Kvinoa, tämä terveellinen ja eteläamerikkalainen hiilihydraattipitoinen ruokakasvi pääsi eilen kattilaani kiehumaan ensimmäistä kertaa. Olen kyllä syönyt kvinoaa monesti ja rakastan sitä ylikaiken, mutta en ole uskaltanut kokeilla sitä itse. Olen aina kuvitellut sen teon olevan tällaiselle peruskokeille liian haastellista ja aivan väärässä olen ollut. Illallisesta tuli taivaallinen. Kun mieheni tuli treeneistä kotiin, kynttilät paloi, pöytä oli katettu, koti tuoksui hyvälle ja Lucalla oli iltatanssit menossa. Mulla oli niin hyvä olla. :)) Syötiin ja katsottiin telkkarista Possea. <3

Toivottavasti kokeilette joskus tätä ruokaa ja kerrotte mielipiteenne mulle.

Kvinoassa on muuten enemmän proteiinia kun riisissä ja se sisältää paljon ravintokuitua, rautaa, fosforia ja magnesiumia.

RUOKAOHJE

Kvinoasalaatti:

Tarvitset kurkkua, tomaattia, kvinoa, avokado, raejuusto, pinjansiemen.

Liuota ensin kvinoa kylmässä vedessä 20 minuuttia. Kaada vesi pois siiviliän läpi ja kaada kvinoa takas kattilaan jonka jälkeen keitä niitä noin 15 minuuttia kannen alla. Täytä siis vettä niin paljon että kvinoat peittyy. Kiehauta ensin ja laske alemmalle lämmölle. 15 minuutin jälkeen nosta kansi ja anna jäähtyä. 

Paloittele salaattiainekset kulhoon, kaada kvinoa mielesi mukaan sekaan. Paahda pinjansiemenet ja viimeistele salaatti siemenillä.

Salaatti ei kaipaa oliiviöljyä tai mitään muutakaan dressingiä. 

 

Marinoidut uuniporkkanat:

Paloittele porkkanat tikuiksi ja kaada uunivuokaan. Mausta sitruunamehulla, hunajalla ja yrteillä. Uunissa 200 astetta noin 30 min.

Uunilohi:

Mausta mielesi mukaan. Laita uuniin 200 astetta noin 20 min.

 

 

Jälkkäri onkin sitten vähän hämäys, koska lautasella on ihan vain kaupasta ostetut valmis suklaakeksit ja tuoreita mansikoita nätisti aseteltuna ;) Hyviä kuitenkin!

Puss ja Hyvää Joulun odotusta murut <3

Kommentit (3)

Mia

Kiitos kivasta blogista Didem :) Olisiko sinulla vinkkejä mitä kannattaa nähdä ja tehdä Zürichissä, jos on vain yksi iltapäivä aikaa?

Mia

Kiitos vinkeistä, tuli tehtyä juurikin kierros rautatieassalta rantaan ja takaisin Niederdorfin kautta - Sprüngli oli valitettavasti liian täynnä mutta macaroneja tarttui kuitenkin matkaan :) Jules Verneen sit seuraavalla kerralla. Hyvää joulunaikaa sinulle!

P

Tämän kasvin nimi on kvinoa, ei kvino. Syödään siis kvinoaa ja kaadetaan kvinoa kattilaan. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram