Puhdista kasvoit oikein

Kuulaan ihon salaisuus on perusteellinen puhdistus. Cosmo kertoo, kuinka pääset parhaisiin tuloksiin.

Kasvoja kannattaa pestä, vaikka ne eivät tuntuisikaan erityisen likaisilta. Meikki, tali, hiki ja ilmansaasteet tukkivat ihohuokosia, mikä taas johtaa mustapäihin ja näppyihin.
– Iho tulisi puhdistaa aamuin illoin, riippumatta siitä käyttääkö meikkiä vai ei. Iltaisin on paras pestä putsarilla ja kasvovedellä, mutta aamuraikastukseksi monelle riittää pelkkä kasvovesi. Niiden, joilla on rasvainen ihotyyppi tulisi puhdistaa kasvot aamullakin puhdistusgeelillä, kertoo Biothermin kouluttaja Annika Salonen.

Yleisin ihonpuhdistuksessa tehty virhe on vääränlaisen tuotteen valitseminen. Kiristävä ja kihelmöivä tunne puhdistuksen jälkeen on merkki siitä, että käytössä ovat liian voimakkaat aseet. Turhan mieto putsari taas jättää iholle meikkiä ja likaa. Pumpulityynyn ei kuulu olla meikkivoiteen peitossa, kun pyyhkäiset ihon kasvovedellä.
– Pohjoisessa ilmastossa pitäisi olla erikseen kesä- ja talviputsarit. Harmittavan moni myös laiminlyö kasvoveden käytön, eikä siksi saa hoitovoiteistaan kaikkea irti. Kasvovesi auttaa usein täyteläisempää voidetta paremmin myös ihon pintakuivuuteen, Salonen tietää.

Putsarin valinnassa tärkeintä on oman ihotyypin tunnistaminen. Nyrkkisääntönä voi pitää, että geelimäiset tuotteet sopivat rasvaiselle iholle ja täyteläisemmät tuotteet kuivalle iholle. Koostumuksissa on eroja, joten parhaiten sopivuus selviää lukemalla tuotetiedot pakkauksesta. Nykyisin tarjolla on myös tuplapuhdistuksia.
– Kaksoispuhdistus on ehdoton etenkin raskasta meikkiä tai vahapohjaista meikkivoidetta käyttäville, sillä siinä toisella tuotteella puhdistetaan meikki ja toisella iho.