Koulusta ollut etäpäiviä. Koska eläminen maksaa, olen käyttänyt tilanteen hyväkseni tekemällä palkallisia töitä. Ei mitään kovin virallisia, mutta duuni kuin duuni, tutussa "firmassa".  (kiitti faija! :)   

Kesällä pääsen jo oman alani työhön, ja kesäduuni kotihoidossa on sovittu. Uskon pärjääväni hyvin, ja asenteeni on aina plus-merkkinen. Liksa on minusta myös ok, ainakin verrattuna opintotukiaisilla kituutteluun.  Mutta se on sitten sitten kesän heiniä, ja nyt on vasta maaliskuu,

Uskon että ihminen saa aina työtä ja jaksaa opiskella ja tsempata, ja omaa positiivisen asenteen. En usko että maahanmuuttajat vievät duunit meiltä suomalaisilta, ja kuinka he voisivatkaan onnistua siinä ilman kielitaitoa ja Suomessa vaadittavaa koulutusta.

Kuulin että työttömiä on Suomessa nyt jotain 250 000. Onhan se paljon, mutta ei kuitenkaan ihan älyttömän paljon.  Olen tyytyväinen, että olen valinnut alan jolla varmaan riittää töitä.  Valistuttuani lähihoitajaksi jatkan ehkä vielä joskus opiskelua, ja pyrin opiskelemaan sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi, who knows.

Mutta tämä maahanmuuttojuttu on sellainen, että aion kirjoittaa siitä vielä jatkossa lisää.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Nimi: Essi, "Emppu". Ikää 19 v. Asuinpaikka: Vantaa Tuleva lähihoitaja,ja  muusikko.

Voi meilata jos asiaa, tai ilman asiaakin osoitteeseen essi.pam@luukku.com