Saako suklaasta näppyjä?

Cosmo kertoo totuuden yleisimmistä kauneusmyyteistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myytti: Kun tuotetta käyttää reilusti, se toimii tehokkaammin.

Totuus: Liian innokas naamarasvalla läträäminen todennäköisesti vain herkistää ihoasi. Varsinkin aktiivisia ainesosia, kuten C-vitamiinia, retinolia, salisyylihappoa tai glykolihappoa sisältävät rasvat saattavat suurina määrinä aiheuttaa hipiän ärsytystä. Jos käytät näitä aineita sisältävää kasvovoidetta, muista kohtuus. Esimerkiksi retinolia sisältävää tuotetta riittää herneen kokoinen määrä. Levitä voidetta kevyesti vain hoidettavalle alueelle.

Myytti: Mitä enemmän aurinkosuojan sisältäviä tuotteita levittää, sitä paremman suojan saa.

Totuus: Vaikka voiteissa ja meikeissä kaikissa olisi oma SPF-kerroin, ei niiden yhteen laskettu summa ole suojan todellinen taso. Iholle jää voimaan aurinkosuojista vain korkein. Suomessa tulisi käyttää vähintään SPF 15-tasoista aurinkosuojaa.

Myytti: Suklaan ja rasvaisen ruoan syöminen aiheuttaa näppyjä.

Totuus: Nautiskele huoletta. Suklaapatukassa tai pitsassa ei ole mitään erityistä ainetta, joka saisi ihosi tavallista rasvaisemmaksi – ellet sitten hiero niitä suoraan kasvoillesi. Ainoat aknea mahdollisesti ärsyttävät ruoat ovat useimmiten japanilaiseen keittiöön liittyvät merilevä, soijakastike ja merenelävät, sillä ne sisältävät paljon jodia. Jodin on todettu lisäävän ihon epäpuhtautta ja ärsyyntymistä.

Myytti: Huulirasvaan voi jäädä koukkuun, jos sitä käyttää liian usein.

Totuus: Salaliittoteoriassa, jonka mukaan huulirasvoihin on tarkoituksella lisätty huulia kuivattavaa ainetta, ei ole mit’ään perää. Huulirasvat yksinkertaisesti saavat suun tuntumaan ja näyttämään pehmeämmältä, joten lisäämme niitä siksi mielellään usein. Oikeasti ongelma on monille tavaksi muodostuva huulien nuoleminen. Ihon toistuva kostuminen ja kuivuminen häivyttää kosteutta, mikä luo tarpeen lisätä huulirasvaa. Lopeta kierre levittämällä huulille reilu kerros kosteuttavaa huulihoidetta ennen nukkumaan menoa ja välttämällä tietoisesti huulien nuolemista.