Mun oli tarkoitus lähteä au pairiksi Amerikkaan. Tuli mutkia matkaan ja päätin pysyä Euroopassa. Irlanti olis ollu kiva, sitten kävi mielessä Hollanti, Islanti, Englanti.... Sain yhteydenoton Liettuan Kaunasista ja päätin lähteä matkaan, tietämättä ollenkaan mitä tuleman pitää. Minulla ei ollut maasta minkäänlaista käsitystä, muuta kuin halvat hinnat.

Saavuin Kaunasin lentokentälle 15.9.2013 klo 23:50. Perheen äiti ja ainoa lapsi mua jo odottelikin.

 

 

Mua ei edes jännittäny. Päässä ei ollut yhtäkään ajatusta. Ajettiin kotiin, menin nukkumaan ja seuraavana aamuna lähdettiin eläintarhaan. Oman huomioni kiinnitti pienet tilat ja aitaukset sekä tiheät häkit. Ei mitään sellasia avoimia aitauksia, millaisia Suomessa näkee. Muuten eläimet näyttivät kuitenkin hyvinvoivilta.

 

 

Vietin Liettuassa noin 5 viikkoa. Siinä ajassa ehti kokemaan paljon ja näkemään sitäkin enemmän. 

Kaunasin vanha kaupunki on upea, sitä suosittelen. Uusi puoli on sitä perus laatikkotaloa laatikkotalon perään, mitä näkee Suomessakin.

Liettuan raha on liti. Suomen 1€ vastaa 3,4 litiä. Vaatteet, ruoka ja kaikki muukin ovat lähes ilmaista Suomen hintoihin verrattuna. Itse ostin kaikki joululahjatkin jo valmiiksi ja Suomeen palattuani laskeskelin, että säästin reilu 100€

En pelännyt kertaakaan. Totta kai laukkua kannattaa vahtia, kuten aina, mutta ihmiset ovat yhtä varautuneita kuin Suomessa, eivätkä tule jutuille. Erityistä tarkkuutta silloin, jos joku tulee liian lähelle juttelemaan! (itselleni ei käynyt näin kertaakaan.) 

Liettuassa ei osata/haluta puhuta englantia kovin paljon. Tietenkin keskustassa sitä kuulee enemmän, mutta itse "sivulla" asuessani välillä oli hankalaa asioida esimerkiksi kahvilassa. Posteissa ja pankeissa ei ollut ongelmia.

Kaunasin keskustassa suosin Vero -kahviloita, joissa listat ovat myös englanniksi ja myyjätkin puhuvat englantia.

Jos lähtee Kaunasiin ostoksille, kannattaa tsekata keskustan Akropolis sekä hieman sivummalla (bussilla n. 20-30min) oleva Mega, missä sijaitsee myös Baltian suurin akvaario. 

Eniten Kaunasissa ollessa nautin vanhan kaupungin maisemista. Oli upeaa kävellä syyspäivisin joenrannassa auringon paistaessa. Jos suunnittelet reissua Kaunasiin, suosittelen todellakin kävelemään vanhan kaupungin kokonaan. Siinä näkee paljon kauniita maisemia.

 

 

Kaunas on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Jos haluat nähdä ja lukea enemmän, katsohan au pair -blogini :) *click*

 

(Kaikki kuvat ovat omiani. Ethän käytä niitä ilman lupaani, kiitos! / Do not use any of my photos without my permission, thank you!)


Alina

 

Kommentit (0)

Seuraa