Photos by Janita Autio

Kiinnostava ilmiö, josta ajattelin kirjoittaa muutaman sanan. Jonkun aikaa sitten kuuntelin keskustelun tästä ajankohtaisesta aiheesta. Henkilöbrändäys. Keskustelussa pohdittiin mm. sitä, miksi joka paikkaan haetaan nykyään sosiaalisesti taidokkaita ihmisiä? Kuinka omaa henkilökuvaa voi muokata ja harjoittaa. Verkostoitumisen tärkeys. 

Henkilöbrändi on kuva, joka muilla on meistä. Se koskee sekä läheisiä ja muita. Ihmisten tarinat tuovat kiinnostavuutta. Pitääkö kaikilla nykyään olla tarina? - Jos on tarina, niin luultavasti jää paremmin mieleen.

Miten henkilöbrändiä voi rakentaa? Itsensä kohdalla se ei aina ole niin helppoa. Kuinka brändään itseäni, jotta se ei mene liialliseksi mainostamiseksi? On hyvä tunnistaa omat vahvuudet...(mitkä ne mun vahvuudet olikaan? Miksi heidän kannattaisi valita minut tähän työhön? Mikä tekee minusta mielenkiintoisen bloggaajan?) Ei saa kuitenkaan mainostaa itseään ja käyttää adjektiiveja, ilman katetta. On hyvä pystyy todentamaan joku asia. Keksi vertaus, äläkä vain sano. Jos sanot olevasi motivoitunut, niin kerro myös miten se näkyy sinussa. Jokaisella meillä on vahvuuksia ja niistä kannattaa lähteä liikkeelle. Heikkouksia ei tarvitse tuoda heti framille. 

Työpaikoilla odotetaan sitä, että tulet ihmisten kanssa toimeen. Jokaiselta yksilöltä tarvitaan perus tiimityöskentelyä. " I can do this" - asenne on aina vaan plussaa. Inspiroit sillä muita. Myös lääkärin työssä ammattiatidon lisäksi on todella merkittävää, miten kohtaa potilaan. Lucan kanssa kun ollaan käyty lääkärillä, niin on ollut ihana huomata, kuinka mukavaksi lääkäri on omalla käyttäytymisellään tehnyt Lucan olosta. Tämä ei aina ole itsestäänselvää.  

Monenlaisia taitoja tarvitaan. Harkitsemisen taitoja. Kyky kuunnella. Esiintymistä ja puhumista kannattaa myös harjoitella. Hankkiudu siis puhetilanteisiin. Ne on tilanteita, jossa esittelet itsesi (juurikin sitä henkilöbrändäystä). Millä tavalla haluat, että jäät sen toisen henkilön mieleen? Kohtaan uusia tärkeitä ihmisiä blogimaailmassa lähestulkoon päivittäin. Mietin usein minkälaisen kuvan annan itsestäni? Olenkohan tarpeeksi ammattitaitoinen, osaanko minä tämän homman? Tulen aina siihen lopputulokseen, että tärkeintä on olla aito oma itsensä. Jos on motivoitunut, luova, innostunut, tavoitteellinen, strateginen ja aidosti kiinnostunut, niin se kyllä huokuu läpi ja näkyy väistämättä haastattelu/keskustelutilanteessa. Töitä tai yhteistöitä hakiessa, on hyvä tuntea työnantajan edustamaa brändiä. Miksi haluan tukea juuri tätä brändiä ja miksi sovin yhteistyökumppaniksi. Nykyään otan selvää asioista etukäteen. Omalla alallani, vaikutan  myös pukeutumisella henkilöbrändiini. 

Millaista sisältöä haluan tuottaa? Kuinka paljon haluan antaa itsestäni? Miten haluan vaikuttaa muihin ihmisiin? Miten olla esimerkillinen nuoremmille lukijoilleni? Asioita, jotka ei aina ole ollut ensimmäisenä mielessä, mutta joiden merkitys on kasvanut paljon viime aikoina. Halu vaikuttaa positiivisesti on suuri. 

Minkälaisia suunnitelmia teillä on pääsiäiseksi? Minä tulen viettämään pääsiäisen ihan kotioloissa vaan. Ajatus olla vaan kotona, treenaa, nähdä ystäviä, pötkötellä sohvalla, käydä elokuvissa, kokkailla vaikkapa kesäkurpitsakeittoa..houkuttelee suuresti. :)

xx Didem

Kommentit (9)

Jenni New life
Liittynyt24.11.2015

Mielenkiintoisia mietteitä. Itsekin olen pyöritellyt toisinaan ajatuksia henkilöbrändäyksestä ja siitä, kuinka tärkeää se tuntuu nykyään olevan. :)

Vierailija

Hei! Hyviä ajatuksia Didem ja kauniita kuvia <3 taas jälleen! Vitsit onko turkis kauan sit ostettu? Koittanu metsästää itellekki epätoivosesti :(

Vierailija

Olet niin kaunis Didem! Pyysin aiemminki stailaus juttuu niin todellakin olis kysyntää aivan varmasti! Vaikutat ihanalta tyypiltä hyvällä maulla ja siin olis sulle hyvä stylistin uran alku ;)

Christa

Miten voit näyttää joka kuvassa niin upealta ja hehkeältä! <3 Oot saanut mut ajattelemaan oman blogin perustamista. Muoti ja kirjoittaminen ovat lähellä sydäntä ja siihen päälle sun upea blogin innostus siihen. Ja aivan ihanat vaatteet taas, mistä oot löytänyt noin kivan turkin?

Vierailija

Upea Didem, et arvaakkaan mikä on mun joka illan puuhailua! Otan macin käteen ja alan selaa sun blogin vanhoi postauksii. Alotin aivan alusta ja käyn aina niin paljon kun jaksan. Nyt on vuosi 2014 juuri alkanut, haha :D Oot jo sillon ollut kyllä muista erottuva ja inspiroiva bloggari. Vahva tyyli ja vahvat ajatukset <3 Oon suhteellisen uusi lukija sulle, mutta haluun olla mukana sun blogissa. Nyt oon enemmänkin koukussa, mutta mikäs siinä kun niin ihana tyyppi oot ;)

Saaga

Täytyy tunnustaa, että en juurikaan seuraa säännöllisesti muita blogeja, mutta tää sun on poikkeus ☺ Kuvien ja sisällön lisäksi siksi, että tästä välittyy aitous 💙 Hyvää Pääsiäistä!

Vierailija

Oot ihana Didem <3 Olis niin ihana tuntee sut mut oon vasta 17 haha! Järkkää joskus jotain stailaust olis mahtavaa! <3

Vierailija

Pakko taas kommentoida, että oot kyllä valtavan kaunis ihminen niin sisäisesti kuin ULKOISESTI <3 sulla on super magee tyyli kyllä, pitääkin lisää snapissakin niin näkee arki lookkejakin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram