Kaks ekaa päivää Ausseissa meni ihan sumussa - mentiin nukkumaan mitä kummallisimpina vuorokaudenaikoina, päätä särki ja koko maailma tuntui keinuvan. Oli muutenkin jotenkin outo olo, tuntui kummalliselta vaan oleskella ilman sen kummempaa plania tulevasta. Ollaanko tässä nyt lomalla vai mitä? 

Nyt kun elämän perusasiat on taas kunnossa eli on syöty, nukuttu ja käyty lämpöisessä KUNNON suihkussa tarpeeksemme, alkaa tää elämä Ausseissa vähän hahmottua. Täällä on jotenkin ihan sikahyvä fiilis! Sydney on valtava kaupunki, ja tuntuu, että ollaan ehditty nähdä jo vaikka mitä kivaa ja mielenkiintoista. Lauantaina pyörittiin ihan Sydneyn keskustassa ja käytiin katsastamassa mm. kuuluisa oopperatalo. Btw, petyttiin. Ei yhtään niin hieno kuin kuvissa! Paljon pienempi ja likaisemman näköinen. :D Noora ihastui ihan valtavasti keskusta-alueeseen, kun muhun se ei tehnyt mitään erityistä vaikutusta - saattaa tosin olla, että osansa asiassa oli jäätävällä jetlagpäänsäryllä ja hiukan heikolla ololla. Täytyy antaa paikalle uus mahdollisuus! 

Launtai-iltana käytiin ekaa kertaa myös pyörähtämässä Australian yöelämässä, mut siitä ei oikeestaan sen enempää, kuin että oli aikamoinen katastrofi. :D Ei tiedetty mihin mennä, eksyttiin sateenkaarikadulle ja lopulta kävi myös ilmi, että baariin ON mahollista päästä laminoidulla passin kopiolla, kun tarpeeks väittää, että niin se Suomessakin toimii. Ainakin piristettiin portsarin työyötä, ei oo varmaan hetkeen se heppu nauranut asiakkailleen yhtä kovaa. Meiän ilta jäi kuitenkin aika lyhyeen, parempi onni ensi kerralla. :D

Bongattiin lauantaina hotellimme lähistöltä (vahingossa, joskus kannattaa eksyä) ihana Coogeen alue ja lupaavalta vaikuttava aamupalamesta, joten päätettiin suunnistaa paikanpäälle myös sunnuntaina aamulenkille. Meillä molemmilla oli herätessä hiukan huono ja väsynyt olo, mut ei kuitenkaan luovuttu lenkki-ideasta. Oltiin lauantaina liikkeellä jo kukonlaulun aikaan ja ranta ympäröivine alueineen oli melkein tyhjillään, kun taas sunnuntaina puolenpäivän aikaan paikka oli tupaten täynnä grillimestareita, auringonpalvojia ja koiranulkoiluttajia. Hetken kävelyn jälkeen pysähdyttiin Gordon Baylle nauttimaan aamupalaksi smoothieta ja kahvia, ja sen jälkeen meiän olokin parani huomattavasti. Intoa puhkuen jatkettiin meiän lenkkiä edemmäs siitä, mihin lauantaina jäätiin ja onneksi jatkettiinkin: päädyttiin nimittäin Coogeelta Bondi Beachille johtavalle rantatielle ja käveltiin koko matka Bondille. Meillä oli ihan huippu päivä! Nautittiin auringosta ja upeista merimaisemista ja pikkuhiljaa tän koko Aussihomman tarkoitus alko avautua meille: me voidaan tehdä ihan mitä vaan halutaan. Kahen ekan päivän stressi ja väsymys oli tipotiessään ja fiilis kyllä niin katossa!  

Tänä aamuna meidän oli aika vaihtaa hotellia ja liikuttiinkin jo heti aamusta Kensingtonista Newtowniin. Check-in oli vasta kahdelta joten lähdettiin tutkimaan meidän uutta asuinympäristöä, ja tästä tuli kyllä heittämällä yks mun suosikkialueista täällä Sydneyssä. Paikassa on jotenkin ihan sairaasti luonnetta ja tosi urbaani tunnelma. Päätie on täynnä toinen toistansa mielenkiintoisempia putiikkeja - on vintageliikkeitä, orgaanisen ruuan marketteja ja mielenkiintoisia kirjakauppoja, johon vois uppoutua vaan tuntikausiksi selailemaan erilaisia opuksia. Rakastan kirjakauppoja!! Jollain tapaa tosi inspiroiva ympäristö ja meiän molempien tekiskin mieli vaan maalata tai kirjoittaa jotain. Selailin vaikka kuinka kauan erilaisia itsensäkehittämiskirjoja, mutta en toistaiseksi vielä ainakaan ostanut mitään. Rinkka painaa jo valmiiksi liikaa. :D Myös meiän hotelli on tosi kiva - tä on Sydneyn yliopiston kampusalueella oleva kesäaikaan toimiva hotelli ja meillä on sairaan iso huone kahdella jättikokosella sängyllä ja omalla ihan uudella kylppärillä. Maksetaan tästä 40e yö ja täytyy todeta, että ne kahdenkymmenen ihmisen makuusalit hostellissa ei kauheesti houkuttelis, varsinkin kun hinta per yö on täysin samaa luokkaa. Aiotaan kuitenkin jossaan vaiheessa bookata myös hostelleja, jotta tavattais uusia tyyppejä.

Oon aina pitänyt itteäni suurkaupunkityttönä, mutta nyt on sellainen olo, että tekis mieli vaan oleskella jossaan pienessä merenrantakaupungissa, joogailla aamuisin ja lukea kirjoja. Ollaan viestitelty erään naisen kanssa mahdollisesta työpaikasta Cairnsissa, kolmen tunnin lentomatkan päässä täältä, joten voi hyvinkin olla että suunnataan sinne ens viikon lopulla. Kuka tietää. :) Musta on muutenkin viimeaikoina kuoriutunut ihan hullu luontofiilistelijä, joten tällä hetkellä ehkä tuntuu, että oisin enemmän mielissäni upeista luonnonmaisemista kuin suurkaupungin sykkeestä. Aion kuitenkin ottaa kaiken irti Sydneystä niin kauan kuin täällä viellä ollaan!
Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! 

Kommentit (2)

Hannanen

No nyt... Kyllähän minä tiesin että Australia on kaunis mutta ei nyt oikeasti voi olla noin upeaa paikkaa..😍 Teidän ensimmäiset päivät kuulostaa ihanilta (jos unohdetaan päänsäryt ja muut tylsät jutut). 😊 Innolla odotan kyllä sun kirjoituksia kaikista seikkailuista ja yllättävistä käänteistä joita varmasti tulee tapahtumaan paljon. Onkos ne aussit muuten niin hurmaavan rentoja kun aina sanotaan? ;D

emiliaidamaria
Liittynyt22.12.2015

Toi rantakävely oli kyllä maisemiltaan yks upeimmista, joita oon nähnyt! :) Ehkä vielä aika vaikeeta muodostaa mitään yleismaailmallista luonnehdintaa ausseista, mut small talk -kulttuuri elää kyllä ainakin aika vahvana ja kaupan kassallakin asiakkaille puhutaan tosi tuttavallisesti, ihan kuin oltais tuttuja ennestään. Jossaan vaiheessa vois ehkä kirjotella postausta siitäkin, mikä on erilaista kuin Suomessa. :D

emiliaidamaria

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram