Kirjoitukset avainsanalla äitiys

Ostatko Lucallekin paljon vaatteita Zarasta?
 
Jonkun verran. Tosin minun äitini ostaa melkein Lucan kaikki vaatteet. 

Luca on aloittamassa tanssin harrastamisen, vai mitä? Mitä mieltä olet, jos hän isona haluaisi balettitanssijaksi?
 
Tärkeintä on tukea lasta ja lapsen intressejä. Kasvaessaan Luca kehittää koko ajan kiinnostuksen kohteita ja ne eivät välttämättä kulje käsi kädessä minun toiveiden kanssa, mutta sehän se tärkein juttu onkin. En halua että Luca kulkee minun polkua ja halujeni mukaan, vaan kokeilee ja yrittää harrastuksia laidasta laitaan. Jos hän innostuu baletista, niin tuen häntä 100 % siinä. Mikä tärkeintä, niin lasta pitää muistaa tukea ja kannustaa. Ei pelkästään silloin kun lapsi voittaa tai onnistuu. 
 
Tätä kirjoittaessa minulle tuli kova ikävä Lucaa, joka on tällä hetkellä päiväkodissa.

Ostatko Lucalle paljon leluja? 
 
En.

Oletko tiukka vai lepsu äiti?
 
Sopivan tiukka. Haluan että kun Luca kasvaa, niin koti on hänelle turvallinen paikka. Haluan että hän pystyy puhumaan minulle vaikeistakin asioista. 

Kehutko Lucaa paljon? 
 
Kehun sopivasti.
 
Pidän paljon Jari Sinkkosen ajatuksista. Tässä yksi linkki hyvään artikkeliin "hyvä itsetunto ei rakennu vain kehuista."
 
Oon aina halunnut olla nuori äiti ja edustat mulle just sellasta "unelmien äitiä" (=nuori, osaa vaalia omaa aikaa ja on ihanan rakastava omalle perheelle). Pelottiko sua aluksi yhtään, nuorena Lucan saaminen? Tai onko ollut joitain yllättäviä haasteita? :-) 
 
Voi kiitos, ihana kuulla. Lucan saaminen ei pelottanut. Minulla oli hyvä ja turvallinen olo kaikesta tulevasta. Luotin itseeni. Haasteita on tietenkin, se on luonnollinen osa äitiyttä. On tärkeää näyttää tunteensa avoimesti. Aina ei myöskään tarvitse jaksaa. Meillä on ollut se etu, että on todella hyvä tukiverkosto täällä Suomessa. Parisuhteen hyvinvointi, heijastuu myös lapseen. :)  
 
Muuttuiko vartalosi raskauden/synnytyksen myötä? Entä miltä sektioarpi näyttää nykyään? Urheilitko paljon raskauden aikana/sen jälkeen? Jäikö kehoosi muita näkyviä muutoksia kuin sektioarpi? 
Kaikki "pinnalliset" asiat mietityttävät eniten. 
 
Liikuin paljon raskauden aikana. Kävin salilla ja pitkillä kävelyillä. Raskaus toi minulle vain vatsan ja sekin lähti sitten synnytyksessä. Extrakiloja ei tullut, sen sijaan painoin vähemmän kuin ennen synnytystä. Voi olla että "stressi" ja elämänmuutos vaikutti painonlaskuun. Sektioarpi on pieni, siisti ja melkein näkymätön. Bikinrajan alapuolella, joten sitä ei näe, eikä se häiritse minua lainkaan. Rasvasin itseni päivittäin, jotta välttyisin raskausarvista, söin terveellisesti ja pidin huolta kunnostani. 
 
Sketion jälkeen pyrin liikkumaan varovasti. Vatsalihastreenit aloitin ehkä pari kuukautta sektion jälkeen. Toipuminen on hyvin yksilöllistä ja pitää kuunnella omaa kroppaansa. Lapsen myötä arkiliikkuminen tuplaantui minulla. Lapsen kanssa touhuminen käy siis välillä ihan urheilusta. 
 
