Huomaan mun keskittymiskyvyn olevan ihan nollassa. Mulla on jatkuvasti sata rataa tulessa: luen pääsykokeisiin, teen vatsalihaksia, selailen somea ja suunnittelen päivän ruokalistaa suunnilleen kaikkia samaan aikaan. Vitsi, tästä ois päästävä eroon!

Huomaan tekeväni kaikkea puoliteholla. Säädän välissä sitä ja tuota, enkä keskity mihinkään täysillä. Turhauttaa, mutta en saa nappaistua itseäni irti kierteestä. Tiedän, että puhelin ja netti ovat minulle yksi isoimmista ongelmista, sillä pääsykoekirjan tuntuessa puuduttavalta on liian helppo alkaa selailemaan instagramia tai uusia blogikirjoituksia. Vähän liian moni asia kiinnostaa samaan aikaan, ja tuntuu, ettei vuorokaudessa ole tarpeeksi tunteja pänttäämiselle, uusien reseptien testailulle, joogaamiselle ja kaikkien reissun aikana missattujen telkkariohjelmien tuijotteluun. 

Siispä nyt otetaan härkää sarvista. En oikein tiedä mikä olisi kaikkein tehokkainta, kun asian tiedostaminen ei yksinään näytä riittävän. Koitan ainakin seuraavia:

- Yksi täysin vapaa päivä. Päivä, jolloin en aseta herätyskelloa soimaan, en koske pääsykoekirjaan ja saan istua vaikka koko päivän sohvalla telkkarin edessä.
- Aikataulut. Aikataulutan päiväni. 8.00 herätyskello soimaan, 8.15 aamujooga ja 9.00 nenä kiinni kirjaan! 
- Kännykän näpräilyn vähentäminen. Kun on tylsää tai istun työpaikan kahvihuoneessa, en selailekaan somea vaan koitan tehdä jotakin muuta järkevää, tai sitten ihan vaan olla ja ihmetellä.

Katsotaan, mitä näillä eväillä saataisiin aikaiseksi. Onko jollakulla muulla ongelmia saman asian suhteen, tai kenties vinkata jotakin kokeilemisen arvoista jippoa? 

Kommentit (0)

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram