Pienen budjetin vartalonhoitovinkit

Kauniin ei tarvitse olla kallista. Kerromme miten hoidat vartaloasi pienellä budjetilla.

Kuori:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sileäksi sokerilla

Jos suihkuhylly ammottaa tyhjyyttään, kurkista keittiön kaappiin. Tehokkaan ja luonnonmukaisen vartalokuorinnan valmistat öljystä ja merisuolasta tai ruskeasta hienosokerista. Karhea merisuola on tehokkaampi, kun taas sokeri sopii herkemmälle iholle. Helposti levittyvän kuorinnan saat, kun sekoitat esimerkiksi desilitran öljyä ja desilitran suolaa tai sokeria. Jos et pidä oliiviöljyn tuoksusta, kokeile kylmäpuristettua kookosöljyä. Voit tipauttaa joukkoon pari pisaraa eteeristä öljyä, joka antaa herkullisen tuoksun. Levitä kuorinta-aine kostealle iholle ja hiero pyörivin liikkein. Muista huomioida myös helposti karheutuvat kyynär- ja kantapäät.

Sheivaa:

Lainaa mieheltä

Jos olet valmis tinkimään hiukan ylellisyydestä, saat sileät sääret pienelläkin budjetilla. Hanki suuri pussillinen miesten kertakäyttöisiä parranajoteriä. Ne eivät ole pinkkejä, mutta poistavat karvat siinä missä naistenkin terät.
Vaikka säästäisitkin jättämällä karvanpoistogeelin kaupan hyllyyn, älä koskaan sheivaa pelkän veden avulla. Jos partavaahdon tuoksu ylittää sietokykysi, kokeile suihkusaippuaa. Myynnissä on myös tuotteita, jotka on suunniteltu sheivauksen avuksi (esimerkiksi Nivean Double Effect Shower & Shave). Voit korvata karvanpoistogeelin myös voidemaisella hiustenhoitoaineella, joka kosteuttaa ihoa ja pehmentää karvoja. Muista kosteuttaa sääret karvanpoiston jälkeen hyvin. Parranajoon suunnitelluista teristä kun ei vapaudu kosteuttavaa aloe veraa.

Kosteuta:

Perusvoide pelastaa

Kun jaksat hoitaa vartalon ihoa tunnollisesti läpi talven, säästyt paniikilta keväällä: kroppa kestää katseet vähemmissäkin vaatteissa. Ihon kosteutus vaatii lähinnä viitseliäisyyttä, ei suurta budjettia. Apteekin perusvoide on kaikessa tavallisuudessaan loistava tuote, jonka hinta-laatusuhde (alkaen 21,60 e/1 kg) vakuuttaa. Suuresta pumppupullosta riittää kosteutusta koko talveksi, ja voide sopii kaikille ihotyypeille. Perusvoide vie karheuden myös jalkateristä ja käsistä sekä rauhoittaa tarvittaessa vaikka ärtyneen hiuspohjan. Apteekkivoiteella voit hoitaa myös kasvoja ja poistaa meikin.

Silota selluliitti:

Karkkilakko tai kahvia

Kaipaisiko vartalosi kiinteytystä tai silotusta, mutta et haluaisi sijoittaa hintaviin selluliittivoiteisiin? Edullisin mutta itsekuria vaativin keino ehkäistä muhkuroita on sokeristen herkkujen ja valkoisten jauhojen hylkääminen. Karkkilakko myös säästää rahojasi – vaikka sitten kosmetiikkaan. Voit myös kokeilla kahvinpuruja. Monissa selluliittivoiteissa on ihon aineenvaihduntaa vilkastuttavaa kofeiinia. Levitä lämpimiä puruja iholle kohti sydäntä hierovin liikkein. Tehosta kofeiini-hoitoa juomalla runsaasti vettä ja kuivaharjaamalla ongelmakohtia säännöllisesti.