Brisbanessa ehtikin tulla jo ikävä meren äärelle. Gold Coastilla olen jokaisena päivänä vetänyt lenkkitossut jalkaan ja käynyt kävelemässä naapurustossa ja rannalla. Parasta! Vaikka rannalla makoilu on viimeisen vuoden aikana kokenut meidän kahden keskuudessa aika ison inflaation, tuli meidän takapihan "Merenneitorannalla" köllöteltyä hiekassa aika monenakin päivänä. Kahtena aamuna sain itsestäni irti myös aamuviiden herätyksen ja auringonnousun ihailun. Taivas oli hiukan liian pilvinen molemmilla kerroilla, mutta rannalla oli siitä huolimatta tosi ihana aamutunnelma. Tällaiseen merenrantaelämään voisi tosiaan vaikka tottua. 

Ollaan kuukauden sisään nähty tosi paljon erilaisia ympäristöjä ja majoituttu niin suurkaupunkien keskustassa kuin paikallisten lähiöissäkin, Gold Coastin Mermaid Beachin kaltaisia rantanaapurustoja unohtamatta. Tuntuu tosi kivalta, että ollaan päästy näkemään niin monta erilaista puolta Australiasta. Muistan kun multa kysyttiin työhaastattelussa mun hakiessa matkaoppaaksi, että miksi hain kyseistä työtä. Muiden syiden ohella mainitsin, että vaikka en vielä silloin ollut ehtinyt matkustaa kovin paljon, ei mun mielestä oo mitään parempaa fiilistä kuin se, kun pääsee tutustumaan täysin uuteen paikkaan, sen ihmisiin, kulttuuriin ja makumaailmaan. Allekirjoitan edelleen sataprosenttisesti. Tickle your fancy blogin Sara puolestaan kirjoitti olevansa varma, että matkustaminen on yksi elämän tarkoituksista. Allekirjoitan senkin. 

Tällä reissulla on itse ja myös muiden reissaajien kanssa jutellessaan saanut huomata, miten matkustaminen on nykyään melko helppoa lähes mihin tahansa osaan maapalloa, eikä sen aina tarvitse olla edes kovin kallista. Diagnosoin itselläni jo kauan aikaa sitten kroonisen matkakuumeen ja nyt tarkemmin tutkiskeltuani tilannettani, oon varmistunut sen olevan juurikin matka-, ei muuttokuume. Vitsi mitä kaikkia paikkoja mulla on vielä näkemättä! 

Seuraavaksi haluan ehdottomasti päästä käymään Amerikassa, New York on ollut mun must-go listalla niin kauan kuin jaksan muistaa ja Väli- sekä Etelä-Amerikka ovat myös ruvenneet kiinnostelemaan. Euroopassakin on vielä vaikka mitä nähtävää!

Mutta niiden aika ei oo nyt vaan joskus vähän myöhemmin. :) Tänään meillä alkoi puhaltamaan ihan uudenlaiset reissutuulet, mutta niistä lisää myöhemmin. Palailemisiin 🌴

Kommentit (0)

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram