Näiden vinkkien avulla saat terveet hiukset

1. Hilse johtuu usein vääristä hiustenhoitotuotteista. Syynä saattaa olla liiaksi hiuspohjaa kuivattava shampoo tai huono huuhtelu. Myös viimeistelytuotteet voivat aiheuttaa hilsettä. Jos hilse yllättää, tutki, oletko viime aikoina vaihtanut jotain käyttämääsi tuotetta. Mikäli ongelma jatkuu, hakeudu lääkäriin, joka tutkii hiuspohjasi ja antaa opastusta hilseen hoidossa.

2. Harjaa hiukset ennen pesua. Näin poistat ylimääräiset muotoiluaineet ja säästät hiuksiasi.

3. Puristele hellästi ylimääräinen vesi pois hiuksista. Hoitoaine ei tehoa hyvin läpimärkään tukkaan. Aktivoi hoitoaine hieromalla sitä kevyesti käsissäsi. Puristele aine hiusten latvoihin. Muista, että hoitoainetta ei levitetä hiuspohjaan. Jos päänahka tarvitsee kosteutusta, käytä hiuspohjalle tarkoitettua hoitovoidetta tai -nestettä. Anna hoitoaineen vaikuttaa 1-2 minuuttia ja huuhtele haalealla vedellä.

4. Korkea lämpötila liian usein käytettynä vahingoittaa hiusta. Älä siis kiduta hiuksiasi suoristusraudalla joka päivä. Valitse muotoilulaitteesi niin, että voit säätää sen lämpötilaa omalle hiukselle sopivaksi: hennot ja värjätyt hiukset – matalat lämpötilat, noin 100-120 astetta. Normaalit ja käsittelemättömät hiukset – kohtalaiset lämpötilat, 120-140 astetta. Paksut ja kiharat hiukset – korkeat lämpötilat, noin 140-160 astetta.

5. Jos olet innokas föönaaja tai käytät muita lämmöllä muotoilevia laitteita, valitse hiuksiin jätettävä hoitoaine, jossa on hiusta varjeleva lämpösuoja.

6. Varmista, että shampoosi on tarpeeksi voimakas poistamaan muotoilutuotekertymät. Jos käytät vahvoja muotoilutuotteita päivittäin, pese hiukset kerran viikossa syväpuhdistavalla sampoolla.

7. Käytä hiusnaamioita ainakin kerran viikossa. Katso täältä lista ajankohtaisista suosikeistamme. 

Katso myös:

Näitä hiusnaamioita sinunkin kannattaa kokeilla

Seuraa näitä kauneusvloggaajia juuri nyt

Cosmo testaa: Huulirasvat

Kuva: Imaxtree