Eritoten hybridien omistajille sopivan kamerarepun esittely.

Tässä jo ennen vuodenvaihdetta aloin kyttäämään kamerareppuja ja uuden objektiivin vuodenvaihteen alla saatuani homma sen kuin yltyi. Pitkään vertailtuani olin kalistumassa jo tämän Lowepro:n Photo Hatchbackin puoleen, mutta ainoa arvelluttava tekijä oli, ettei siihen saanut isoa kolmijalkaani kylkeen. Muissa repuissa oli kuitenkin hybridille ja omalle varustemäärälleni aivan liikaa tilaa, joten aloin kallistumaan tämän puolelle, sillä suurella kolmijalallani on joka tapauksessa oma pussinsa, enkä suinkaan aina kanna sitä mukana. Viimeinen niitti ostopäätökseen tapahtui matkalla Ruoholahden Citymarketiin kun sattumalta poikkesin Kodin1:n loppuunmyyntiin ja näin laarin täynnä kamerareppuja -20% alennuksella. Ei toki hirvittävä, mutten uskaltanut päästää tilaisuutta menemään, sillä  reilun 60e hintaan reppu oli jo halvempi kuin muualla.

 
Tämä 22 litran reppu soveltuu mainiosti vähän aktiivisempaankin menoon ja sisältää täydellisen määrän tilaa varusteilleni pienellä varaston kasvunvarallakin itse asiassa. Kuten kuvista saattanee arvata, on tuota erittäin mukava kantaa, sitä jo muutamaan otteeseen tehneenä. Itse kameraan ja varusteisiin pääsee siis käsiksi selän puolelta, ei tarvitse ulkomaillakaan pelätä kalliin varustuksensa puolesta ja suht näppärästi reppu yhdellä olalla noihin pääsee kuitenkin itse käsiksi kuvatessa.

 
Varustelokerikko jättää repun yläosaan hyvän määrän tilaa vaikkapa päiväretken eväille, näin omalla kohdallani todettuani myös, että lompakolle ja pakkasela lisälapasille. Lokerikkoa voi myös muokkailla erittäin näppärästi omien tarpeidensa mukaan. Ainoa rajoite ehkä on, että keskitila on jätettävä kameralle tai isolle teleskooppilinssille. 
 
Lokerikko on itse asiassa erillinen kori, jonka voi irrottaa kokonaan, eivätkä tavarat putoile hupun ansiosta. Itse pidän huppua näin Suomen talvessa ja arvaamattomissa olosuhteissa päällä koko ajan, jottei vaikka sateen yllättäessä pääsisi pisarat piiskaamaan varusteita jos kameraa alkaa kaivamaan.

 
Lokeron irroitettavuus tekee tästä myös loistavan monikäyttöisen repun, sillä välipohjan voi kääntää auki ja tarroillaan se tarttuu korin paikallaan pitämiseen tarkoitettuihin tarroihin, jolloin tästä tulee normaali 22-litrainen reppu! 

 
Jos muuta härpäkettä tai älylaitetta mielii kantamaan mukana, repun etutasku on suunniteltu tablet-tietokoneelle ja taskussa on pehmustettu väliseinä, joten laite ei suoraan ulkokuorta vasten nojaile. Kokeilin myös mahtuisiko 13" MacBook Airini tuonne, mutta hieman jäi reunasta kiinni, joten uskaltanen sanoa, että vastaava 11" sinne jo mahtuu. Toki itse voin välipohjan reunan alas painamalla laittaa läppärini repun isoon tilaan.

 
Kuten aktiiviliikkujan menoon suunnitellulta repulta voinee odottaa, löytyy tästäkin sateen/tuulen/auringonpaahteen suoja, joka rinkkojen tyyliin on säilötty repun pohjaan ja kiinnitetty sinne myös hihnanpätkällä. Suojan yläosassakin oli vielä erilliset tarroilla kiinnittyvät hihnat, joilla suojan saanee kiinnittymään nostokahvaan, mikäli kovin täynnä sattuu olemaan.
 
 
Itse olen ollut erittäin tyytyväinen ostokseeni ja siihen etten valinnut pienempää 16-litraista. Tuon välipohjan avattavuudenkin sisäistin oikeastaan kunnolla vasta tänään. Yhden hyödyllisen käyttötavan olen kuitenkin huomannut ihan käytössä. Heijastinpostauksen kuvia kuvatessani ulkona tuuli hieman ja päässä välähti, että kolmijalassanihan on painokoukku, johon tämän repun sai loistavasti roikkumaan tukevoittamaan jalan seisomista!
 
Jos hybridinomistajana harkitsette kamerareppua, pistäkää korvan taakse!

Kommentit (0)

Seuraa