Muistatteko kun yritin keksiä Stefulle ja mulle uutta lounaspaikkaa viime postauksessa? - No, päädyttiin kuitenkin samaan vanhaan, tuttuun ja turvalliseen Ravintola Teatteriin. Siellä tulee oltua päivät ja yöt. En tiedä onko se hirveen hyvä juttu. Onneksi sain kommenttiboxiin hyviä ravintola suosituksia teiltä. Onko kellään kokemuksia Köket nimisestä ravintolasta? Sinne haluan seuraavaksi. 

Nyt mä vaan höpisen ravintoloista..vaikka otsikossa lukee jotain ihan muuta. Olen jo aikasemmin varmaan kertonut että paras ystäväni Stefu menee naimisiin nyt kesällä. Niistä häistä tulee upeat. Fiilisteltiin lounaalla tulevaa sormusta, käytiin läpi vieraat, mietittiin dresscodea, selailitiin hää instakuvia. Kaikkee ihanaa. Olen niin onnellinen heidän puolesta. Täydellinen pari.

Ainoa asia mikä mua jännittää jo nyt, on puhe. Siis mä olen maailman huonoin pitämään puheita, ellen ole opetellut sitä ulkoa/lue sitä paperista. Yleensä kun mä avaan suuni ja alan kertomaan jotain juttua, niin kukaan ei kuuntele. Jutun pointti jää jonnekkin matkan varrelle tai sit sitä ei edes ole. Sellaista lahjaa en valitettavasti ole saanut, että osaisin hauskuttaa muita ja fiilais mun heittoja. :D

Haluaisin pitää puheen ruotsiksi, koska se on kuitenkin mun äidinkieli ja myös meidän yhteinen kieli, mutta ongelma on se että häissä on myös vieraita, jotka eivät puhu suomea eikä ruotsia. Voiko puheen silti pitää ruotsiksi? Vai pitäiskö sen olla englanniks? Sit vasta jännittää. Laitan muuten myös tosi paljon turhia välisanoja lauseisiin, sillon kun mua jännitttää. Help me. Laulaa ja esiintyä voin ilman että hermostuttaa millään tavalla ja siis koulussa olin myös hyvä pitää esitelmiä, mutta se on ihan eri juttu puhua parhaalle ystävälle ja isolle väelle. 

                                                                                           xx Didem

Kommentit (8)

iida

Pidä vain puhe luontevammalla kielelläsi ja käännä puhe niille, jotka kyseistä kieltä eivät osaa. Määrätty istumajärjestys ja ruotsia osaamattomille kirjoitettu käännös paikalle odottamaan.

sallyy

Jos kaikki juhlissa ymmärtää suomea, pitäisin sen suomeksi. Ja varmaan suurin kompastuskivi puhetta pitäessä on just toi, että ajattelee, ettei osaa puhua ja käyttää liikaa välisanoja jne. :D Häissä kuitenkin sitä sun puhetta kyllä kuunnellaan, no worry! Ehdotan, että kirjoitat sen täysin valmiiksi paperille ja sit vaan harjoittelet sitä yksin vaikka kotona, luet jollekin kaverille tai videolle tms. Lopulta huomaat, että osaat sen jo aika hyvin. Itse tilaisuuteenkin voi ottaa sen paperin, mutta siinä helposti huomaa jo tietävänsä hyvin, mitä aikoo sanoa, ja paperi on vaan sitten apuna. :) Hyvä siitä tulee, puheet on mitä mahtavimpia lahjoja, jos niitä vähän miettii etukäteen!

Ohikulkija

pikku vinkki, tee puhe kirjemuodossa ja luet sen paperista :) Jännittäjänä sain tämän vinkin siskoni häistä ja pidin sen itsekin kaasona ollessa. Henkilökohtainen, mutta jaettu kirje kaasolta morsiammelle. "Heinäkuun se ja se päivä, rakas x..." <3

C

Hei! Puhe mielestäni tulisi pitää ruotsiksi sillä teidän ystävyyskieli on se. Näin yleensä toimitaan. Olen ollut juhlissa jossa ruotsinkielisiä, suomenkielisiä ja heidän ulkomailla asuvia ystäviä. Jokainen puheenpitäjä piti puheen omilla kielillään, eli yhteisellä convo kielellä :D dont worry, puhe menee hyvin ja kun aloitat tarpeeksi aikaisin työstämisen niin ei ole jännitettävää!

Karoliinaaa

Serkkuni häissä morsiamen äiti "piti puheen" joka oli tehty etukäteen ja heijastettiin screenille.. Esityksessä näkyi kuvia molempien lapsuudesta nyky hetkeen, taustalla koskettava musiikki ja morsiamen äiti kertoi videolla tarinaa - monet vieraat olivat tippa linssissä..:) Tämä mahdollistaisi eri kielille "tekstitykset" videon alareunaan ja sinä voisit skipata julkisen puhumisen :) taitava editoija tekee todella näyttävän videon ja siitä jää hyvä muisto!

Peti

Heippa! Kiitos blogistasi, se on aivan huippu hyvä! 

Itse olen samassa tilanteessa, ystävä on menossa naimisiin ja pyysin minua kaasoksi. Sanoin jo heti alkuun, että haluan auttaa kaikissa hääjärjestelyissä yms mutta en pysty mitenkään pitämään mitään kaason puhetta tai juontamaan... Morsian ymmärsi esiintymiskammoni ja pyysi sit muita henkilöitä puhetehtäviin. Tsemppiä sulle kuitenkin! Jos olisin sinä, niin pitäisin puheen suomeksi :) 

Vierailija

Har det bara svenska. Jag vet själv att de e mycket lättare tala sitt eget språk. Hoppas det går bra!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram