Halusin nyt ihan suoraan nostaa esille aiheen, mikä henkilökohtaisesti ärsyttää itseäni ja herättää tunteita. 

Jos mennään suoraan asiaan, niin kysymyshän on, että minkä takia täytyy puuttua toisten ulkomuotoon, ts. ruumiinrakenteeseen?

Usein kuullaan siitä, miten ylipainoisia syrjitään, varsinkin nuorten keskuudessa. En tätä ymmärrä, mielestäni kaikki ovat samanarvoisia ja luonnehan se tärkeämpi on? Ainakin pitäisi olla.

Haluaisin nyt kuitenkin puuttua toiseen vaihtoehtoon tässä ruumiinrakenne -syrjinnässä ja käytän itseäni esimerkkinä.

Olen normaalipainoinen ja sinut kroppani kanssa. Tilanteen, josta nyt kerron, olen kohdannut ennenkin, mutta asia nousi taas esille nyt kun aloitin uudessa työpaikassa ja saan kuulla seuraavaa: 

"Miten sä olet noin hoikka, etkö sä ikinä syö mitään?"

"Jaksatko sä nostaa ton, kun oot niin pieni?"

Ja ruokatunnilla.....

"Sä otat tän lopun kääretortun, että vähän lihoisit" 

...... Niin että mitä?

Ekaks, en pistäis pahakseni, jos painoa tulis vielä enemmän. Mutta kun se ei yksinkertaisesti nouse. Ihmisillä on erilainen aineenvaihdunta, toiset lihoavat helpommin ja toiset eivät millään, vaikka söisivät kuinka paljon. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään.

Rakastan syömistä, rakastan ruokaa. Ja syön paljon, päivittäin. Jos töissäkin tiedettäisiin, että kotiin päästyäni saatan maata sohvalla elokuvia katsellen koko illan syöden vaikka ja mitä, niin kuulisinko silloin enää samaa saarnaa "syömättömyydestäni"? 

Lihavaksi haukkuminen satuttaa. Niin satuttaa myös vihjailut siitä, että olet liian hoikka ja pitäisi syödä enemmän. Mielestäni pääasia on, että itse on sinut vartalonsa kanssa eikä muiden mielipiteiden pitäisi antaa vaikuttaa. Silti, omasta kokemuksesta tiedän, että vihjailevat lauseet jäävät helposti kummittelemaan päähän. 

Annetaan kaikkien olla omia itsejään, olipa ruumiinrakenne mikä tahansa. Jätetään ne vartaloon liittyvät kommentit sanomatta, sopiiko? 

:)

Kommentit (0)

Seuraa