Mulle tuli tänään ihan sairaan hyvä mieli, kun tajusin että oon päässyt tietynlaiseen tasapainoon itseni ja elämäni kanssa.

Varsinkin nuorempana kaikki oli kauhean mustavalkoista ja piti olla joko sitä tai tätä, missään nimessä ei voinut olla niitä kumpaakin. Kai se oli ihan normaalia lapsellisuuttakin, kun ajatusmalli oli sitä, että jos on näiden kaveri ei oikein voi olla noiden, tai jos olen urheilullinen en voi käydä baarissa tai ainakaan ottaa siideriä. Tai jos otankin ja monena viikonloppuna peräjälkeen niin sitten en ainakaan olekaan yhtään mitään muuta. 

Mielestäni on ihan hullu ajatus, ettei kaikkea voi saada. Hei hitsit, todellakin voi! On ihanan vapauttavaa ettei ole muottia tai kaavaa johon itseään enää tarvitsisi väkisin koittaa tunkea, vaan voi olla just sitä miltä kulloinkin sattuu tuntumaan. Kai se on myös sitä, että on pystyttänyt itselleen sellaiset peruspilarit että nyt niiden varaan voi rakennella ihan mitä vaan - ja aina voi myös purkaa, jos ei näytäkään hyvältä. Mitään ei kaadu tai romahda jos joskus kokeileekin jotain uutta. 

Käytän Guessin laukkua kolmen euron H&M-topin kanssa, tykkään syödä terveellisesti mutta saatan myös elää koko päivän pakastepitsalla ja sipseillä. Tykkään nostella painoja salilla kun kuulokkeissa pauhaa kakstuhattaluvun vanhat räppibiisit, mutta ihan yhtä paljon tykkään myös joogata olohuoneen lattialla ja laittaa Spotifyssa sekoitukseen Scandinavian Music Groupin koko tuotannon. Saatan käyttää ruokakaupassa sata euroa spirulinajauheeseen ja syöntikypsiin avokadoihin ja seuraavana päivänä ostan seitsemälläkymmenellä sentillä nuudeleita. 

Joku saattaisi ajatella että tällainen ihminen ei tiedä kuka on, tai vasta etsii itseään. Päinvastoin, tiedän tasan tarkkaan kuka olen ja mitä tahdon. Mahdollisimman paljon kaikkea ja juuri sitä, mikä kulloinkin sattuu huvittamaan!

Miten paljon kaikkea hienoa jäisikään kokematta jos aina pysyttelisi vain tiettyjen normien ja muottien sisällä? Ei elämää tarvitse ottaa niin vakavasti. 

Kommentit (0)

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram