Päällimäisenä fiiliksenä Nycistä jäi se, että sinne on päästävä pian uudestaan. Neljä kokonaista päivää ei millään riittänyt kaupungin koluamiseen, ja ensi kertaan jäi vielä monta juttua ja paikkaa, jotka on pakko nähdä. Kuten monissa muissakin suurkaupungeissa, New Yorkissakin oli monta sävyä. Upper East Sidella auringonpaisteessa istuskellessa tai Fifth Avenuella käppäillessä tuntui kuin kaikki olisi mahdollista, ja Rockefeller Centerin kattoterassilla auringonlaskua ihastellessa ei ollut epäilystäkään siitä, että New York on unelmien kaupunki. Päästiinpä näkemään myös sitä kuuluisaa leffaromantiikkaa, kun Rockefeller Plazan luisteluradalla eräs herrasmies yllättäen polvistui seuralaisensa eteen ja täräytti kosinnan  satojen ihmisten edessä. :) Kuten niin monella muullakin jenkkikaupungilla, myös New Yorkilta löytyy se synkkä puoli. Köyhyydeltä ja kodittomilta ei voinut kaupungissa välttyä. Sydäntä riipii ajatella, että siellä kylmässä ne ihmiset nukkuvat taivasalla. Usein kodittomilla näkee myös  pahvilappuja, joissa he kertovat tarinansa. Omiin verkkokalvoihini on ikuisesti painautunut näky San Diegossa viimeisillään raskaana olevan tytön kyltistä "22-years old, baby on the way, nowhere to go." Ihan järkyttävää.. Suosittelen kaikille täällä Suomessa asioista nuriseville matkaa jenkkeihin, siellä kyllä itse ainakin olen saanut aika tavalla perspektiiviä asioihin.

Loppuun vielä niitä vähän positiivisempia havaintoja kaupungista. :) Omaksi suosikkijutukseni matkalta nousi ehdottomasti auringonlaskun tiirailu Top Of The Rockilta, josta nämä kuvatkin on otettu. Lysti kustansi 38 dollaria, ja jonottamiseen kannattaa tosiaan varata jonkin verran aikaa, mutta kokemus oli ehdottomasti kaiken rahan ja vaivan arvoinen. Tähän viimeiseen kuvaan tiivistyy aikalailla fiilikseni tuolta katolta; varattuamme matkan viime kesänä laitoin tämän kuvan puhelimeeni taustakuvaksi, ja tuolla katolla yhtäkkiä olinkin fyysisesti keskellä tuota maisemaa. Se oli aika siisti hetki, ja tavallaan tuntui kuin yksi unelma olisi käynyt taas toteen. On se matkustaminen vaan maailman siitein juttu :)

 

SEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN / INSTAGRAM

http://eveliinaeleonora.blogspot.fi/2016/04/shades-of-city.html

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogin kirjoittaja on 23–vuotias elovenatyttö pienellä twistillä ja markkinoinnin pääaineopiskelija, joka nauttii arkielämän surrealismista ja pitkistä aamuista. Blogissa seurataan pieniä ja isoja unelmia, matkustellaan enemmän kuin opiskelijalla olisi varaa, ja inspiroidutaan milloin mistäkin.