Julkaiset paljon kuvia pojastanne, joista hänet tunnistaa selvästi. Aiotko tehdä niin jatkossakin hänen kasvaessa? Mietitkö mahdollisia negatiivisia seurauksia, jotka kohdistuisivat Lucaan (luin saman vauva.fi keskustelun ja tulin siihen tulokseen että en haluaisi yhtä ilkeämielisten ihmisten katsovan lapseni kuvia)? 
 
Kyllä mietin, paljonkin. Hänen roolinsa blogissani vähenee kyllä iän myötä. Voin kirjoittaa äitiydestä ja olla äiti täällä, ilman että hänen kuvat esiintyvät siellä. 
 
Olen ymmärtänyt, että olet opiskellut varhaiskasvatusta ja olet tutkintoa vaille lastentarhan opettaja. Miten oppimasi näkyy joka päiväisessä äitiydessäsi?
 
Joo, opiskelin Arcadassa sosionomi linjalla, jossa sai lastentarhanopettajapätevyyden. Varhaiskasvatuksesta on näin yleisellä tasolla ollut hyötyä, mutta ei se kyllä näy joka päiväisessä äitiydessä. Oma lapsi on oma lapsi. En kasvata lastani kasvatuskirjan kautta. 

Millainen olet kurinpitäjänä? Saako Luca tehdä ihan mitä haluaa? Miten asetat rajat hänelle?
 
Olen tiukka, eikä Luca saa todellakaan tehdä mitä haluaa. Kuri tuo myös tietyn turvan lapselle. On erittäin tärkeää että lapselle asetetaan rajat.

Kuinka rajoitat sitä mitä kaikkea materiaa/leluja hän saa?
 
Joka viikko ei tarvitse ostaa uusia leluja. Tällä hetkellä sakset ja leikkaaminen on kova juttu. :) Jos aikuisella on mielikuvitusta, niin se myös tarttuu lapseen. Materia ja uudet lelut ei tee leikistä sen parempia.

Mikä on asenteesi tabletti/tietokonepeleihin noin nuorelle lapselle?
 
On mielenkiintoista seurata kuinka noin pieni ihminen osaa käyttää tablettia paremmin kuin aikuinen. Meillä on peliajat kotona ja yleensä tablettia käytetään autoreissuilla/lentomatkoilla. Luca sai oman tabletin 3-vuotis synttärilahjaksi ja siihen tablettiin on ladattu hänelle sopivia pelejä. 
 
Luin jostain että olis tehty tutkimuksia asiasta ja että tabletin käyttö auttaisi huomion ja tarkkaavaisuuden jakamista. Eli uskon että tabletista on jotain hyötyäkin. Tablettia ei saisi käyttää pelkästään sen takia että saatais lapsi hiljaiseksi.
 
Saako Luca katsoa telkkaria? Miten rajoitat vai rajoitatko?
 
Luca katsoo aamuisin pikkukakkosta ja iltapäivällä satunnaisesti ruotsin tai suomenkileisiä lastenohjelmia.

Mikä on asenteesi varhaisoppimiseen: esim. lukemisen, kirjoittamisen tai math dots -systeemin avulla opettamiseen Lucan ikäisille ja häntä nuoremmille?
 
En ole perhtynyt tähän math dots systeemiin. Kolme vuotiaan tai alle ei vielä tarvitse opetella/osata lukea, kirjoittaa tai laskea. 

Aiotko jossain vaiheessa suojella hänen identiteettiään netissä (esim. kasvot peittoon)?
 
Lucan rooli blogissani vähenee kyllä iän myötä. 

Mitä uskoa toteutat tai opetat Lucalle? Esim. rukoiletteko iltarukouksen?
 
Usko ei ole ollut näkyvässä roolissa vielä. Joskus luetaan iltaruokus. 

Kuinka jaatte Lucan kasvatuksen miehesi kanssa? Jos Lucaa pitää ojentaa jostain, oletko se yleensä sinä vai miehesi? Vai suunnilleen yhtä usein molemmat? 
 
Molemmat. :) Mieheni on niin paljon kotona, että Lucan kasvatus on aika 50/50. 
 
Raskausajan must vaatteet kiinnostavat kovasti! Myös kaikki ihonhoito yms. raskausaikana. Rasvasitko itseäsi raskausarpien pelossa? Jos niin millä tuotteella ?
 
Rasvasin itseäni päivittäin. En tiedä auttoiko se rasvaaminen, vai onko kyse vain ihotyypistä, mutta yhtäkään raskausarpea ei jäänyt. Rasvasin ihan normi bodyshopin coconut voilla. 
 
Saumattomat leggarit oli kova hitti raskausaikanani. Ostin niitä Miamista silloin monta paria, ne olivat erittäin mukavat. H&Mltä hankin yhdet mustat raskauspillifarkut, mutta muuten käytin vain löysiä paitoja tai mekkoja. Oma melipiteeni raskausvaatteisiin ei ole kovin positiivinen, mutta onneksi tänä päivänä löytää myös normipuolelta vaatteita jotka sopivat raskaanaoleville. Eli jos nyt olet raskaana niin isot löysät neuleet ja mukavat leggarit on hyvät. Syksyn pitkät villakangastakit ilman nappeja (pelkällä vyötärö "vyöllä") sopivat hyvin raskaanaoleville, koska vyön voi solmia oman maun mukaan, eikä takki kiristä mistään. 
 
Menetätkö ikinä hermojasi lapsen kanssa? Huudetaanko teillä? Saako myös nuo vaikeat/väärät tunteet näkyä arjessa? 
 
Kyllä ne näkyy, olen niin tunteikas ihminen. Myös Luca on erittäin herkkä. Välillä menetän hermoni ja korotan ääntäni. Paha mieli tulee heti. Se 10 laskeminen pitäisi muistaa joka tilanteessa. 
 
Imetitkö Lucaa? Jos imetit, kuinka pitkään se kesti?
 
Imetin alle pari kuukautta. Samaan aikaan Luca sai myös korviketta (varsinkin öisin). Imetys ei ollut mun juttu. Vaihdoin kokonaan korvikkeeseen kun Luca oli reilu pari kuukautta vanha. Hän nukkui paljon paremmin, koska vatsakin täyttyi. En ole katunut päätöstäni hetkeäkään. 
 
KIITOS kaikille kysymyksistä. Toivottavasti olette tyytyväisiä vastauksiini. Jätin vastaamatta yhteen ruotsinkieliseen kysymykseen, koska se liittyi mieheni lapsiin ja mieheeni. Teille jotka ymmärrätte ruotsia niin pieni loppukevennys, joka tuo hymyn huulille. Linkki alla.
 
 

  

Kommentit (2)

Tiiuli
Liittynyt17.11.2015

Vaikutat vanhemmuuden suhteen "jalat maassa tyypiltä" :) :) Parisuhdetta kuitenkaan unohtamatta. Mekin käymme mieheni kanssa silloin tällöin treffeillä, vaikka perhe on paras!
Rentoa viikonloppua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ensimmäiset vastaukset äitiyteen liittyen :) Kiitos kysymyksistä. Huomasin että näpyttelin kauheeta vauhtia, kun näihin oli tosi helppo vastata. Aihe on niin tärkeä ja lähellä sydäntä, että vastaukset tuli ihan luonnostaan.

Millaisen elämän toivoisit Lucan saavan?

Terveen, onnellisen, kunnollisen ja rakkautta täynnä olevan elämän. Toivon Lucan saavan oikeat työkalut elämää varten meiltä vanhemmilta. Elämä on selviytymistä ja jo pienestä saakka vanhempien tehtävä on tukea lasta selviytymään.  

Miten saat lapsen viihtymään esim pitkillä lennoilla kun reissaatte?
 
Lucan kanssa matkustaminen on ollut aina suht helppoa. Hän on aina viihtynyt autossa ja lennoilla ajan saa kulumaan ipadilla ja kirjoilla. Hankalin vaihe oli ehkä silloin kun Luca oli jo oppinut kävelemään ja hänen piti koko ajan saada liikkua. Luca sai nyt 3-vuotis synttärilahjaksi oman minipadin, jonne olen ladannut pelejä. Auttaa hurja paljon pitkillä matkoilla tai myös ravintoloissa. 
 
Miten viimeisimmilläsi vielä matkustit lentäen ja kuinka pitkiä lentomatkoja? 
 
Finski sallii normaaliraskauden aikana vielä 38 viikolla lyhyiden lentojen lentämisen. Minähän lensin paljon Zürich-Helsinki väliä. Lensin myös Israeliin lomailee aika viimeisilläni. Raskauteni oli helppo ja lentäminen sujui hyvin. Pitää kuunnella itseään ja kehoaan. Raskauden loppuvaiheessa lentoyhtiöt kuitenkin vaativat lääkärintodistuksen, jos lentää kansainvälisiä lentoja.
 
Är du inte rädd att Luca blir bortskämd eftersom han får så mycket uppmärksamhet? Jag vet att han har halvsyskon men dom ser han ju inte så ofta?
 
Jag får bara hoppas på att han inte blir de. :) Han får ju nog mycke uppmärksamhet, speciellt hos mina föräldrar. Halvsyskon och dagis ger motvikt till det hela.

Vilket är Lucas starkaste språk? Du talar svenska med honom, din man talar finska - var ska han gå i skola? Vilke språk känner du att är viktigaste att han kan?
 
För tillfället e de nog kanske finskan (ganska 50/50). Vi talar ju finska hemma med min man. Jag talar svenska med Luca och dagiset Luca går i är tvåspråkigt. Luca är i svenska gruppen. Jag tycker att det är lika viktigt att kunna sina båda hemspråk. Om Luca nånsin börjar skolan i Finland, så vill vi nog att han ska gå i en svensk skola.  
 
Olisitko halunnut mennä naimisiin ennen lapsen tuloa?
 
Minulle sillä ei ole merkitystä. 

Mikä on parasta äitiydessä, entä vaikeinta?
 
Parasta äitiydessä on ehdoton rakkaus.
Vaikeinta tulee varmasti olemaan lapsesta irrottautuminen, kun hän kasvaa isoksi. 
 
Millainen äiti olet?
 
Olen rakastava, hellä, pusutteleva, halaileva, tsemppaava, höpsöttelevä, hauska, tiukka, herkkä, laulava ja rajoja asettava. Pidän itseäni hyvänä äitinä. Lucalle paras mahdollinen. On mullakin niitä heikkoja hetkiä, jolloin kaikki asiat tuntuu romahtavan ja joudun tsemppaamaan. Silloin lasken 10 tai laitan silmät kiinni ja puren hampaitani yhteen jotta en räjähtäisi. Lapsi on aina lapsi ja se mitä yritän itselleni muistuttaa on se että Lucalle en saa purkaa huonoa päivääni. 

Onko lapsen saaminen ollut parasta mitä sinulle on elämässäsi tapahtunut?
 
On.

Haluaisitko lisää lapsia?
 
Vauvakuumetta ei ole. Enkä tähän elämäntilanteeseen haluaisi toista lasta. Olen super onnellinen Lucan kanssa. Tulevaisuutta ei kuitenkaan voi ennustaa. Tällä hetkellä kuitenkin yhden pienen kanssa reissaaminen onnistuu helposti. 
 
Millaista on kasvattaa lasta eri maiden välillä?
 
Välillä raskasta. Joskus Luca ihmettelee missä hänen kotinsa on. Välillä hän luulee että hotelli on hänen kotinsa. Mä uskon että nyt hän on alkanut hahmottaa meidän kuvion ja tajuaa enemmän asioita. Ajattelen kuitenkin että se on pääosin rikkaus kasvattaa Luca eri maiden välillä. Viimeistään kun koulut alkaa, niin johonkin täytyy asettautua.
 
Mikä on ollut pisin aikasi erossa Lucasta?
 
2 viikkoa. Luca oli mommon ja deden (mun vanhempien) kanssa lomailee. Myös minä ja mieheni saatiin kahdenkeskeistä aikaa. Se tuntui kyllä pitkältä ajalta ja ikävä oli kova.

Minkälaista on olla äitipuoli miehesi lapsille?
 
En koe olevani äitipuoli, en halua edes olla. Heillä on yksi äiti. Olen mieheni lapsille aikuinen ystävä, jota kunnioitetaan. Tietenkin asetan rajoja etc..mutta en ala äidiksi muille kuin Lucalle.
 
Miksi halusit äidiksi?
 
Minä vain halusin. Aina halunnut.

Mikä ikä on sinusta sopiva tulla äidiksi?
 
En tiedä onko sopivaa hetkeä tai aikaa tulla äidiksi. En koe että 16 vuotias on tarpeeksi kypsä ottamaan vastuuta toisen ihmisen elämästä. Minulla on nuori äiti ja toivoin itsekkin aina että olisin nuori äiti. Sain Lucan 25 vuotiaana. Ikäkin on vain numero. Tärkeämpää on että lapsi syntyy rakastavaan perheeseen. 

Mitä juttuja teette tavallisena päivänä Lucan kanssa?
 
Ollaan puistossa, ajellaan, käydään autopesussa, jätskillä, luetaan, piirretään, höpötellään, käydään ruokakaupassa ja ihmetellään eri ruokia. :) Kadulla Luca kertoo mulle kaikki automerkit ja tällä hetkellä käydään myös läpi liikennemerkkejä. Aika tavallisia juttuja tehdään. <3

Mikä on ollut "pahinta" tai ikävintä äityidessä? 
 
Sellainen pelkääminen, että käy jotain lapselle. :(
 
Onko muiden ihmisten suhtautuminen sinuun muuttunut, kun tulit äidiksi?
 
Ei ole.

Kuinka monta lasta vielä haluat?
 
Jos haluan, niin vielä yhden. 

Suostuuko Luca aina pukemaan ne vaattet mitkä sä haluat/olet valinnut?
 
Joo, joskus Luca valitsee myös itse. Annan hänelle kaksi vaihtoehtoa josta hän saa valita. On tärkeää myös että lapsi oppii valitsemaan. Otatko punaisen vai sinisen? :)
 
Mun tekemä spagetti ja makaronit. ;)

Tuntuiko raskausaika pitkältä, sopivalta vai lyhyeltä?
 
Sopivalta. Kaikki oli niin uutta. Minulla oli muutenkin erittäin helppo raskaus.

Kävitkö neuvolassa ja mitä pidit?
 
Synnytin Sveitsissä. Siellä kävin omalla lääkärilläni joka ultras mut usein ja piti hyvää huolta. Sveitsissä synnyttämisestä on jäänyt ainoastaan miellyttävä kokemus. Pidin siitä että minulla oli oma lääkäri (neuvolatäti) alusta loppuun saakka. Hän myös teki minulle sektion.

Onko lapsiperhe arki mielestäsi ns. rankempaa kuin lapseton elämä ja millä tavoin?

Voisitko kuvitella olevasi lapseton?
 
Nyt kun on oma lapsi, niin en voisi kuvitella olevani lapseton. Luca tekee elämästäni merkityksellisen. 

Kuinka usein Lucaa hoitaa joku muu kuin sinä tai miehesi? Hoitavatko isovanhemmat?
 
Isovanhemmat hoitaa. Etenkin minun vanhemmat. Luca on ensimmäinen lapsenlapsi ja äitini on aivan hullaantunut hänestä. Innokkaat isovanhemmat on suuri rikkaus ja olen vanhemmilleni ikuisesti kiitollinen siitä että he haluavata viettää niin paljon aikaa Lucan kanssa. Luca on usein viikonloput mun vanhemmilla, koska he kuitenkin näkevät häntä pienen osan vuodesta. No nyt ollaan oltu pitkään täällä. :) Lucalla on myös pari muuta vakkarihoitajaa, jos on tarve. 

Miten elämäsi on muuttunut lapsen tulon myötä?
 
Yksi asia on muuttunut. Ei voi enää olla yhtä spontaani kuin aiemmin. 
 
Oliko lapsen saaminen elämäsi paras asia?
 
Oli. <3

Millainen on mielestäsi hyvä äiti? 
 
Hyvä äiti rakastaa, tuo turvaa, asettaa rajoja ja on tasapainoinen. 
 
Lapsen tyyli kiinnostaa eli mistä hankit yleensä Lucan vaatteet? Mistä tämän postauksen paita on? 
 
Postauksen paita oli Urban A:sta. Suurimman osan vaatteista kuitenkin äitini ostaa. Trust me, mä oon hankkinut kourallisen vaatteita Lucalle. Mun äiti shoppaa melkein kaikki Lucan vaatteet ja kengät. :D Ralph Lauren, Zara, HM, Gap, Hilfiger, Polarn&Pyret. Kenkiä Lucalla on Addulta, converse, nike..
 
Mikä on lempilastenvaatemerkkisi?
 
Pidän Ralph Laurenista ja Zarasta. 

Jos Luca haluaisi laittaa Angry Birds paidan päälleensä, niin antaisitko hänen pukea sen?
 
Vastaan rehellisesti että en pidä sit yhtään näistä Hello Kitty/Angry Birds jutuista. Eikä vaatekaapissa ole Angry Birds teemaa. Jos hän joskus isompana haluaa Angry Birds paidan, niin antaa mennä. :) 

Oletko tarkka värien tai merkkien suhteen, mitä puet Lucan päälle?
 
Merkillä ei ole väliä, mutta pidän aika tummista, klassisista ja yksivärisisitä vaatteista. Turkoosit tai kirkkaan vihreät värit ei ole mieleeni.
 

                                                                                            xx Didem

  
 

Kommentit (6)

young mom

Olitko 26 kun Luca syntyi? Etkö ole -87? :) Typo varmaan! Itsekin olen nuori äiti, mutta ihan aikuinen kyllä. Ihan omalla tavallaan lapset rikastuttavat elämää, en elä yhtä vapaasti kuin te, mutta sen verran hyvätuloinen olen, että matkustellaan paljon ja lapset kulkee mukana :). Mielestäni se on rikkautta, eikä uusimmat pelit, koneet ja vaatteet :).

Didem
Liittynyt17.11.2015

25 MÄ OLIN!! Pitää korjata :D haha.

Olen samaa mieltä kanssasi. Matkustaminen rikastuttaa elämää ja on hienoa että satsaat siihen.

Ihanaa päivää <3 Just menossa Antoniolle leikattavaksi. Mun hiusket kasvaa nykyään tosi nopeasti.

xx

Mamma

Vaikutat ihanalta äidiltä mutta pue välillä lapselle kirkkaita värejä, lapset jostain syystä tykkää niistä vaikka äitin mieliksi saattaa esittää ettei tykkääkään ;)

Didem
Liittynyt17.11.2015

IIK..joo yritän. :) ei me ihan synkkiä olla..kyl sieltä kaapista jotain kirkkaampii värejä löytyy.

xx

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänään mun pitäis julkaista teille tyylisarjani 3 jakso, mutta mun on nyt pakko jakaa mielipiteeni ja suuren ärtymykseni yhdesta asiasta. Asukuvat saatte myöhemmin!  :))

On inva/perhevessoja ja tavallisia vessoja eri syistä. Mä yleensä jonotan siihen inva/perhe vessaan, kun olen vaunuilla. Yleensä sen takia, että Lucalla on köntsät housuissa. Kun olen 10 minuuttia odotellut ja Luca jo huutaa turhautuneena selkään asti noussutta kakkaa, niin mun ilme muuttuu jo tiukaksi ja hermostuneeksi. Höyryt nousee korvistani siinä vaiheessa kun kuulen kikattelua vessasta. Sit lähee tiukka koputus oveen, eikä todellakaan mikään hento. Hetken kuluttua ulos astelee kaksi aivan liian meikattua pimatsua (silmissä niin paljon tavaraa että just ja just pysyy auki) ja heidän perässäänn tulee voimakas aromipilvi. Oliskohan ollut Escadan tuoksu?!

Mähän en ole mikään hiljainen hiirulainen, joten kyl mä aika tiukasti sanon tällaisissa tilanteissa ja myös tuossa episodissa ilmaisin mielipiteeni hyvin selvästi. Se ei todellakaan ole ok mennä kaksistaan meikkailee ja hengailee, kun se on tarkoitettu muuhun. Tätä tapahtuu paljon. Valitettavasti olen siihen teininä itsekkin joskus sortunut ja vasta äidiksi tulemisen jälkeen olen huomannut kuinka paljon inva/tuttipullo vessoja käytetään väärin ja kuinka ärsyttävää se on.

Joten te terveet ihmiset, menkää sinne normivessaan!! Me äidit ei niillä vaunuilla mahduta sinne.  

Toinen juttu joka on tosi rasittavaa on hissit vaatekaupoissa. Mä en kertakaikkiaan voi käsittää (varsinkin täällä Zürichissa) miten voi olla niin laiskat jalat nuorilla terveillä ihmisillä, että pitää käyttää ahdasta hissiä, vaikka vieressä on nopeat rullaportaat. Tänne on tullut 4 kerroksien Zara ja mä olen alkanut välttelemään sitä sen takia, koska mulla kestää hirmu kauan päästä ylöspäin näissä kerroksissa :D Siellä on yksi hissi ja joka hemmetin kerta se seikkailee kerroksesta neljänteen. Ulos astelee nuori pusutteleva pariskunta tai kaveriporukka etc. Kertaakaan en ole nähnyt että kellään olisi ongelmia kävelemisessä. Oikeesti, jos mä saisin valita niin mä aina menisin rullaportaat, mutta kun vaunuilla ei saa. 

HUHHH....sellaien purkaus tänään. Nähdään myöhemmin asukuvien merkeissä! puss ja love you <3 

xx

Kommentit (15)

Nalkuttaja

Mä olen niin samaa mieltä sun kanssa! Todella raivostuttavaa... terveet ja hyväkuntoiset nuoret ottavat hissin liukuportaiden sijaan. Pariisissa tämä on väkitungoksen takia erityisen rasittavaa. Grr, hikikarpalot nousee kun ajattelenkin.

Annika

So true! Kerran käskin hissistä terveet ihmiset ulos kun rattaiden kanssa odotteli useampi ihminen. Lähtihän ne, vähän oudot ilmeet naamalla :)

Ärräpää

Teinit,huoh... btw sulla on hiukset aina niin kivasti,että voisit tehdä hiusaiheisen postauksen ja jakaa kampausniksisi! :)

Didem
Liittynyt17.11.2015

kiitos :) mua naurattaa tää hiusjuttu, koska mun hiusket on aika usein huolettomasti laitettu nutturaan etc. Olen kyllä ajatellut tekeväni videopostauksen hiustenlaitosta, vaikka en mikään hiusammattilainen olekkaan :)

Kiitos tosi paljon kehuista. <3

Nuoret liikkukaa

Ai että samaa ku oon ajatellut esim Stockalla, 8 krs siellä on mut ei pitäis olla ongelma nuorille ja hyväkuntoisille. Siinä saa sitten rattailla ja rollaattoreilla odottaa iäisyyden. Hankaliin paikkoihin vältän menoa lasten kaa. Kauppakeskuksissa on joskus vähän jemmassa jotku hissit minne ei teinit ehkä löydä, niitä käytän :) Joskus joutuu käyttää rullaportaita vaunun kaa, kun hissiä ei kuulu eikä näy :/ Tätä teen kun on vahva mies mukana ja muutenkin rauhallista portaissa, kun kaikki laiskamadot hisseihin jonottaa. Inva/vauva-vessoihin olen oikeutettu lasten kaa, mut välillä joutuu yksinkin käyttää. Naisten vessoissa kun on niin järkyttävät jonot, että menee invaan tai jopa miesten jos ei kukaan huomaa. Tietenkin jos on myös äiti lapsen kaa/invalidi yms en ikinä käyttäis, mutta viivyn siellä sen miinuutin ja menen vaan jos ei ole muita menossa.

Mintze

Mä menen melkein aina rattailla rullaportaisiin, koska en jaksa odottaa hissiä. ihan hyvin se menee! Eikä multa koskaan olla tultu tätä kieltämään, omalla vastuullahan mä siihen menen.
Ja asun siis myös Sveitsissä ja Suomessakin käytän samalla tavalla rullaportaita!

Kiva blogi sulla!

Didem
Liittynyt17.11.2015

JOO..mä menin viikko sitten lentokentällä rullaportaita ja mietin tuleeko kohta vihasia katseita sveitsiläisiltä. Jostain syystä sit katsoin alaspäin ja takanani seisoi mies lentokentän laukkukärryn kanssa ja iso kasa matkalaukkuja. Koominen tilanne..:D
Ehkä ne ihmisten katseet kääntyi ennemmin häneen!

Kiitos ;)

Jalkavammainen

Vammaisuus ei kuule aina näy päällepäin. Olen parikymppinen ja olen viimeisen useamman vuoden ajan kärsinyt urheiluperäisistä jalkavammoista ja ollut leikkauksessa ja pitkässä kunotutuksessa. Pahimmillaan olen liikkunut pyörätuolilla tai kyynärsauvoilla, mutta jossain vaiheessa täytyy ottaa omat jalat alle ja yrittää alkaa pikkuhiljaa kävellä itse. Silloin kukaan ei välttämättä enää näe minusta päälle päin mikä terveydentilani ja toimintakykyni tarkkaan ottaen on - olen sitä paitsi hyväryhtinen, muuten fyysisesti hyväkuntoinen ja normaalipainoinen. Älä oleta että kaikki nuorehkot trendikkäisiin vaatteisiin pukeutuvat ilman apuvälineitä kulkevat kuuluisi kieltää hissin käytöstä. Et sinä oikeasti voi tietää ihmistä jututtamatta mitä juuri hän siellä hississä tekee.

löllö

Kyä muaki ärsyttää ku ne mammat tunkee niitte vaunujensa kanssa joka paikkaan. USeimmiten jäävät vielä keskelle käytävää miettimään ottaisko sitä nyt punaisen vai mustan t-paidan pikkuselle nikopetterille.

Maria

Olen täysin samaa mieltä että tähän aikaan vuodesta kun kaikkialla on muutenkin paljon ihmisiä ja ahdasta ne jättimäiset vauvojen kärryt voisi jättää kotia. Sellaiset pienet ja kätevät eivät mua haittaa mutta voi tsiisus niitä mihin on laitettu 3 lasta kiljumaan ja leveys 2 metriä. Ystävällisesti kun sanoo anteeksi pääseekö tästä ohi saa niin murhaavaa katsetta takaisin että meinaa sydänkohtaus iskeä. Epäilen kyllä että sinä et kuulu tähän kategoriaan :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram