Täysin päämäärätöntä höpinää kasvissyönnistä seuraa riviä alempana.

Meitä ihmisiä on sekasyöjiä, vegaaneja, semivegetaristeja, lakto-ovovegetaristeja, pollovegetaristeja...

Simppelisti, on vaan suuri määrä erilaisia syöjiä. Itse edustan jotain sekasyöjän ja semivegetaristin välimuotoa?

Ja hypetänkin sitä ihan täysillä! Kroppa pysyy kunnossa säännöllisellä ja runsaalla kasvisten, juuresten ja siementen tankkauksella. Toisaalta ensimmäistä kertaa kumppanin vanhempien luona tarvitse kohdata vertahyytäviä katseita jättäessäsi appiukon rakkaudella rillaamat pihvit koskemattomana lautaselle. Tosin jos kyseinen pihvi näyttää taikka maistuu tennareidesi pohjalliselta, kasvisruokavalioon voi olla hyväkin idea vedota ja kieltäytyä kohteliaasti.

Lopetin lihan ostamisen kotiin noin vuosi sitten, jonkin aikaa jo omillani asusteltuani. Syyni lihansyönnin ja raaka-aineiden vähentämiseen olivat lähinnä lihojen rakenne, ne möykyt ja jänteet siellä. Tämän lisäksi eläinten oikeuksista kiinnostuminen ja ne paljon puhutut lihankäytön negatiiviset ympäristövaikutukset. Eli mulla on kai aika basic motiivit.

 

Huikeaa myös olla kerrankin aallonharjalla, kasvisten ja kasviperäisten tuotteiden myyntihän on kasvanut kuluvan vuoden aikana ihan hitokseen. Ravintoloissa raikaa "OLEN MUUTEN VEGAANI" ja Kiina aikoo vähentää kansalaistensa lihansyönnin määrää puolella! Se on ihan helvetin paljon. Myös työpaikallani noin puolet tämänhetkisistä työntekijöistä ovat lähes vegetaristeja, osa heistä myös vegaaneja.

Kaikki mättää tietysti, mitä tykkäävät ja kokevat oikeaksi. Tärkeintä on mun mielestä se balanssi, kultainen keskitie tossakin asiassa, mulla ainakin on ollut ikävä tyyli mennä ääripäästä toiseen, mutta nyt alan pikkupikkuhiljaa löytää omia, itselle sopivia rytmejä, määriä ja tyylejä syödä. Mutta kaikille suosittelen kasvisten lisäämistä ruokavalioon, että se puolen kilon tavoite täyttyisi!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.