelle. :) 

Kommentit (2)

emiliaidamaria
Liittynyt22.12.2015

Eiköhän se puoliso siitä taivu, näin viikon maassa olleena suosittelen kyllä lämpimästi!! Jos suurkaupungin vilske ei kiinnosta, niin Langkawilla pääsee rentoutumaan paratiisitunnelmissa. :)

emiliaidamaria

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram