Kirjoitukset avainsanalla hyvinvointi

Photos by Janita Autio

Hei ihanat rakkaat. Täällä minä taas olen, elävien kirjoissa, vähän hämmentyneenä siitä, mitä oikein kävi. Kroppa ei tainnut olla yhtä railakkaalla tanssituulella kuin luulin, siellä JVG:n konsertissa, viime lauantaina. Keikan jälkeen verensokerini laski, alkoi paleltaa ihan kauheesti, niin että hampaat vapisi ja muutenkin olo meni yhtäkkiä erittäin heikoksi. Aamuyöstä herään siihen, että olen tulikuuma kuin patteri ja kuumemittari näytti lähes 40 astetta. Olin niin tokkurassa, että nukahdin uudestaan samantien ja heräsin vasta seuraavana päivänä kello kahdelta päivällä. Onneksi Luca oli mennyt mummolaan, niin pystyin lepäämään koko päivän, mutta minulla oli niin kova kuume koko sunnuntain, että nukuin oikeastaan iltaan saakka, kunnes Luca tuli kotiin. Tilattiin Voltilta ruokaa, syötiin ja menin takas nukkumaan. Samaan aikaan palelin ja hikoilin. Voimat oli aivan loppu. Vielä maanantaina, voin huonosti iltapäivään saakka, jonka jälkeen kuume yhtäkkiä laski ja kropan tila muuttui normaaliksi. Iltaa myöten olin jo niin pirteä, että jaksoin lähteä lintsille Martinan ja skidien kanssa. 

Mikäköhän mulle tuli? Olinko juonut liian vähän vettä keikan ja sen päivän aikana? Tanssin kaksi tuntia putkeen, niin että hiki lensi ja sen jälkeen hikisenä ulos kylmään suht vähissä vaatteissa. Ehkä vilustuin siitä? Tai sitten kroppa vaan sanoi seis, nyt tarvitset lepoa, Didem. Olen ollut viimeisen kuukauden tosi paljon menossa. Olen treenaillut ja juossut eri työjutuissa päivisin ja iltaisin. Siihen päälle vielä muut omat iltariennot ja se tärkein, perhe-elämä. Kyllä kroppa tunnistaa stressin ja väsymyksen. Te, jotka olette seuranneet minua ja blogiani jo pidemmältä ajalta, niin tiedätte varmaan kuinka tärkeänä olen pitänyt sitä, että muistaa ottaa omaa aikaa. Minusta tuntuu, että vaikka omaa aikaa onkin ollut, niin olen käyttänyt sitä väärin, koska en tunne, että olisin hirveästi relannut viime aikoina. Kolmen kuukauden lehdetkin seisoo koskemattomina meidän lehtitelineessä. 

Yksi iso miinus omissa iltarutiineissani on somettelu. Kuka tunnistaa saman? En tee siis mitään järkevää mun puhelimella, vaan ravaan edestakaisin instan ja snäpin välillä. Puhelin lepää siinä sängyllä tyynyni vieressä ja vie kaiken mun huomion iltaisin ja tämän koen erittäin haitalliseksi. Nukahtaisin satavarmasti paljon aikaisemmin ilman tätä turhanpäiväistä somettelua. Eli tähän on pakko tulla muutos. Sen jälkeen kun olen herätyskellon laittanut soimaan aamua varten, voi puhelinkin mennä yöunille. Onko siellä kokemuksia tästä?

Mitä teille kuuluu? Aikamoiset helteet saatiin tänne Suomeen. Ihanaa. Me tehtiin perheen kanssa pyöräretki tänään täällä Stadissa ja oli niin kivaa. Tämä päivä, oli just sellainen, jota olin kaivannut pitkään ja joka osittain myöskin on sitä minun tietynlaista omaa aikaani, vaikkakin perheen kanssa. Pyöräilin iloisesti ja oloni oli huoleton. Hiukset liehui ja olin super onnellinen. Lucakin oli niin tohkeissaan iskän kyydissä ja meidän pikku retkestä. Ehkä tähän on nyt hyvä päättää nämä kuulumiset. :)

Palataan huomenna.

xx Didem

 

Kommentit (6)

Liisa Spain

Tein itse vuosi sitten päätöksen jakaa vapaa-ajan ja työminän. En avaa iltaisin läppäriä kello 19.00 jälkeen ja puhelimenkin laitan äänettömälle. En ole lääkäri, joka täytyy olla alvariinsa tavoitettavissa. Pelkkä yksityisyrittäjä, jolle asiakkaat öisin saattavat soittaa ja kysyä taksin numeroa. Olo on paljon parempi, kun voi rauhassa keskittyä läheisiin ja olla läsnä. Kukaan ei ole korvaamaton ja some pärjää ilmankin ainaista päivitystä. Olen tosi onnellinen uuteen ajankäyttöön. Jopa viikonloppuisinkin pyhitän yhden päivän vain itselle.

Ulla

Kyllähän se elimistö yrittää viestittää ,että olisi aika hiljentää tahtia,eri asia on osaako ihminen tulkita vihjeitä...itse olisin varmaan käväissyt lääkärissä...mutta hyvä kun toivuit pian.Uni on halpa ja hyvä lääke😆.Ota nyt vähän iisimmin hetki.Aurinkoista viikkoa!

Vierailija

Mulla sama tapa puhelimen kanssa, todella ärsyttävä ja yritän päästä eroon mutta aika koukussa oon :P Pakko räplää vuorotellen eri some kanavia jos sinne olis tullu jotain sen parin minuutin aikana ku oon ollut toisessa sovelluksessa. Teen tätä vielä aina kun vapaata tai tylsää mut etenki iltasin. Nyt oon yrittäny pikkuhiljaa alkaa elämään taas enemmän oikeeta elämää ja kavereiden kanssa pidän puhelimen pois mut etenki yksin kotona kun on tylsää niin ajaudun taas tohon.. :D Haluisin vaan et puhelimen käyttö menis pikku hiljaa takaisin siihen mihin se on tarkotettu, eli puheluihin/viesteihin missä sovitaan millon ja missä tavataan eikä yleinen viihdekeskus :D

Vierailija

Tämä nyt ei liity mitenkään aiheeseen, enkä ole koskaan mitään blogiisi kommentoinut( harvemmin mihinkään) mutta nyt on kyllä ihan pakko tulla vaan kertomaan oma mielipiteeni, siis en voi käsittää miten joku ihminen voi olla noin kaunis!!!! Ei mulla muuta :)

Vierailija

Erittäin hyvä että olet valinnut itsellesi bloggarin "ammatin", tämäkin tarina kertoo vain siitä, että normaalia työtä et jaksaisi tehdä, kun väsähdät näin rajusti kokkareilla poseeraamisesta. Sinä ja muut bloggarit - alkaa jo riittää tälläisen saamattoman ja turhanpäiväisen elämäntyylin glorifointi, TOD. Saa ja pitää nauttia onnekkaasta osastaan tottakait, mutta ei pidä valittaa julkisesti kuinka väsyttävää hengailu ja shoppailu on  -ajattele vähän miltä jossain siivoojana raatavasta yksinhuoltajaäidistä, jolla ei ole sitäkään yllellisyyttä, että saa joka viikonloppu ottaa laatuiakaa itselleen isovanhempien hoitaessa lasta, tuntuu!! Minäkin osaan ajatella vaikkei lapsia ole enkä köyhä siivooja olekkaan. Tee vaihteeksi jotain tätä yhteiskuntaa rakentavaa, vaikka vapaaehtoistyötä jos ei rahan vuoksi tarvitse palkkatyötä koittaa osata ja jaksaa. Pitkään kypsynyt päätös;  minä lopetan blogien seuraamisen nyt tähän. Ällöttää.  

Emilia1

Ohoh jollain taitaa olla aika huono päivä meneillää ;D juoppas lasi viiniä ja nauti kauniista ilmasta niin ehkä huomenna olet jo paremmalla tuulella eikä tarvitse vittuilla didemille :* pus pus

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Otsikon perusteella, voisin alkaa keskustelemaan itsestäni ja erilaisista minähavannoista, eli omasta egostani. Ei, onneksi kyseessä on ihan erilainen EGO -aiheinen postaus. Nimittäin ensimmäinen Ego - myymälä ja verkkokauppa avataan tänään. Myymälä sijaitsee Jumbossa. Yliopiston apteekki on mukana tässä konsernissa ja kyseessä on siis hyvinvoinnin, kauneuden ja urheilun erikoisliike, yhdistettynä asiantuntevaan palveluun. 

Tänä päivänä hyvinvointi on äärimmäisen puhuttu aihe. Egon myötä, Yliopiston Apteekki - konsernin tarjonta menee enemmän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin suuntaan. Euroopassa ja muualla maailmalla tämä on tuttu konsepti. Ihmiset haluavat panostaa itseensä entistä enemmän ja siihen tarvittavat tuotteet pitää olla helposti saatavilla. Tuotevalikoimaan kuuluu ihonhoitotuotteita, kosmetiikkaa, vitamiineja, superfoodeja, hiustenhoitotuotteita, tuoksuja ja urheiluravinteita. 

Itse innostuin konseptista ja myös myymälän ulkoisesta olemuksesta. Juttelin asiantuntijoiden kanssa eilisessä tapahtumassa ja uskon, että Ego rohkaisee ihmisiä löytämään sisällään olevan hyvinvoinnin ja kauneuden. Kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ihminen, jonka henkinen ja fyysinen vireys on tasapainossa, näkyy ulospäin. 

Minä sain tästä taas uuden innostuksen kohti parempaa minää. Haluan liikkua, harrastaa ja hoitaa itseäni paremmin. Vaikka elän terveellisesti, niin huomaan, että jotain kuitenkin puuttuu tai että teen jonkun asian väärin. Ihoni on nyt kevään aikana reagoinut siihen yllättävillä näppylöillä. jotka ovat itselleni aivan uusi asia. En ole tottunut, että kasvoillani on mitään ylimääräistä. En tiedä mistä se johtuu? Olenko kokeillut vääränlaisia tuotteita? Juonut liian vähän vettä? Onko kylmä talvi syy siihen, että näppylöitä tulee tasaisin väliajoin? Vai stressi? Liian vähäiset unet?  Ei näitä yksittäisiä näppyjä muut varmaan huomaakkaan, mutta tiedän vain itse, että jokin on pielessä. Espanjan aurinko teki hyvää. Täytyy jatkossa kiinnittää huomiota entistä tarkemmin ihonpuhdistukseen ja ihon ravitsemiseen. 

Tärkeimmät kulmakivet ihon hyvinvointiin on:

  • Ravinteikas ruoka 
  • Kasvojen puhdistus aamuin ja illoin
  • Unenlaatu ja riittävät yöunet
  • Stressin välttäminen
  • Ihon kosteutus
  • Kasvojen jumppaaminen

Tämä mun näppylä huoli meni vähän ohi aiheen ja sitä paitsi munhan pitänyt puhua mitään itsestäni. :D 

Kasvojen jumppaamisesta tulossa kokonaninen oma postaus. En ollut edes ajatellut asiaa, kuinka tärkeää on näpytellä ja hieroa kasvoja, jotta kirkkaus ja kimmoisuusa pysyy, eikä iho lähde veltostumaan liian nuorena. 

Tänään tosiaan Ego -myymälä ja nettikauppa avaa ovensa kaikille. :)

Cateringin hoiti aina yhtä maukas ja herkullinen Soupster.

Ihanaa torstaita kaikille. 

xx Didem

Kommentit (1)

Vierailija

Keksin yhden postaus ajatuksen! Kun te bloggarit näytätte aina yhtä tyylikkäiltä ja hyviltä niin mites teiän höntsävaatteet? Esittele sun parhaat höntsä vaatteet, mistä saa kivoimmat yökkärit ja alusvaatteet yms. Ja mistä parhaita sellasia saa?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

- Vesi, uni, ulkoilu ja ruokavalio.

Siinä on mun hyvinvointivinkit, joihin uskon täysillä. 

Olen ollut yli viikon mökillä. Mukaan toin Lumenen heleyttävän kasvorasvani, Loccitanen vartalovoin, hiusharjan ja hiusöljyä latvoille. Mitään näistä en ole käyttänyt yli viikkoon, harjaa lukuunottamatta. Aluksi olin vain laiska, mutta sitten huomasin että ihoni ei edes tarvitse ylimääräistä kosteutusta. Saunominen, runsas vedenjuonti ja ulkona oleskelu on pitänyt ihoni pehmeänä ja sileänä. Kasvoillani ei ole ollut näpynnäppyä koko viikkoon ja jotenkin iho on vaan tuntunut täällä erityisen hyvinvoivalta. 

Uni, se tärkein elementti jaksamiselle ja hyvinvoinnille. Olen kärsinyt kesän ajan unettomuudesta. Se on ahdistavaa, kun vain pyörii ja pyörii. Nousen ylös ja vaihdan paikkaa sohvalle, odotan että uni tulisi silmään, mutta ei sit millään. Vasta aamuyöstä, kun kohta jo pitäisi nousta virkeänä uuteen aamuun, minä nukahdan ja herään taas muutaman tunnin kuluttua päänsäryn kanssa. Yksi syy unettomuuteeni on varmasti valoisuus. Täällä mökillä meillä on pimennysverhot ja olen nukkunut 10 tunnin yöunet joka yö. Se on ollut niin luksusta. Me ollaan kaikki lomartymissä vielä, joten ei haittaa vaikka venytellään sängyssä vielä kympin aikoihin aamulla. Valmistaudun eri tavoin nukkumaanmenoon täällä kuin kaupungissa. Kaikki ylimääräiset virikkeet iltaisin pois. Ainoastaan vähän blogintekoa, lehtien lukemista tai keskustelua olen harrastanut. Kofeiinituotteita en ole käyttänyt iltaisin. Makkari on pimeä ja viileä. Stressitaso erittäin alhainen. Ai että kun rakastan nukkumista. 

Vesi ja musta kahvi on ollut ainoat juomani mökillä. Kaivosta saamme erittäin hyvää vettä ja sitä tulee juotua reippaasti. Vedenjuonti unohtuu multa helposti, ellei mulla ole jano. 

Hiukset ovat voineet mainiosti, kun ovat saaneet olla täysin luonnollisina ilman mitään aineita. Shampoo ja hoitoaine pesun yhteydessä, mutta muuten hiukset ja koko minä ollaan oltu au naturel. Se tuntuu hyvältä.

Aamuisin olen syönyt pienen annoksen puuroa kuivattujen karpaloiden, kurpitsansiementen, pekaanipähkinä rouheiden ja voi nokareen kera, kahvia pari kuppia ja pala tummaa leipää jonka päälle laitan juustoa, basilikaa, tomaattia ja kurkkua (ilman voita).  Meillä ollut jonkun verran vieraita, joten ollaan savustettu lohta illalliseksi muutamiakin kertoja. Täällä kasvaa paljon marjoja ja ollaan käyty poimimassa mustikoita ja metsämansikoita. 

Eikö kuulostakkin aika ihanalta? Täydellinen hyvinvointiviikko omalla mökillä. Ei tarvitse laittaa suuria summia, saavuttaakseen täydellisen irtioton kaupungin sykkeestä. Kun ne yllämainitut peruselementit ovat kunnossa, sitä jaksaa mainiosti ja voikin oikein hyvin. Eikö?

Nyt tosiaan puhuu ihminen, joka ei kuvitellut olevansa mikään suuri mökkifani. Pakko vaan myöntää että hyvää tämä on tehnyt sekä ulkoiselle että sisäiselle olemukselleni. Väitän siis että hiukseni, ihoni, kroppani ja mieleni voi paljon paremmin kuin viikko sitten.  

Kuvat/Mies

 

Kommentit (4)

.

Ihana postaus ja ihana sä! Aattelin vaan tulla kommentoimaan kun oot viimeaikoina kirjottanu jotenkin nii ihania ja sellasia osuvia tekstejä. Tykkään! Just tällaiset hyvää mieltä tuovat ja aidot postaukset kolahtaa eniten. Ja näytät vaan nii hyvältä mökilläkin ;) mutta mukavaa loppu kesää sinne sulle ja perheellesi <3

Vierailija

Kuulostaa ihanalta! Itellekin toi ois just sitä mitä eniten toivois tällä hetkellä (en myöskään oo ennen vihtynyt kovin paljoa kaupungin ulkopuolella). Nauti! Ja kiitos ihanasta blogista! Äläkä välitä keskustelupalstojen hömpötyksistä, oot just huikee noin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Juhannuksen vieton jälkeen huomaan että ihoni voi erityisen hyvin mökillä. En tiedä johtuuko se runsaammasta vedenjuonnistani, unen laadusta tai puhtaammasta vedestä, jonka haen omasta kaivosta, vai siitä että kuljen monta päivää täysin luonnollisena ja hemmottelen ihoani hyvillä löylyillä ja saunahunajalla. 

Paljon ollaan syöty ja herkuteltu koko juhannuksen, mutta oma ruokailuni on ollut aika kasvispainosta, kalaa lukuunottamatta. Yhtäkään makkaraa en ole syönyt. Mieheni siskot ovat kovia leipomaan, joten meillä on ollut ihania kakkuja tarjolla. Namm!

Ollaan vietetty juhannusta yhdessä mieheni lasten, siskojen ja velijen perheiden kanssa. Pelkästään lapsia on yhteensä 26. :) Mukavaa ja erittäin lepposaa yhdessäoloa.  

Miten teidän juhannus on sujunut? 

ps. Olen kuitenkin kaupunkilaistyttö. Viihdyn mökillä muutaman päivän, mutta sit alkaa jo tehdä mieli päästä kaupungin sykkeeseen, hakea latte kahvilasta, perus rutiinit, pestä pyykkiä, kuulla ratikan ääntä, pukeutua (vaikka mulla mökilläkin kyllä sävysävyyn on oleskeluvaatteet) ja lounastaa kantapaikoissa. I love the city! 

xx

Mekko/ZARA, gladiaattorisandaalit/custom-made, laukku/Chanel

Kuvat/MINNA SOMERO

 

Kommentit (18)

Houte Couture....

Vink...vink....vink...Oot niin yksinkertainen,että ei sun kannata kirjoitella blogia tai antaa haastattelua ,kun ei ihan oikeasti ketään kiinnosta noin simppeli tapaus....

Mensan jäsen

Hei Einstein...taitaa ne Didemin haastattelut ja blogi kuitenkin sinua kiinnostaa :D
Ihania kuvia Didem. Kiva nähdä kesäisiä asuja päälläsi. Löydät aina niin kivoja mekkoja.

ugh

Jos sinua ei kerran kiinnosta niin miksi edes koet tarvetta kommentoida?

Didem
Liittynyt17.11.2015

En :/ Piti käydä kun ne oli Lopella pari vuotta sitten (oltiin just ajamassa sinne, kun alkoi sataa kaatamalla ja päätimme kääntyä takas kotiin. Tänä kesänä ne on Vaasassa. Haluan kyllä joku vuosi mennä.

Kiinnostaa nähdä omin silmin minkälaista siellä on. Olen kuullut niin paljon :) <3

Jenny

Ihania kuvia Didem! Teidän juhannuksen vietto kuulosti mukavalta, isolla porukalla. Mahduitteko kaikki yöpymään mökillä? :)

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Jenny ihana. Hauskaa ja niin rentoa ollut. Vaikka porukkaa on ja jengi vois stressaa, niin tämä suku ei kyllä stressaa, mikä on ihanaa.

Täällä on paljon tilaa, mutta kaksi perhettä tuli asuntoautoilla. :)

pastori

Didem, miksi ette ole miehesi kanssa naimisissa, jos kerran kummatkin olette "perinteisten" mies-naisroolien kannattajia? Sinua on usein tituleerattu kotirouvaksi, joten miksei miehesi tee sinusta oikeaa rouvaa? Asemasikin olisi turvatumpi sillä tavalla, kun kerran elät miehesi siivellä ja olet täysin hänestä riippuvainen taloudellisesti.

O

Entä jos hänen miehensä on hänestä henkisesti riippuvainen, tasaako se pelin.. Mites olis ulkomailta ostettu valekoulutus, kun rahalla saa ja paha kantaa hedelmää tässä elämässä. Entäs oletko osallinen Ezkimon kuolemaan juhannuksena (Iltalehti)?

Onnistunut setti. Kaunis ja fiksu nainen. Jos epäröitte asiasisällön totuutta et haluanko vain kehua, niin todisteena toimii kommenttiboksi. Ihan niinkuin hiekkalaatikolla ennenvanhaan - välillä joo tarkoittaa ei ja ei joo.

Oisko aika aikuistua kaverit. Tai syntyä onnekkaampana jos em. temppu ei onnistu.

02

Jos oot tässä maassa vähänkään erilainen kun muut, tehnyt asiat erilailla kun muut ja eri tilanteessa kun muut, suhtautuminen on heikoimmillaan sitä mitä se on osittain täällä. Ilman mitään syytä sut halutaan nähdä tympeänä ihan vaan koska et ole saman polun kulkenut ja samannäkönen. Arvostan sussa avarakatseisuutta ja sitä että suhtaudut muihin tasa-arvoisesti mikä huokuu sun postauksissa. En tuomitse ihmisinä myöskään ketään pahansuopaisia kirjoittelijoita koska voitte muuttua ja tehdä elämästänne paremman. 70 vuotta sitten me oltiin kansainvälisesti arvioituna kehitysmaa, nyt meillä on paljon. Kunnioittakaa esi-isienne perintöä.

Anne-Diana

Ihana asu! Tulee mieleen kreikkalaiset kaakelit tuosta mekosta. Oikein söpö asu. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram