Minulla on ollut kolme poikaystävää. Heitä kaikkia yhdistää sama asia, eli usko. Ensimmäinen poikaystävä oli helluntailainen, ex-kihlattuni muslimi ja nykyinen avomieheni on entinen vanhoillislestadiolainen. 

Olen kovin kiinnostunut uskonnoista ja minusta on kiehtovaa kuunnella kun minulle tulkitaan raamattua ja muita uskon asioita. Tähän alkuun sanon oman kantani: minä uskon Jumalaan ja pidän uskoa minun ja Jumalan välisenä asiana. Se ei kuulu muille. 

Lestadiolaisuus oli minulle varsin uusi asia ennen mieheeni tutustumista. Vaikka mieheni ei enää kuulu lahkoon, niin uskon että hän pohtii jonkun verran niitä asioita. Hänhän on suuremman osan elämästään pohtinut hänen ja Jumalan suhdetta. Kiitos uskonnon, miehelläni on pysynyt tietyt arvot, joita minä arvostan miehessä. 

Miettikää..Lucalla on jo 24 serkkua , kaikki paitsi 1 on mieheni puolelta. Itse pidän sitä aika hurjana että lapsia tulee liukuhihnalla ja ehkäisyä ei sallita. Aihe onkin herättänyt paljon keskustelua lahkon sisällä kuin ulkopuolellakin. Äidin odotetaan olevan robotti, joka jaksaa pyörittää 12 lapsiperheen arkea, kun vatsassa on jo taas uusi tulokas. En tiedä voinko nostaa hattua heille ja pitää heitä superäiteinä, koska en voi ajatella niin että he itse haluavat laittaa vartaloaan ja henkistä hyvinvointiaan sellaiseen rääkkiin. Jo yhden lapsen äitinä tämä kasvattaminen on välillä hyvinkin haasteellista. En tiedä kuinka itse kykenisin ja ehtisin antamaan niin monelle lapselle tasavertaisesti rakkautta, huomiota,, syliä ja läsnäoloa. Lapsi tarvitsee paljon rakkautta, huolenpitoa, huomiota ja aikaa vanhemmiltaan. Se ei riitä että siskokset ovat kasvattajina. Näin minä ajattelen. 

Kuitenkin olen joka kerta yhtä hämmästynyt ja rakastunut lestadiolaisten suurperheviettoihin, joihin olen jo 4 vuoden aikana monesti osallistunut. Onhan se aika hulivili meininkiä ja aamupuuroa keitetään yhtä paljon kuin armeijaväelle. Mietin aina miehelleni ääneen sitä että kuinka ne naiset/äidit ovat niin rauhallisia ja saavat homman toimimaan niin kuin Strömsössä. :D Ihailen näkyä suuresti. En kuitenkaan itse kykenisi samaan. Ajattelen että olen etuoikeutettu kun olen tutustunut näihin ihmisiin. Hienoa porukkaa.

Ensi kerralla voisi vaikka puhua lestadiolaisten tyylistä..sekin nimittäin on mielenkiintoista. 

Kauniita unia rakkaat <3

ps. Mä tein äsken sairaan hyvää kanakeittoa. Satte reseptin myöhemmin. :)

 

Kommentit (15)

anonymous

Heippa! Ois tosi mukava kuulla lestadiolaisuudesta :) kaikki vain aina pahaa puhuvat, joten kiva että on muitakin mielipiteitä(:

Olivia

Tosi hyvä kirjoitus Didem! Olen seurustellut kahdeksan vuotta entisen lestadiolaisen miehen kanssa ja sivusta seurannut tätä samaa. Poikaystäväni perhe on aivan mahtava! Sisaruksia on 15. Äitinsä on hyvä ystäväni, jonka kanssa voin jakaa ajatuksia.. Ja oikeestaan elänyt heidän kanssaan varhaisnuoruudesta lähtien. Meillä on ollut mahtavia keskusteluja uskosta, elämästä yms. Vaikka osa perheestä ei kuulu enää uskoon, he ovat kuitenkin saaneet paljon tukea, rakkautta ja tärkeä jonka minäkin olen oppinut, on anteeksi anto.:) tietenkin siihen uskontoon kuuluu vaikeitakin asioita, päätöksiä yms, mutta nään tämän asian rikkautena!:) olen saanut ihaniin ihmisiin tutustua<3 tulen itse aivan erilaisesta perheestä.. Joten todellakin on ollut siisti seurata tätä elämää, superäidin arkea joka tästä uskosta , lapsistaan nauttii<3 minusta ei olisi todellakaan pyörittämään suurperheen arkea, joten nostan hattua näille ihmisille, kunhan se lähtee hänestä itsestään.. Että on elämässä onnellinen:) ps. Oot ihan mahtava, avoin ja ilonen persoona!

Lestadiolainen

Hei hauska kuulla lestadiolaisuudesta "ulkopuolisen" silmin, itse sitä monesti nimittäin miettii että miltähän ulospäin mahtaa näyttää. Ihanaa, että olet päässyt tutustumaan perheisiin ja näkemään sitä aitoa menoa. Odotan nyt esikoistani ja toivon todella että saadaan lapsia enemmänkin, 11 lapsisesta perheestä tulevana olen sitä mieltä että sisarukset on parasta ja se huumori ja meininki mikä suurperheessä vallitsee on ainutlaatuista.

Mietin vielä tuota että miten rakkaus riittää. Oma kokemukseni on, että se on vain kasvanut jokaisen lapsen myötä. Ja jos lapsia on paljon, he eivät ole kaikki pieniä samaan aikaan ja tarpeet on erit. Aina on vanhemmilla ollut silti aikaa kuunnella, keskustella ja halata.

Huh, anteeks tulipas tekstiä (voisin vieläkin jatkaa mutta lopetan nyt tähän) mutta haluaisin että ihmiset näkisivät kaikkien ennakkoluulojen ja negatiivisuuden taakse, miten mahtavaa porukkaa sieltä löytyy!

Ps. Mielenterveyshäiriöt ja muut sairaudet ovat asia erikseen, on oikein että niihin puututaan ja apua tulee saada, näitä löytyy myös lestadiolaisten keskuudesta ihan samalla tavalla kuin koko muusta väestöstä. Tuskin yhtään sen enempää. Median voima vaan on valtava..

Eve

Kivasti kirjoitettu!:) Täällä toinen lestadiolainen ilmoittautuu. Oon lukenu jo kauan sun blogia ja tykkään sun tyylistä! Innolla odotan minkälainen on sun näkemys lestadiolaisten tyylistä ;) Voisitko joskus kirjoittaa postauksen vaatteiden laadusta? Mitkä merkit sun mielestä on laadukkainta kamaa jne... Itse olen viimeaikoina alkanut miettiä et kannattaisko kaiken halppiskrääsän sijaan panostaa oikeesti kalliimpiin, mutta laadukkaampiin vaatteisiin. Tuntuu et perus halpisvaatteet - vaikka olisivatkin kivan näköisiä - menevät jo parin käyttökerran jälkeen sellaiseen kuntoon ettei niitä jaksa enää kovin monesti päälleen pukea :/ Olis kiva kuulla sun kokemuksia eri merkkien laatueroista! :)

f

Moikka:)

Sun blogia on ihana lukea<3 Odotan niiin seuraavaa postausta! Kävin kerran suvareissa ja olen että wau! Ihania vaateyhdistelmiä, ja muutenki se kokonaisuus sekä miehillä että naisilla.. Useat naiset synnyttäny monta lasta ja niin upeen näkösiä!<3

P

Olen kans entinen lestadiolainen. Olenkin aatellut että onkohan sun mies entinen lestadiolainen, ko 5 muksua oli ennestään. :) (vai oliko niitä 4..)

Anna-kaisa

Mun yksi hyvistä ystävistä on lestadiolainen. Koen ystävyytemme rikkautena. Vaikka olemme uskontomme takia erilaisia, se kuitenkin jollain tasolla yhdistää. Ystäväni sai juuri ensimmäisen lapsen. Hänen lestadiolaisuutensa ei kuitenkaan haittaa yhdessä oloamme millään tavalla. Emmekä juurikaan puhu siitä. Puhumme normaaleista tyttöjen jutuista. Itseäni kuitenkin kiinnostaa lestadiolaisuus ja onneksi mulla on ihana ystävä, joka kertoo mielellään asioista.

Lilo

Sitä helpolla luo mielikuvan ihmisestä kun ei tiedä. Olin ajatellut, että sulla on joku vanhempi varakas mies joka on löytänyt nuoren "pikkuvaimon" joka voi hengailla kotona chanel laukun kanssa hihitellen. Ja että miehesi lapset on suunnilleen ikäisiäsi. Oli kiva kuulla sinun ja miehesi taustaa.

Satu

Hei.
Kiva kirjoitus kaikenkaikkiaan. Olen itse vanhoillislestadiolainen, mutta minusta lahkosta puhuminen on väärin ja harhaanjohtava. Olemmehan yhden herätysliikkeen jäseniä ja siis evankelis-luterilaisia.
Minulla on vain kolme lasta, vaikka oletin saavani enemmän, koska olemme mieheni kanssa molemmat isoista perheistä. En ole koskaan käyttänyt ehkäisyä enkä koe olleeni "synnytyskone" tai robotti, kuten asian ilmaisit.
Minulla on oma ura ja työ, josta saan palkkaa ja koen tekeväni työtä, josta saan tyydytystä.
Olen terveydenhoitoalalla ja luulen tietäväni, mistä puhun, kun sanon, että meidän joukossa on vähintään yhtä paljon kuin muissakin terveitä, onnellisia ja elämäänsä tyytyväisiä naisia.
Usko tuo elämään sisältöä ja syvyyttä.
Toivon, että Sinä saat nauttia miehesi perheen seurasta vielä pitkään. Ja varmaan Luca saa vielä lisää serkkuja.
Kaikkea hyvää elämääsi.

nimetön

Tiedätkö, olen aina ajatellut, että sinä olet lestadiolaistytön näköinen. Juuri sinun näköisiäsi tyttöjä istuu pikkukaupungin ry·llä rivikaupalla. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram