Kirjoitukset avainsanalla la

Ajoin yksin Malibu Pierille kuuntelemaan omia ajatuksiani. Tarvitsen tällaisia päiviä aina silloin tällöin. Viihdyn itseni kanssa ja olen entistä energisempi, kun palaan perheeni luokse. Muutama tunti riittää.

Istuin laiturin penkillä ja seurailin ohikulkijoita, aaltoja ja pohdin mielessä pyöriviä asioita. Pierillä oli erittäin viihtyisä merihenkinen ravintola, jossa lounastin ja vastailin kommentteihin läppärillä. Söin erittäin hitaasti lounaani (grillattua parsaa ja salaattia) nauttien lasillisen viiniä rauhallisessa nurkkapöydässä, josta oli täysnäkymä merelle. 

20 minuutin automatka takaisin kotiin Pacific Coast Highwayta pitkin hiljaisessa autossa, kuunnellen meren hulinaa ja kovaa tuulta täydellisti treffini itseni kanssa .:D

Osaatko sinä viettää aikaa itsesi kanssa? Muutenkin kuin vain käydä salilla/lenkillä. Minusta on tärkeää että ottaa aina silloin tällöin aikaa itselleen ja käy yksin vaikka elokuvissa, museossa, syömässä, konsertissa yms..

Jos ette ole kokeilleet niin suosittelen varaamaan kalenterista treffit itsenne kanssa. Virkistävää!

 

 

Kommentit (8)

lintunen

Itselläni ei ole kuin pari hyvää ystävää ja sen vuoksi olenkin kehittänyt parhaimman seuralaisen itsestäni. Siinä on puolensa, kun ei tarvitse tehdä kompromisseja, mutta toisaalta sosiaaliset taidot ruostuvat. Sosiaaliset taidot ruostuvat juuri sen vuoksi, kun viettää liikaa aikaa itsekseen. Itse rakastan olemista veden äärellä ja kuunnella aaltojen lipsuttelua. Vielä hyvä musiikki korvanappeihin ja katsominen horisonttiin. Voisin tehdä työkseni horisonttihaaveilua. Se on niin ihanaa ja luo paljon voimia. Minulle tulee kauhean ahdistunut olo, jos en säännöllisesti pääse rannalle viettämään aikaa. Se on oma pakokeinoni arjesta ja haluankin tulevaisuudessa asua meren tai järven rannalla. Jos ei pääse rannalle niin korkeat kalliot hyvillä näkymillä on myös lempipaikkani arjesta irtautumiselle.

Elokuviin tai kunnollista illallista en ehkä pystyisi syömään itsekseni, mutta paljon kaikenlaista muuta pystyn tekemään yksin.

Mery

Hyvä kirjotus :) Itsekin rakastan olla yksin ja tarvitsen yksinoloa päivittäin.

Sari

Vaikka olenkin seurallinen ihminen, niin rakastan yli kaiken yksinoloa. Mikään ei ole parempaa kuin istua hetkeksi alas ja olla ihan vain itseni ja ajatusteni seurassa.

Ps. Saanko kysyä mistä noi kengät on? :)

Vierailija

Olin ennen todella paljon yksin. Nykyään tuntuu etten osaa enää ollenkaan. Pitää alkaa harjoittelemaan jälleen. Kävin talvella leffassa yksin ja se oli yksi parhaista kokemuksista pitkiin aikoihin! Olisipa minullakin meri vieressä :)

H

Joskus tekee hyvää olla yksin ja ladata akkuja täyteen. :)
Kun katson näitä kuvia niin vitsit ku minua harmittaa etten ostanut tuota ihanaa sinistä huivia kun kävin Foxtownissa. Ja tuo sinun uusi laukkusi - täys kymmpi! :D Pus!

IraCassandra

Mä tarviin omaa aikaa useita kertoja viikossa. Olen niin sosiaalisessa työssä missä pitää olla kokoajan läsnä ja skarppina ja puhua melkein kokoajan, että omaa aikaa kaipaa väkisinkin - ja sitä osaa myös arvostaa :) Hauskaa viikkoa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Esitin Reetalle muutaman kysymyksen kuluneesta kuukaudesta. Teitä on varmasti monta nuorta, jotka miettivät lastenhoitajaksi lähtemistä ulkomaille. Tässä Reetan näkökulma :) On ollut suuri ilo meille että Reetta on ollut täällä. <3 Toivottavasti Reetta pysyy jatkossakin osana meidän elämää. 

Millaista on ollut hoitaa Lucaa, mitä kaikkea olette tehneet yhdessä?

Luca on ihan huippu tyyppi, joten on ollut tosi kivaa viettää aikaa hänen kanssaan. Luca on tosi aktiivinen ja utelias kolmevuotias, ja pieniä koomikon elkeitäkin hänestä löytyy. ;) Yhdessä ollaan käyty ulkoilemassa puistoissa ja rannalla, tivolissa ja muutenkin liikuttu ympäri Santa Monicaa sekä eletty ihan perus arkea päiväunineen ja iltapesuineen. Luca malttaa istua tosi nätisti rattaissa ja se tekee matkanteosta iisiä! Yksi ilta oltiin Lucan kanssa kahdestaan ravintolassa syömässä, ja lopuksi eräs tarjoilija tuli kehumaan ettei ole koskaan nähnyt kenenkään lapsen istuvan noin nätisti ravintolassa :D Muutamat shoppailu- ja ravintolareissut on siis myös tullut yhdessä tehtyä.

 
Top viisi asiaa Los Angelesissa, Santa Monicassa?
 
Ensimmäisenä on ehdottomasti pakko sanoa aurinko ja lämpö! Joka aamu oon herännyt hymyssä suin kun aurinko jo pilkottaa vaikka kello on vasta 7 aamulla. Tuntuu että oon ihan energiaa täynnä ja valmis päivään! 
 
Ihmiset. Kaikki on niin ystävällisiä ja huomaavaisia, mua ei oikeestaan haittaa se small talk täällä yhtään vaikka suomessa en sitä kaipaakkaan. Äskenkin ruokakaupassa tutkin tuoksukynttilöitä, ja joku mies tuli siihen suosittelemaan että mitkä on parhaimpia. Tai kun olin juoksemassa portaita, kanssajuoksijat tsemppas mua ja se tuntu kieltämättä ihan mukavalta! 
 
Ruoka. Täällä on niin paljon hyvää ruokaa! Esimerkiksi ketjuravintoloissa on tosi paljon valinnanvaraa eikä hinnat oo päätähuimaavia. Panda Express, Five Guys, Chipotle, California Pizza Kitchen jne. Yougurtlandissa on ihan parhaat froyot ja päälliset. Täällä Santa Monicassa on myös monia tosi ihania pikku ravintoloita ja kahviloita. 
 
Shoppailumahdollisuudet. Tämä ei paljon kuvailuja kaipaa, kauppoja on paljon ja rahaa saa kyllä kulumaan! Mun suosikki shoppailupaikka täällä on ehdottomasti Camarillo Premium Outlets jossa on 160 liikettä, sinne tehtiin pari reissua ja sen kyllä huomasi lompakossa :D
 
Rantaelämä. Täällä on ihanan siistit ja hienohiekkaiset rannat, ja aivan rannan tuntumassa on ruokapaikkoja ja leikkipuistoja. Koko rannan mitalta menee myös lenkkireitti, joka on todella suosittu myös pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden keskuudessa. 

Paras juttu mitä olet kokenut täällä?
 
Mulla on ollut niin monta huippuhetkeä täällä, mutta yksi on ylitse muiden, nimittäin NHL-peli. Kävin katsomassa Anaheim Ducks vastaan Winnipeg Jets, ja oli ihan mieletön kokemus! Yli 17 000 katsojaa huutamassa suosikkiijoukkueensa puolesta ja tosi monilla on myös pelaajien paitoja päällä. Selänteen paita tuli vastaan lähes joka toisella Ducks-fanilla. :) Yksi fani kertoi, että Ducksien kotipeleissä, jos ottelu ei mene hyvin tai kaivataan muuten tunnelman nostatusta, kameramiehet etsivät Selänteen katsomosta ja näyttävät screenillä hänet ja yleisö syttyy totaalisesti. Sain myös tämän todistaa ollessani katsomossa. Lippu maksoi 200 dollaria, mutta istuin tosi hyvällä paikalla joten oli kyllä sen arvoista. 
 
Oli myös ihana viettää ilta hyvän ruuan parissa Los Angelesin downtownissa La Perch-ravintolan kattoterassilla, auringon laskiessa, livemusiikin soidessa taustalla. 


Millaista oli sopeutuminen meidän perheeseen?
 
Tosi helppoa! Mulla on ollut heti ekasta illasta alkaen tervetullut olo, ja siihen varmasti merkittävin syy on ollut avoimuus ja rehellisyys puolin ja toisin. Mulla ei ole ollut mitään tiettyjä työaikoja, vaan ollaan vähän tilanteen mukaan katottu miten toimitaan. Se on sopinut meille kaikille tosi hyvin. 

Olet 22 v ja opiskelet lastentarhanopettajaksi. Miten tämä kuukausi vieraassa paikassa ja vieraassa perheessä on kasvattanut/muuttanut sinua? 
 
Vaikka olinkin ”vain” kuukauden pois Suomesta, tuntuu että olen kasvanut tosi paljon. Minulla on niin henkisesti kuin fyysisestikin paljon parempi olla nyt, kuin silloin kuin saavuin tänne. Olin todella väsynyt ja stressaantunut koulusta, joten tämänkaltainen irtiotto ei olisi paljon parempaan saumaan voinut tulla. Kuukauden erossaolo poikaystävästä tuntui etukäteen hurjalta kun ei ollut sellaiseen tottunut, mutta koen tämän vain vahvistaneen parisuhdettamme.
 
On ollut mielenkiintoista seurata lastentarhanopettajan ammatin näkökulmasta Lucan kasvua ja kehitystä, kun asuu saman katon alla saa siitä paljon kattavamman kuvan. Olemme myös keskustelleet perheen kesken kasvatuksesta, he vanhempien näkökulmasta ja minä alan opiskelijan.

Jos saisit valita,tulisitko uudelleen?

Ehdottomasti, tämä on ollut yksi elämäni parhaimpia kokemuksia :) Ihania ihmisiä ihanassa paikassa <3

Minkä vinkin antaisit muille jotka haluaa lähteä ulkomaille "aupaireiksi” ?
 
Jos au pairiksi lähteminen kiinnostaa yhtään, älä jää epäröimään vaan tee se! Matkailu avartaa ja uudet kokemukset ovat aina tervetulleita, kävi miten kävi. Aina oppii jotain uutta, kielestä, kulttuurista, ihmisistä tai paikoista. Siltä minusta ainakin tuntuu tämän reissun jälkeen. Rohkeus, avoimuus ja valmius kohtaamaan uusia haasteita ovat tärkeitä luonteenpiirteitä. Niin minäkin vaan hyppäsin täällä auton rattiin ja ajoin monta tuntia toiselle puolelle kaupunkia katsomaan jääkiekkoa, sillon mentiin eikä meinattu! :D
 
Minusta on helpompaa ja varmempaa mennä tuttuun perheeseen au pairiksi, joten suosittelen sitä, jos kontakteja vain löytyy maailmalta. Toki olen kuullut monia tarinoita, kuinka tuntemattomasta perheestä on tullut todella rakas ja tärkeä, mutta au pairiksi lähteminen on kuitenkin tuuripeliä, eikä aina käy yhtä hyvin. Tottakai sukset voi mennä ristiin ihan yhtä hyvin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa.
 

Lisää kuvia Reetan reissusta löydätte hänen instasta @reettarei 

Saa esittää lisäkysymyksiä :)

Kommentit (6)

Jenna

Nyt kun mulla on aikaa niin on pakko tulla kehumaan, että sulla on upea tyyli! Näytät aina niin hyvältä! :)

justthinkaboutit

Toivottavasti ette maksaneet palkkaa, koska ilman työ lupaa on laitonta työskennellä USA:ssa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mustavalkoisissa kuvissa on jotain niin taiteellista, vanhanaikaista ja täydellistä tunnetta. Mulla on helmet päässä ;)  Jos lasit olis sellaset pyöreät niin voisin olla John Lennonin tyttöystävä :D hahah! Peace out!

Kuvat ovat viime sunnuntailta kun käytiin Santa Monica Pierissä. Reetta teki taas ihmeitä kameran takana ja sai napattua hienoja kuvia. John Lennonin tyttöystävä tittelin lisäksi kuvista tulee mieleen vähän hillitympi Coachella look. 

Lucalle koko reissun kohokohta tulee varmasti olemaan tämä tunnettu tivoli, jossa käytiin hulluttelee :D Lucakin on jo niin iso. Varsinkin täällä Jenkkireissun aikana Lucassa on tapahtunut valtava kehitys. Hän puhua pälpättää ruotsia ja suomea, välillä englantiakin ja koko ajan kyselee asioita. Niin se vauva-aika vaan on nopeasti ohi. 

Hei mukavaa viikonloppua rakkaat!  Mitä teillä on mielessä?

Me käytiin tänään Griffith parkissa katsomassa auringonlaskua ja Beverly Centerissä shoppailee. Löysin vihdoin ja viimein kauan haluamani kokovalkoiset superstarit. Joka paikassa näyttäis tämä malli olevan loppuunmyyty. Käykää checkaa siis mun magee uusin instakuva, jossa mun superstarit loistaa Hollywood kyltin vieressä ;) 

INSTAGRAM : BYDIDEM

Kuvat/Reetta

 

Kommentit (3)

I like your style <3

toi helminauha näyttää sairaan hyvältä! ja sun jalat! ne näyttää kilometrin pitkiltä! :D vau!
tuli mieleen esittää toive, olis kivaa jos postailisit jotain juhla-asuja kun nyt keväällä ja kesällä on tulossa paljon valmistujaisia, häitä, sukujuhlia, rippujuhlia, synttäreitä....you name it. Olis kiva saada inspiraatiota juhlapukeutumiseen! ps. mä rakastin sitä asua missä sulla on puuterin vaaleanpunainen paita,musta hame, vaalpun. lv ja korot. :) mun pitää yrittää tehdä copy cat:it. :D

K

Mun mielestä sun kuvat olisi onnistuneempia jos et poseeraisi ihan noin paljoa. Niistä tulisi vähän ammattimaisempia ja luonnollisempia. Sä olet niin kaunis mimmi ettei tarvii tehä sen enempää. Mutta tää on vaan lukijan mielipide, blogi on sun!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Moikka rakkaat.

Päivät ne vaan kuluu täällä. Tulen muuten tekemään postauksen johon teen 2 viikon matkasuunnitelman tänne Californiaan reissaaville. Sieltä voitte sitten poimia tai laittaa korvan taakse ne mieluisimmat kohteet ja nähtävyydet. Listaan käymisen arvoisia ravintoloita, puistoja, rantoja, nähtävyyksiä etc. :)

Yksi nähtävyys on Flower market Downtownissa. Suuntasimme tänne tänä aamuna ja voi että kun oli kaunista. Tällä alueella on muitakin kivoja kohteita, kuten fashion district, toy district, little korea, chinatown etc..

Toivottavasti kukat piristää teidänkin mieltänne ja käytte vaikka tänään kotimatkalla nappaamassa jonkun kauniin värisen kimpun koristelemaan kotianne.

Luca on aika hurmaava, eikö :) <3

Kuvat/Minä&Reetta

 

Kommentit (3)

Mona

Hei, mitä tuotteita käytä hiuksiisi ja kuinka saat ne noin ihanasti? Muotoiletko jotenkin vai kuinka tukkasi pysyy noin hyvässä mallissa? Itselläni ongelmana on hiusten lättäisyys, eikä hiukset meinaa pysyä tyvestä tuuheina ja kun yritän pitää hiuksia tuolla tavalla sivussa kuten sinulla niin omani valuvat jatkuvasti kasvojen eteen. Osaisitko antaa vinkkejä? :)

Jessie

Moikka,

puhutko hei siis turkkiakin hyvin? Tosi kiva idea tuo matkapostaussa, olleen itse suunnittelemassa matkaa sinne mut california ja pelkästään losi on niin valtava alue joss aon niin paljon juttuja ja nähtävää, että tuntuu et on vähän vaikea saada kiinni minne kaikkialle kannattaa mennä :) have a great day

Helin

Sulla on niin ihana blogi! <3 Harmittaa kun löysin sen vain vähän aikaa sitten. Se auttaa myös mulle parantamaan mun suomenkielentaitoa (olen tällä hetkellä oppimassa Suomea, muutan tänä kesänä Helsinkiin). Ja mikä on ihanampi on se että olet puoli Turkkilainen (koska mäkin tulen Turkista)! :)
p.s. Sun nimi muistuttaa mulle koko ajan kaksi biisit mitkä ovat todella hauskoja, ne niin kuin tulee mieleeni kun luen sun blogia (en tiedä onko se hyvä juttu vai, mutta silti). Ne biisit ovat "Didem Zara" Ibrahim Tatlisesista ja "Didem" Gunelista, ehkä sä tiedät jo, koska ne on kirjoitettu sun nimelle :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram