Näin pidennät rusketuksen kestoa

Cosmo neuvoo miten saat itsesi hehkeäksi hellekelien jälkeen. Näin pidennät rusketuksesi kestoa ja pelastat auringon kuivattamat latvat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaalensin hiuksiani kesäksi, ja nyt latvani ovat rutikuivat. Kun hieron hiustuppoa sormieni välissä, latvat rahisevat. Miten saisin elvytettyä kutrini?

Hiusten vaalentaminen tekee hiusten rakenteesta hauraan, ja auringon UV-säteet vain pahentavat asiaa. Kesän jälkeen on hyvä harkita kampaamoiden tarjoamia elvytyshoitoja, joissa hiukset syväpuhdistetaan ja kosteutetaan. Ota kotona kestokäyttöön hiuksiin jätettävä hoitoaine. Tämän lisäksi kokeile elvyttää kutrejasi kosteuttavilla hiusnaa­mioilla, shampoilla ja hoitoaineilla. Laita naamio hiuksiin, kun menet saunaan, mutta muista peittää pääsi pyyhkeellä. Lämpö tehostaa naamion vaikutusta. Kuivat latvat kannattaa tasoittaa kampaajalla säännöllisin väliajoin.

Nypin vahingossa lähes kaikki kulmakarvani. Onko mahdollista piirtää kulmat takaisin niin, että ne näyttävät luonnollisilta?

Kyllä. Valitse sellainen kynä, joka sopii kulmakarvojesi sävyyn. Muotoile kynällä ensin molemmat kulmat. Vedä lyhyitä vetoja, niin saat luonnollisen lopputuloksen ja kynän jälki on helppo häivyttää. Täytä sitten kulmakarvojen pienet kolot ja viimeistele kulmien kaaret. Lopuksi häivytä väriä puhtaalla ripsivärin harjalla, joka pehmentää vahvoja rajoja ja tekee lopputuloksesta tasaisen.

Kasvojeni iho on kuiva kesän jäljiltä ja se hilseilee. Kun hymyilen, ihoa kiristää. Kärsin myös couperosasta. Miten saisin ihoni kuntoon?

Ensimmäksi sinun kannattaa ottaa käyttöön kosteuttavat ampullit tai tehoseerumi kosteusvoiteen lisäksi. Käytä seerumia kosteusvoiteen alla aamuin illoin. Se auttaa viemään kosteutta tavallista syvemmälle ihoon ja tehostaa kosteusvoiteen vaikutusta. Couperosaan eli katkenneisiin pintaverisuoniin iholla auttaa se, jos vältät suuria lämpötilavaihteluita. Siksi on hyvä muistaa suojata kasvot kunnolla sekä auringossa että viimassa. Kiinnitä huomiota myös siihen, ettet pese kasvojasi liian kuumalla tai kylmällä vedellä. Valitse yöksi täyteläinen ja punoitusta rauhoittava yövoide. Tämän lisäksi kuori iho noin kerran viikossa rakeettomalla kuorinta-aineella, ja hemmottele itseäsi rauhoittavalla kosteusnaamiolla noin kaksi kertaa viikossa.

Olen onnistunut hankkimaan kauniin rusketuksen. Miten saisin sen kestämään mahdollisimman kauan?

Apteekeista ja luontaistuotekaupoista saatavista beetakaroteenikapseleista voi olla apua, mutta tärkeintä on muistaa säännöllinen kosteutus. Tämän lisäksi kuori kroppa kerran viikossa ja levitä iholle täyteläistä kosteusvoidetta. Rusketusta ylläpitää myös asteittain päivettävä voide. Itseruskettava voide levittyy tasaisimmin kuorittuun ja kosteutettuun ihoon.